CityVisionMagazine

Curățarea tenului – un tratament de 24K

Cremele cu aur, caviar sau pulbere de perle și diamant fac minuni pentru tenul nostru, însă nimic nu se compară cu banala curățare!

Poți să alegi orice ingredient prețios, dar dacă pielea nu e curată nu va avea nicio putere, murdăria va împiedica orice substanță să acționeze. Și nu e vorba doar de murdărie, de praf, ci și de sebum, celulele moarte și particule minuscule de poluare. Curățarea este esențială pentru menținerea aspectului sănătos și catifelat al pielii.

Scapă pielea de bagajul în exces!

Nici nu-ți poți imagina ce bagaj poate căra pielea noastră în fiecare zi. Transpirația și sebumul astupă porii, ceea ce poate duce la apariția acneei. Lor li se adaugă particulele de praf și poluare, celulele moarte, dar și bacteriile care fac parte din microbiomul pielii (bacterii bune, care țin în echilibru bacteriile negative). Când pielea este încărcată și murdară, bacteriile negative câștigă teren și pielea are de suferit, porii sunt astupați și pot apărea pustule sau puncte negre. Spălând pielea, inclusiv tenul, dimineața și seara, ea va scăpa de povară și va fi perfect pregătită pentru a primi următoarele tratamente.

Alege să îți cureți tenul cu minuozitate

Fii fidelă unei rutine de curățare precisă și exactă. E important să nu uiți că, eemachierea și curățarea pielii se realizează atât  seara, cât și dimineața. Nu ezita să îți speli tenul dacă transpiri și mizează pe soluții de curățare speciale.  Acnemy oferă soluții blânde pentru curățarea tenului care conțin acid salicilic și alte ingrediente dovedite cu un efect de tratare a acneei, fără să irite pielea. În plus, texturile ușoare ale tuturor produselor din gamă permit absorbție rapidă și nu astupă porii. Produsele din portofoliul Acnemy au formule mai puțin agresive, cu acizi eficienți. Acest fapt se datorează tehnologiei Nichosome® și îți aduce la îndemână o gamă de produse pentru tenul cu tendință acneică, ce asigură toți pașii necesari îngrijirii zilnice a pielii.

Menține hidratarea

Curățarea lasă cale liberă unei bune hidratări. Murdăria schimbă pH-ul pielii, ceea ce nu permite reținerea apei într-o cantitate suficientă și pielea se deshidratează. Iată încă un motiv pentru o curățare perfectă în fiecare zi.

Atenție la acumularea de grăsime!

Glandele din piele produc sebum pentru a proteja pielea. El ajunge pe suprafața pielii prin foliculii de păr și formează o barieră împotriva bacteriilor și altor agresori. Însă murdăria blochează porii și acest sebum sub piele, iar bacteriile pătrund în pori și produc inflamație. Curățarea însă lasă sebumul să-și îndeplinească misiunea și previne apariția acneei.

Alte bonusuri

Un ten curat are un aspect radios, își menține mai mult timp catifelarea, porii sunt mai mici, tratamentele vor avea o acțiune mai profundă și va fi mai sănătos.

Secretele unei curățări de top

Spălarea feței pare o banalitate. E ceva simplu, dar dacă va fi prea agresivă tenul va reacționa imediat. Uneori, dăm vina pe produse sau pe frecvență, însă de cele mai multe ori tehnica e cea care ne sabotează efortul. Orice produs am alege, trebuie să ne asigurăm că nu este prea abraziv (granulele trebuie sa fie foarte fine sau să nu conțină deloc), apoi trebuie aplicat pe pielea umedă și masat delicat pe toată suprafața feței. Și pentru a ne asigura că respectăm aceste reguli de bază, masajul va fi făcut cu degetele mici ale mâinilor. Acestea au cea mai mică presiune, ca o mângâiere, dar care permite produsului de curățare să integreze toate impuritățile și să le elimine ușor după clătire! Curățarea este necesară atât dimineața, cât și seara. Dimineața eliminăm transpirația și excesul de sebum, iar seara toată murdăria acumulată de-a lungul zilei, celulele moarte și transpirația. Dacă sărim peste o curățare nu trebuie să ne mirăm când un coș apare „din senin”!

Demachiere versus curățare

Demachierea nu însemnă curățare! Odată machiajul îndepărtat, tenul trebuie curățat folosind un produs special pentru a elimina toate resturile de murdărie și demachiant.

Tot în capitolul curățare intră și peelingul. Avem nevoie de el pentru a păstra sănătatea și frumusețea pielii. Chiar dacă în mod natural, pielea se exfoliază regulat, odată cu înaintarea în vârstă acest proces devine mai lent, iar celulele moarte se acumulează pe suprafața pielii. O exfoliere e bine-venită, chiar și de 2-3 ori pe săptămână dacă alegem să facem un peeling delicat, mai ales în cazul acneei.

Acnemy Zitclean & Zitminis

Gel de curățare purificator Acnemy Zitclean curăță blând pielea fără să o usuce. Are cu mai puțin de 10% agenți tensioactivi, ceea ce îl face non-iritant, însă conține două ingrediente de top: Acid salicilic și Azeloglicină (acid azelaic + glicină), care exfoliază ușor pielea și controlează excesul de sebum, prevenind apariția acneei și asigurând un aspect mat al tenului.

Peelingul delicat pentru pielea predispusă la acnee, Acnemy Zitpeel are o acțiune blândă de exfoliere, deblocând porii și prevenind astfel apariția acneei. Combinația de acizi AHA, BHA, PHA ajută la reducerea urmelor prost-acneice, uniformizează tonul și textura pielii, dă luminozitate și un aspect mat. Se aplică seara, pe tenul curat și uscat, evitând zona ochilor, și se lasă să acționeze peste noapte, iar dimineața se spală bine fața. Se poate folosi de 2-3 ori pe săptămână.

Nu uita de curățarea tenului în vacanțe

Vacanțele nu trebuie să anuleze bunele obiceiuri! Așadar, nu uita de curățarea tenului nici atunci când ești pusă pe distracțieÎncepe cu o igienă pe măsură, apoi mizează pe demachierea și curățarea pielii seara și dimineața.

Zitminis Kit îți vin în ajutor când ești pe picior de plecare. Ai la îndemână într-un kit de travel toate produsele utile pentru o rutina complete de îngrijire.

Produsele Acnemy sunt disponibile atât online pe www.bilenegre.ro, cât și fizic în Farmaciile Tei, Bebetei, Sensiblu, hiper farmaciile Dr.Max, AXA Farm.