CityVisionMagazine

”Pentru ape mai curate”, campania care își propune să curețe aproximativ 10 tone de deșeuri de pe suprafața Lacului Bicaz

Proiectul este derulat de Persil, în parteneriat cu ONG-ul Let’s Do It, Romania!, în perioada octombrie-noiembrie 2022

Poluarea cu plastic a devenit una dintre cele mai presante probleme de mediu la nivel mondial și local,  aproximativ 10 milioane de tone de deşeuri ajungând în mările şi oceanele lumii în fiecare an*. Materiile plastice, în special sticlele de băuturi şi pungile de unică folosinţă, sunt de departe principalul tip de deşeuri găsite în mediul marin.

Un loc pe cât de spectaculos și atractiv pentru turiști, pe atât de poluat cu deșeuri din plastic este lacul Bicaz, cel mai mare lac artificial din România. Aici, în perioada anului viitor va avea loc o amplă campanie de curățareîn profunzime a lacului, derulată de Persil în parteneriat cu”Let’s do it Romania”. Preocupat de sustenabilitate si de grija pentru viitor, Persil își propune să curețe aproximativ 10 tone de deșeuri de pe suprafața Lacului Bicaz.

Dacă vrei să susții inițiativa, tot ce trebuie să faci este să cumperi orice produs Persil în perioada 01.10 – 30.11.2022 și poți contribui și tu la crearea unui mediu înconjurător mai curat!

Pentru mai multe detalii despre campanie și regulament, accesați www.campaniihenkel.ro

*potrivit unui raport al Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).