CityVisionMagazine

Kaufland Romania – primul proiect editorial de educatie ecologica in colaborare cu scriitoarea Ioana Chicet-Macoveiciuc

Kaufland România continuă seria inițiativelor de protejare a mediului și educare în această direcție, prin lansarea primului proiect editorial de educație ecologică în colaborare cu scriitoarea Ioana Chicet-Macoveiciuc.

Volumele „Ema și Eric au grijă de natură” și „Planeta e casa noastră, semnate de Ioana Chicet-Macoveiciuc, în parteneriat cu Kaufland România și Didactica Publishing House, se adresează copiilor cu vârste de 2-3 ani, respectiv 3-7 ani, și explică, într-un limbaj simplu și adecvat, conceptele de reciclare și colectare selectivă.

„Lecțiile pe care le învățăm de mici în joacă sunt cele care rămân cu noi toată viața! Cred cu putere în magia cărților de a ajuta copiii și adulții să înțeleagă mai bine aspecte complexe, să se identifice și să se simtă inspirați în a găsi soluții pentru rezolvarea provocărilor din propria viață. Cred în puterea umorului de a ne ajuta să acceptăm și să implementăm schimbări benefice în viața noastră. Aceste două cărți cu Ema și Eric, personaje bine cunoscute și îndrăgite de micii cititori, vor împrieteni, sper eu, multe familii cu concepte dificile precum schimbarea climatică, poluarea, economisirea și reciclarea, fără morală, fără presiune, prin poveste și conectare.”, a adăugat Ioana-Chicet Macoveiciuc, autoare și blogger de parenting (https://www.printesaurbana.ro/).

În plus, campania are și o componentă socială, care beneficiază de sprijinul Asociației OvidiuRO și al Ministerului Educației, a cărei misiune este de a face educația preșcolară accesibilă și eficientă pentru toți copiii din România, iar în acest caz promovarea educației ecologice în rândul cadrelor didactice și preșcolarilor.

La fel cum problema deșeurilor nu a apărut de ieri, de azi, nici rezolvarea nu va veni peste noapte. Ideea acestui proiect inedit este simplă – o societate sănătoasă are la bază generații educate în spiritul sustenabilității, al grijii față de natură. Preșcolarii sunt cei mai deschiși în ceea ce privește asimilarea și internalizarea de informații și comportamente noi, sănătoase, care se mențin pe termen lung. Copiii învață cel mai repede, dacă au parte de sprijin și explicații potrivite vârstei lor. Suntem recunoscători partenerilor, datorită cărora demersul nostru de a investi în educația copiilor se concretizează.”, a declarat Katharina ScheidereiterCSR Manager Kaufland România.

Astfel, prin intermediul Caravanei OvidiuRO, volumele „Ema și Eric au grijă de natură” și „Planeta e casa noastră” vor ajunge în 500 de grădinițe situate în cinci zone din România – municipiul București și județele Brașov, Cluj, Iași și Timiș. Fiecare grădiniță va primi câte un pachet cu 10 seturi de cărți și 10 board game-uri despre eco-obiceiuri, care vor fi folosite la ore ca suport pentru activitățile de reciclare. Cadrele didactice din cele 500 de grădinițe vor participa la 5 sesiuni de training cu ateliere de literație și de ecologie, susținute de Asociația OvidiuRO și Asociația SNK.

„Prin joc și lectură, încă de la cele mai mici vârste, copiii pot dobândi cunoștințe care să schimbe chiar și obiceiurile familiei. În primii 5 ani de viață, creierul se dezvoltă în proporție de 90%, de aceea este importantă educația timpurie, expunerea copilului la activități de învățare de calitate și cât mai diverse, căci acum se pun bazele cognitive și emoționale ale viitorului adult. Poveștile despre ecologie spuse sub formă de carte ilustrată, unde cei mici se pot identifica ușor cu personajele Ema și Eric, sunt o primă lecție de sustenabilitate pentru copiii care merg la grădiniță, mai ales că temele abordate sunt poluarea, schimbările climatice, resursele pământului și reciclarea, elemente prezente în viața fiecăruia dintre noi.” a declarat Maria Gheorghiu, co-fondatoare Asociația OvidiuRO.

„Ema și Eric au grijă de natură” și „Planeta e casa noastră” fac parte din seria „Familia Pofticioșilor” și urmăresc îndrăgitele personaje, Ema și Eric, în procesul de aprofundare prin joc și poveste a unor teme complexe, cum sunt: poluarea, schimbările climatice, consumul de resurse și reciclarea. Și de această dată, ilustrația sugestivă și pe înțelesul copiilor a fost realizată de ilustratoarea Lavinia Trifan.

Volumele vor fi disponibile în întreaga rețea de magazine Kaufland România iar în perioada 12.10-18.10.2022 clienții pot primi un voucher de 10% reducere pentru achiziționarea cărților dacă vor veni cu 5 recipiente (PET-uri, sticle sau doze de aluminiu) la centrele de colectare selectivă din parcările magazinelor.