CityVisionMagazine

O misiune letală în numele familiei

Am ajuns să iubesc cărțile a căror acțiune se petrece pe mare. Da, acea mare ademenitoare, dar letală. În literatură, valurile mării reprezintă laitmotivul evadării și al trăirii unei vieți periculoase. Aceste povești se traduc prin libertatea și tumultul sufletesc, căci este veșnic învolburată. Adesea este înfățișată drept un personaj pasiv, care își duce veacul în fundal, dar nu contenește să fie în căutare de victime.

În Fiica regelui pirat, am pășit încă odată pe puntea unei corăbii, alături de un echipaj pestriț și m-am aventurat într-un voiaj plin de pericole, care a adus și câștiguri pe măsură. Cu un păr ca de foc, o loialitate ascuțită și o determinare năucitoare, Alosa mi-a permis să o însoțesc prin aventura ei. Voi, cititori de cursă lungă, pregătiți-vă! Ancora se ridică și velele se întind!

Fiica regelui pirat de Tricia Levenseller

An apariție: 2022
Autor: Tricia Levenseller
Editura: Storia Books, colecția Young Adult
Titlu original: Daughter of the Pirate King
Traducător: Maria Magdalena Costea

image

Sumar: Primul volum din seria Fiica regelui pirat

În cele din urmă, eu voi fi arma care-i va aduce sfârșitul.

Trimisă în misiune pentru a recupera o hartă străveche, cheia unei comori legendare, Alosa se lasă capturată de dușmani pentru a le putea cerceta în voie corabia.

Tânăra, care le face zile fripte piraților necruțători din echipaj, are un singur obstacol în calea sa: cel care o capturează, și anume secundul Riden, neașteptat de inteligent și insuportabil de atrăgător.

Însă Alosa are câțiva ași în mânecă și niciun pirat nu o poate opri pe fiica regelui pirat.

Romanul de debut al autoarei TRICIA LEVENSELLER reunește acțiunea, aventura, romantismul și un strop de magie într-o poveste palpitantă YOUNG ADULT cu pirați.

„Levenseller lansează pe piață un debut impresionant prin această poveste amuzantă, alertă, plină de romantism și aventuri maritime, într-o lume fantasy cu nenumărate insulițe misterioase, conduse de pirați și sirene. Fiica regelui pirat e un roman care nu trebuie să-ți lipsească din bibliotecă!” ― Publishers Weekly

„Tricia Levenseller a creat un personaj feminin formidabil, o eroină perspicace și imprevizibilă care știe să aibă grijă de ea în timp ce face niște alegeri dificile, și îi invită pe cititori într-o aventură captivantă din care nu lipsesc încrucișările de săbii și luptele sângeroase.” — School Library Journal

„Atenție cititori, avem în sfârșit o versiune feminină a lui Jack Sparrow! Romanul se adresează clar fanilor francizei Pirații din Caraibe și celor care preferă o eroină neînfricată, de care trebuie neapărat să te ferești, și un erou inteligent, de care cu siguranță nu trebuie să te ferești. Dacă vă plac poveștile de dragoste intense, aventurile pe mare și pe uscat și întorsăturile spectaculoase de situație, citiți Fiica regelui pirat! — Anna Banksautoarea romanului bestseller New York Times Of Triton

„Debutul exploziv al Triciei Levenseller, primul volum din seria Fiica regelui pirat, ne aruncă în cale nenumărate pericole, furtuni pe mare, pirați șarmanți și încrucișări de săbii, însă nimeni și nimic nu o poate învinge pe Alosa. O escapadă maritimă uimitoare, un roman care îi va captiva și fermeca pe cititori!” ― Shelf Awareness

image

Părerea mea: Velele sunt ridicate, puntea este curățată și lustruită, iar săbiile sunt ascuțite. Se spune că un echipaj și o corabie sunt la fel de bune pe cât este și căpitanul lor. Pentru Alosa, toate acestea sunt lăsate în urmă, atunci când ajunge să-și orchestreze răpirea. Tânăra noastră eroină este capturată și dusă la bordul corabiei Hoinarul nopții. Ea se află într-o misiune care-i poate aduce moartea, căci tatăl ei este temutul rege pirat. Acesta caută trei bucăți de hartă, care împreună creează un puzzle ce indică una dintre cele mai neprețuite comori din lume. Dar nimic nu este ușor pentru Alosa, care află că pentru a găsi bucata de hartă de pe Hoinar, este nevoie de iscusință, tenacitate și multă, dar multă putere de seducție.

„Empatia a fost trăsătura pe care tatăl meu a încercat să o scoată cu forța din mine. El crede că a reușit. Majoritatea îi împărtășesc părerea. Chiar dacă pot să omor oameni răi fără remușcări, suferința celorlalți mă doare la fel de mult cum îi doare pe ei. Sufăr, dar nu pot trece peste ea. Deseori, nenorocirile se abat asupra oamenilor care nu merită. Viața merge mai departe. La fel și eu. Pentru că înainte de toate, sunt o supraviețuitoare.”

Deși acest roman este debutul literar al Triciei Levenseller, precum și prima parte din serie, Fiica regelui piratnu este primul roman citit de mine. Umbrele care ne despart a fost o lectură incitantă și ademenitoare, care mi-a dovedit că autoarea ne poate uimi oricând. Asemenea multor debuturi, acesta reprezintă în sine o aventură periculoasă, care se ascunde în spatele unei comori ce poate aduce fie bogăția, fie pierzania. Tricia reușește, din nou, să-și înzestreze personajele feminine cu acea aură misterioasă și fermecătoare. Vă doriți pirați însetați de rom și aur? Îi aveți. Tânjiți după aventuri maritime, lupte cu săbii și atracții romantice neașteptate? Da, le aveți. Vă doriți sirene ireal de frumoase și puteri magice nebănuite? Ei bine, bifăm din nou toate acestea.

„Da, toți ar trebui să venerăm stelele. Sunt la fel de folositoare precum sunt de frumoase. Unele nu-și schimbă niciodată poziția. Sunt constante. Fără ele, am fi pierduți.”

Însăși eroina noastră este forțată să-și lase în spate propriul echipaj, pentru a satisface pofta nebună pentru bogăție a tatălui ei, dar să fim sinceri, chiar și ea visează la asta, doar este pirat. Nu vă lăsați păcăliți nici de numărul aparent mic de pagini, acțiunea este conturată în așa fel încât să fie intensă, plină de întorsături de situație și veșnic furtunoasă precum marea. Alosa are o aură misterioasă și poate să-ți fie cea mai bună prietenă, dar la fel de bine poate să devină și o năpastă de neoprit. Pentru echipajul de pe Hoinarul nopții, este și una și alta. Este perspicace, tenace și îndemânatică. Poate să fie capabilă și de afecțiune, desigur, dacă celălalt o merită. Aici întră în scenă Riden.

Fiind un fan al laitmotivului enemies-to-lovers, nu am putut decât să mă bucur de prezența acestui duo pătimaș. Riden pare din afară nemilos, crâncen și impenetrabil, dar pe sub această carapace, este la fel de emotiv, sincer și firav precum orice om. Alosa este deopotrivă inamic, dar și aliat, înțelegând rapid că tânăra cu părul de foc i-a captivat atenția… și inima. Dar cum să-și trădeze el fratele, pe Draxen, care este și căpitanul corabiei, precum și echipajul? Îi veți îndrăgi pe unii și disprețui pe alții, dar cert este că autoarea evocă o experiență autentică pe mare, într-o corabie plină de pirați care mai de care mai meschini.

„Așa și trebuie. Sunt putere și frumusețe. Sunt cântec și apă. Domnesc peste ocean și toate creaturile din el.”

Atunci când intră în scenă inamici strașnici, întorsături de situație imprevizibile și temutele sirenele de care se tem și cei mai înverșunați marinari, totul capătă o nouă anvergură. Greu de crezut că toate acestea înglobează cele 265 de pagini, nu? Puteți vedea cu ochii voștri ce și cum, căci Fiica regelui piratnu este doar un debut ademenitor și năucitor al vieții pe mare, ci chiar exemplul de care aveam nevoie pentru a înțelege până unde poți fi dispus să mergi pentru familia ta, dar și cât de departe se întind relațiile și loialitățile dintre oameni.

Nu pot decât să aștept cu nerăbdare al doilea volum, care își îndreaptă timona cu repeziciune spre noi.  

Le mulțumesc prietenilor de la Editura Storia Books pentru exemplarul oferit! Cartea poate fi achiziționată de pe link-ul următor: click aici.