CityVisionMagazine

Frumusețea vine din interior și strălucește spre exterior

Cu toate că vara este pe sfârșite, se anunță un septembrie la fel de călduros. Așadar nu ar trebui să uităm de cremele și loțiunile cu factor de protecție nici toamna. De altfel, specialiștii recomandă purtarea lor chiar și în timpul iernii. Acum știm că îmbătrânirea prematură e în mare parte cauzată de radiațiile UV. SPF-ul este cel mai puternic aliat al nostru împotriva ridurilor, petelor și altor semne de îmbătrânire. Așa se explică faptul că ne apar pete pigmentare „din senin” chiar și primăvara, observăm tot mai multe linii fine în jurul ochilor și chiar o accentuare a cearcănelor.

De curând am descoperit beauty box-urile – cutii în care poți găși produsele potrivite nevoilor tale. La această categorie se încadrează și pachetul Summer Box de la Life Care. Protejarea pielii este un must have atât vara, cât și în restul timpului, iar acest kit ajută la evitarea arsurilor solare, îmbătrânirea prematură a pielii, precum și la dispariția iritațiilor apărute ca urmare a înțepăturilor insectelor.

Acest Summer Boxconține:

–        o cremă ultra-hidratantă, cu SPF 15 și acid hialuronic;

–        un balsam de buze cu gălbenele BIO;

–        un unt de Shea – ideal pentru o hidratare intensă;

–        un gel pentru calmarea iritațiilor – poate fi folosit după expunerea la soare (este și preferatul meu, deoarece lasă o senzație răcoritoare);

–        un spray anti-insecte;

–        un gel cu extract de melc – ajută la regenerarea rapidă a pielii.

Eu aleg să evit arsurile solare, îmbătrânirea prematură, petele pigmentare și iritațiile folosind produse destinate protecției pielii.

În plus, se spune că frumusețea vine din interior și strălucește spre exterior, așa că mi-am propus ca în locul cafelei să încerc din când în când și câte un matcha latte sau chiar clasicul ceai. Această băutură care și-a făcut loc în alimentația și dieta oamenilor își are originea în China. Ceaiul matcha este atât de deosebit deoarece este obținut prin metode tradiționale. Cultivatorii chinezi și japonezi usucă rapid frunzele pentru a evita procesul de oxidare. Apoi le transformă într-un praf verde, de o culoare absolut fantastică, vibrantă. Cum? Prin măcinarea acestor plante în râșnițe speciale.

Beneficiile principale ale ceaiului matcha sunt:

–        Lupta împotriva cancerului, având un puternic efect antioxidant;

–        Ajută la protejarea ficatului și la arderea grăsimilor;

–        Luptă cu virozele și bacteriile;

–        Întărește sistemul imunitar;

–        Scade nivelul colesterolului rău (LDL);

–        Detoxifiază organismul în mod natural și eficient.

Preferata mea este matcha ecologică de la Life Care. Tu ai încercat-o?