CityVisionMagazine

Începutul sfârșitului și nimicirea vechilor obiceiuri

Lecturile contemporane nu contenesc să mă uimească prin unicitatea împletită cu modernismul perioadei. Sunt povești care nu mă plictisesc, cu toate că autorii împrumută cu dibăcie laitmotivuri din alte cărți sau scriu repovestiri de actualitate. Nu mai este un secret pentru nimeni că îmi place literatura fantastică. Doar aici miturile se întrepătrund cu un întreg arsenal de elemente de magie. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au creat și au spus povești. Din acestea s-au clădit mituri care au influențat gândirea și modul de viață al multor generații. Legenda lupului străin este a două carte scrisă de Bianca Vîlcu pe care am citit-o cu mult interes. Felul ei de a scrie, modul în care țese acțiunea și descrierile complexe au pus stăpânire pe mintea mea, provocându-mă să-mi imaginez universul fantastic până la cele mai mici detalii.

Legenda lupului străin – Bianca Vîlcu

An apariție: 2022
Autor: Bianca Vîlcu
Editura: Ink Publishing House

Sumar: Syris își cheamă acasă moștenitorul de drept, iar venirea lui stârnește groaza printre cei care socotesc profețiile ca fiind adevărate.

Domnia lui Matthias Louve prevestește începutul sfârșitului și nimicirea tuturor celor atinși de harul zeilor, oameni atinși de dar, cunoscuți sub numele de hezuiți.

Numit în popor Lupul Străin, Matthias nu crede în profeții și vrea să demonstreze Syrisului că tot ce-și dorește este pace între hezuiți și oameni, întărind-o printr-o alianță ce ia tot regatul prin surprindere.

Lady Mirana Evsou nu s-a visat niciodată regină sau vreo hezuită de ispravă. De fapt, tot ce își dorea Mirana era un vin bun care să nu se termine vreodată si vreme de pace ca să danseze cu tălpile goale până la venirea zorilor, când gărzile castelului în care se născuse aveau să măture iarăși orașul în căutarea ei, ca în fiecare dimineață.

Însă, când noul rege o cheamă în capitală ca să o ia de soție, Mirana trebuie să lase în urmă distracțiile frivole, băutura și gura spurcată, un lucru simplu de înfăptuit în aparență, dar nici măcar zeii nu sunt atât de încăpățânați ca ea.

Părerea meaLegenda lupului străin acaparează cititorul, convingându-l încă de la primele pagini că are de-a face cu o poveste remarcabilă. Personaje neînfricate, o relație de iubire care pare damnată, legende și puteri zămislite în cele mai negre coșmaruri ale Iadului fac din această carte o lectură care cu siguranță va fi îndrăgită de cititorii genului. Tărâmurile descrise au ceva din farmecul poveștilor medievale, amintind cititorului de Game of Thrones sau Lord of the Rings. Cele două personaje principale au ceva din farmecul lui Poppy și Cas din cartea Din sânge și cenușă. Poate este vorba de acea tachinare neîncetată, acea ură care pare că a înlocuit fiecare strop de sânge. Însă așa cum este firesc în romane, dar și în viață, personalitățile opuse se atrag și aprind o flacără a iubirii pe care nici ei nu o pot controla.

Dar să facem cunoștință cu Mirana Evsou: „adevărul era că Mirana era o lady doar cu titlul, căci nimic din întreprinderile ei nu denotau grația sau eleganța unei adevărate domnițe. Știa toate înjurăturile marinarilor și putea să bage sub masă un bărbat de două ori cât ea, ba chiar o făcuse de festivalul crilului, anul trecut.”

Așadar, Mirana nu este personajul tipic de prințesă care trebuie salvată dintr-un turn aflat la capătul celălalt al lumii. Ea e încăpățânată, neînfricată și poate lupta la fel de bine ca un bărbat. Partenerul său, Matthias Louve, este regele unui ținut a cărei soartă atârnă de un fir de păr. Blestemul care a fost aruncat pe tânărul rege poate nimici regatul într-o secundă.

„Poate de aceea Mirana îi simțise întunericul, căci ea însăși se născuse sărutată de el și habar n-avea ce putea să însemne pentru amândoi.”

Odată ce parcurgem capitol după capitol, pagină după pagină, ajungem să cunoaștem diferite personaje, fiecare dominat de trăiri și ambiții proprii. Sentimente profunde de iubire se înfiripă ușor, ușor între cele două personaje principale, făcându-te să te întrebi ce se va întâmpla în următorul volum, mai ales că îi așteaptă un viitor sumbru. Pot spune că autoarea a reușit să făurească o lume magnifică cu o mulțime de personaje, fiecare având propriul punct de vedere asupra acțiunii.

Vă invit să citiți Legenda lupului străin pentru a descoperi această poveste fantastică. Le mulțumesc prietenilor de la editura Ink Publishing Housepentru exemplarul oferit!