CityVisionMagazine

Aur pentru România la cea mai mare competiție de dans sportiv la nivel mondial

În perioada 9-13 august, la Stuttgart, Germania s-a desfășurat cea de-a 34-a ediție a German Open Championship, cea mai mare competiție de dans sportiv la nivel mondial. România a obținut rezultate remarcabile, clasându-se, pentru prima dată în istoria dansului sportiv, în fruntea clasamentului ca număr de medalii de aur câștigate. Totodată, România a intrat pentru prima dată în finala celui mai puternic GrandSlam din lume atât la secțiunea  standard cât și la secțiune latino, iar toate cele 3 poziții ale podiumului la categoria Tineret, Standard au fost ocupate de reprezentanții țării noastre.

În cadrul competiției de la Stuttgart, România s-a clasat în fruntea clasamentului, câștigând 10 medalii de aur, 8 de argint și 7 de bronz. Țara noastră a fost urmată pe podium de Italia care a obținut 9 medalii de aur, 3 de argint și 4 de bronz și Germania, cu 6 medalii de aur, 5 de argint și 11 de bronz.

A fost un sfârșit de săptămână cu adevărat special. Dacă David Popovici a devenit cel mai rapid înotător din lume, iar gimnastele noastre au devenit campioane europene la junioare, ca să nu mai amintesc de rezultatele excepționale ale echipei de canotaj condusă de Elisabeta Lipă ori de reușita Simonei Halep de la Toronto, și noi ne mândrim cu o performanță extraordinară- aur pentru România la cea mai prestigioasă competiție de dans sportiv din lume. Încă o dată, sportul așază România pe harta performanței mondiale, iar revenind la rezultatele excelente obținute de sportivii clubului nostru suntem cu atât mai mândri a declarat prof. dr. Virgil Grigore, antrenor și fondator al clubului de dans sportiv Pas în Doi.

Performanță remarcabilă pentru sportivii clubului Pas în Doi

Trei dintre cele 10 medalii de aur câștigate de reprezentanții României au fost aduse de sportivii legitimați la cluburile de dans sportiv Pas în Doi și Palatul Național al Copiilor, pregătiți intens de către Tina și Virgil Grigore.  

Mircea Andrei Dumitru & Alexandra Vasile au câștigat 2 medalii de aur, la categoria Juvenile 2secțiunea Standard, respectiv la secțiunea 8 dansuri. Perechea formată din cei doi sportivi s-a clasat pe locul I din 34 de perechi, din 12 țări (secțiunea Standard), respectiv  38 de perechi participante din 13 țări (secțiunea 8 dansuri). De asemenea, cei doi au câștigat în cadrul competiției din Germania și o medalie de bronz la categoria Juvenile 2, secțiunea Latino.

Luca Teodor Butnaru & Julia Denisa Bidică, de la același club de dans, s-au întors acasă cu 2 medalii – o medalie de aur la categoria Tineret, secțiunea Team Match, respectiv argint la categoria Tineret, secțiunea Standard, performanța lor fiind cu atât mai remarcabilă cu cât au intrat în competiție alături de 90 de perechi din 27 de țări.

Luca-Bogdan Grigore & Alessia-Maria Militaru, cei mai mici reprezentanți ai clubului Pas în Doi, au atins și ei performanțe înalte, obținând două medalii de bronz – una dintre ele la categoria Juvenile 1, 6 dansuri, unde au concurat alături de alte 17 perechi din șase țări, iar cealaltă la categoria Juvenile 1, secțiunea Standard, unde au participat 13 perechi din patru țări.

Marius Ilciukas & Daria Grigore au reușit performanța de a se califica în semifinala celui mai puternic GrandSlam din lume, obținând locul 11 la categoria Adulți, secțiunea Standard, competiție la care au participat 158 de perechi din 35 de țări.  

Am învățat și înțeles în cei 33 de ani de experiență că dansul nu este doar un sport, este un mod de viață, este cea mai bună metodă de a te revitaliza, indiferent de moment, indiferent de vârstă. Dar, când vorbim de dans sportiv de performanță, pe lângă energie, bucurie și entuziasm apar și o grămadă de provocări, mai ales de ordin financiar. Și noi la rândul nostru suntem foști dansatori de performanță și știm că pe lângă enorm de multă muncă, dansul sportiv de performanță este un sport scump, pe care din păcate puțini și-l permit cu adevărat. Vorbim despre sume cuprinse între 1500-3000 euro/ lună/ pereche, deci un efort considerabil susținut în prezent de familiile dansatorilor – mai spune prof. dr. Virgil Grigore.