CityVisionMagazine

5 motive să folosești o bază pentru manichiură

A avea mâinile frumoase și îngrijite, mereu hidratate, cu un aspect tânăr și delicat este dorința fiecărei femei, iar aceasta se poate îndeplini cu foarte puțin efort. O manichiură corectă are mai multe straturi. Culoarea este importantă, dar primul strat, cel de bază, este absolut necesar.

      Chiar dacă ți se pare că manichiura are prea multe straturi și se usucă mai greu, baza și topul sunt esențiale în aspectul și rezistența manichiurii. Explicația e cât se poate de evidentă! Așa cum temelia unei case asigură stabilitatea ei, și lacul de bază este esențial în construcția manichiurii. În ajutor ne vine specialistul, care ne oferă câteva sfaturi.

Iată câteva recomandări de la Roxana Bența, specialist OPI România, dar și 5 motive pentru care lacul – bază ar trebui folosit de fiecare dată când îți colorezi unghiile:

1.     Asigură rezistență

      „Aplicarea corectă a fiecărui strat de lac asigură manichiurii o rezistență îndelungată, chiar dacă este vorba de ojele clasice. Manichiura începe cu stratul de bază aplicat uniform. Alege OPI Natural Nail Base Coat, dacă folosești un lac OPI și OPI Infinite Shine Primer, dacă optezi pentru OPI Infinite Shine. Aceste baze vor face ca lacul colorat să adere mai ușor și să reziste mai mult timp fără ciobire. Serios, cui îi place oja ciobită?”, recomandă Roxana Bența.

2.     Protejează împotriva colorării unghiei

      Ți s-a întâmplat să ai unghiile galbene sau pătate? Uite de ce să alegi un lac – bază, înainte de aplicarea ojei preferate: „Acest lac ajută la prevenirea pătării unghiei, în special dacă sunt folosite nuanțe mai închise. Însă unele lacuri – bază fac mult mai mult de atât, așa cum este OPI Infinite Shine, o bază și un tratament. Bogat în nutrienți, OPI Infinite Shine Brightening Primer conține ulei de flori de lotus, cu foarte mulți antioxidanți și extract de bambus, care dă strălucire unghiilor. Contează pe el!”, adaugă specialistul OPI.

3.     Dau forță unghiilor

      Uneori, unghiile devin fragile, subțiri și fiabile. Soluția? „Lacuri, cum ar fi OPI Nail Envy sau OPI Natural Nail Strengtherner pot fi folosite în locul lacului obișnuit pentru a da rezistență unghiilor. Proteina hidrolizată din grâu și calciul acționează împreună oferind unghiilor naturale mai multă forță. Astfel, unghiile vor deveni mai puternice și, totodată, le ajută să crească sănătoase. De asemenea, lacul OPI Natural Nail Strengthener este ideal pentru unghiile moi și fragile, acesta le dă rezistență și previne ruperea și exfolierea.”, sugerează Roxana Bența.

4.     Ajută la netezirea unghiilor

  De ce se ciobește lacul sau se desprinde ca o peliculă? Lacul colorat se ciobește mai ușor atunci când suprafața unghiei este neregulată. Deși nu reprezintă ceva grav, acest aspect poate fi semnul unei deficiențe de vitamine (A, B-12), proteine, calciu, fier sau zinc. În acest sens, lacurile-bază pot face minuni, netezind suprafața unghiei și, astfel, asigurând mai multă durabilitatea manichiurii. Propunerea specialistului: OPI Infinite Shine Rodge Filler Primer, care hrănește și asigură netezime suprafeței unghiei.

5.     Garantează o acoperire perfectă

      Dincolo de toate aspectele menționate, un lac de bază ajută la obținerea unui strat de culoare opac, fără dungi, asigurând totodată și o strălucire de invidiat.

Și după ce ai urmat toți acești pași, desigur, ultimul strat trebuie să fie un lac Top Coat, cel care sigilează culoarea, o protejează, îi dă rezistență și aduce un plus de strălucire, așa cum fac OPI Top Coat și OPI Infinite Shine Gloss.”, concluzionează specialistul OPI, Roxana Bența.