CityVisionMagazine

Audrey Hepburn – simbol al eleganței

Este una dintre cele mai cunoscute actrițe din toate timpurile și un simbol al eleganței. Audrey Hepburn a impus standarde de frumusețe, care sunt urmate îndeaproape chiar și în zilele noastre. Născută la data de 4 mai 1929 în Bruxelles, Belgia, frumoasa actriță a avut o viață ce merită amintită. A lăsat în urma ei roluri memorabile în diferite filme, cea mai reprezentativă imagine fiind cea conturată în Breakfast at Tiffany`s (Mic dejun la Tiffany). Era grațioasă, educată, cu mult bun simț și cu o apariție ce se făcea remarcată din prima secundă în care intra în încăpere. Încă de când a întâlnit-o, Hubert de Givenchy, aristocrat și fashion designer, a luat-o drept muză, întrucât vedea în ea „imaginea feminității absolute”.

Micul ghid al stilului: Audrey Hepburn de Caroline Jones

An apariție: 2022
Autor: Caroline Jones
Editura: RAO
Titlu original: The Little Book of Audrey Hepburn
Traducător: Iris-Manuela Anghel

Sumar: Plin de fotografii uluitoare, acest tribut fascinant oferă o perspectivă despre viața lui Hepburn. De la primii ei ani până la statutul de star internațional al eleganței, acest mic ghid dezvăluie modul în care frumusețea ei unică a făcut-o un subiect de vis pentru designeri și fotografi deopotrivă.

Descriind colaborările ei cu Givenchy și fotografiile din decorurile celor mai faimoase filme ale ei de la Hollywood, Micul ghid al stilului Audrey Hepburn poartă cititorul într-o călătorie prin cariera actriței și dezvăluie cât de puternic rezonează imaginea ei pe tot globul, mult timp după moartea ei.

Caroline Jones este o scriitoare specializată în sănătate, frumusețe, modă și stil de viață. Fost redactor senior la mai multe ziare și reviste naționale, ea este și lifecoach acreditat. Cărțile ei anterioare includ The Busy Girl’s Guide to Looking Great, 101 Little Fashion Miracle și Kate’s Style, despre simțul vestimentar al ducesei de Cambridge.

Părerea mea: Ador filmele Breakfast at Tiffany’s, Sabrina, Funny Face și Roman Holiday. De fapt, nu cred că există vreo ecranizare cu Audrey Hepburn care să nu-mi fi plăcut. Considerată și acum un model de frumusețe și eleganță, Audrey Hepburn continuă să fascineze o lume întreagă. A fost una dintre cele mai mari actriţe ale Hollywoodului, dar, în egală măsură, un simbol al manierelor aristocrate şi graţiei, fiind sursa de inspiraţie pentru creaţiile lui Givenchy, care a văzut în ea întruchiparea feminităţii absolute.

Încă de când am aflat despre această carte mi-am dorit să o am în colecția mea. Am citit-o pe nerăsuflate. Am admirat pozele grațioasei Audrey Hepburn și m-am pierdut în timpuri care nu ne sunt chiar străine. Micul ghid al stilului – Audrey Hepburn este o carte pe care fiecare femeie trebuie să o aibă în bibliotecă. De ce? Răspunsul e simplu. În epoca actuală, a celebrității rapide, în care se pune accent pe plastic și nu pe etichetă, eleganță și grație, Audrey Hepburn ne reamintește adevărata semnificație a sintagmei de simbol al vremii. Modestă, modernă și curajoasă, îndrăznind să exploreze ținutele masculine în timp ce își păstra frumusețea feminină, aceasta a lăsat o moștenire fără seamăn, ce continuă să influențeze și astăzi lumea întreagă.

În cartea Micul ghid al stilului – Audrey Hepburn ne sunt prezentate informații despre viața starului de cinema, precum și detalii despre stilul și colaborările ei cu Givenchy, viața amoroasă și activitățile umanitare din a doua parte a vieții. Cu ochii ei de căprioară, sprâncenele bine conturate, o coafură în stil băiețesc ce putea fi socotită drept îndrăzneață și ușor firavă, Audrey a devenit o inspirație pentru toți cei care au adorat-o și o adoră chiar și în prezent.

„Înfățișarea mea este accesibilă oricui. Dacă își prind părul în coc, își pun ochelari de soare și poartă o rochie neagră, toate femeile pot să arate ca mine.” – Audrey Hepburn

Când a fost rugată să împărtășească secretele frumuseții sale, Audrey a replicat cu modestia ei bine cunoscută: „ca să aveți buze atrăgătoare, rostiți cuvinte de tandrețe și ca să aveți ochi frumoși, căutați frumusețea din sufletul oamenilor! (…) Trebuie să priviți cu detașare dietele, exercițiile fizice și tot ce ține de frumusețea corporală, căci altfel veți deveni sclavii rutinei de frumusețe. Deși veți avea un trup de invidiat, veți deveni niște roboți.”

În 1953, Audrey Hepburn i-a cerut lui Givenchy să-i creeze 15 rochii pentru filmul Sabrina. La acel moment, Hubert de Givenchy nu știa prea multe despre tânăra din fața lui, dar a acceptat provocarea și acela a fost începutul unei frumoase prietenii care a durat o viață întreagă. Împreună au creat ceea ce astăzi este cunoscut drept „stilul Audrey Hepburn“, pe care femei din întreaga lume îl adoptă și în prezent.

Regizorul filmului Sabrina, Billy Wilder, a spus că acela a fost momentul când, pentru prima dată, era lansată, pe ecrane, o vedetă adevărată. Audrey Hepburn a fost o sursă de inspirație pentru mulți designeri și vedete, care au încercat să-i copieze stilul. În 2014, ea a fost aleasă cea mai frumoasă femeie din ultimii 50 de ani, în urma unui sondaj realizat în Marea Britanie.

Filmul clasic Mic dejun la Tiffany a fost cel care i-a adus lui Audrey Hepburn statutul de fashion icon. În această producție de succes, celebra actriță a purtat ceea ce urma să devină articolul vestimentar de nelipsit în garderoba oricărei femei – „little black dress“. Vă invit să descoperiți mai multe despre această personalitate în cartea Micul ghid al stilului – Audrey Hepburn.

Am primit romanul ca urmare a colaborării cu Libris.ro și sunt fericită că am descoperit această continuare a unei povești care m-a făcut să o îndrăgesc. O recomand tuturor celor care preferă acest gen. Îți place să citești? Îți place să descoperi lumi, să călătorești prin intermediul cărților? Ești preocupat să te dezvolți și să faci lumea mai frumoasă? Crezi în oameni? Îți plac întâlnirile cu ei? Crezi în prietenie, respect, inteligență, iubire? Dacă da, înseamnă că avem multe în comun. Poți descoperi o mulțime de lecturi minunate pe Libris.roLibris.roeste despre oameni, frumos, viitor, despre a construi împreună, despre speranța și povești care devin realitate.