CityVisionMagazine

Masaj de relaxare pentru un somn odihnitor

Masajul de relaxare poate fi privit ca o soluție naturală și rapidă pentru momentele în care simți nevoia să iți recapeți echilibrul interior, dar și să ai parte de energie pentru a face față mai ușor provocărilor de zi cu zi.

Beneficiile acestuia sunt atât de renumite, deoarece ajută la eliberarea de endorfine și serotonină. El poate fi o alegere inspirată după o zi grea de muncă în care tot ce vrei să faci este să te relaxezi și să obții acea senzație de confort de care ai nevoie.

Masaj de relaxare: Beneficii

Îmbunătățește postura

În cazul în care ai o postură greșită, masajul de relaxare este mai mult decât perfect. Acesta te ajută să scapi de durerile de spate și cel mai important aspect este că iți va detensiona mușchii, astfel încât să poți avea parte de o postură corectă.  

Te ajută să dormi mai bine

Masajul de relaxare se poate folosi cu încredere pentru calmare și pentru reducerea stării de oboseală fizică sau mentală. Dacă se întâmplă să suferi de insomie sau de tulburări de somn, atunci poți apela cu încredere la această modalitate de terapie.

Ameliorează migrenele

O singură ședință de masaj de relaxare are efecte benefice asupra ta. Dacă te afli printre persoanele care se confruntă des cu dureri de cap, atunci un masaj de relaxare se va dovedi a fi mai mult decât perfect.

Îmbunătățește circulația

O singura ora de masaj de relaxare își vă lasă puternic amprenta asupra organismului tău. Acesta oferă foarte multe beneficii, dar faptul că iți vă îmbunătăți circulația sângelui în organism este, cu siguranță, un aspect important.

Îmbunătățește respirația

Masajul de relaxare joacă un rol important în problemele respiratorii. Corpul tău va învăța să se relaxeze, iar respirația se va realiza corect. Respirația abdominală profundă, calmează și încetinește bătăile inimii. În plus, favorizează stabilizarea tensiunii arteriale.

Reduce tensiunea

Efectuat în mod constant, masajul de relaxare poate ajuta la scăderea tensiunii sistolice și diastolice. Astfel, vei reuși să ții la distanță accidentul vascular cerebral, probleme de rinichi sau atacul de cord.

Care este frecvența masajului de relaxare?

Ședințele de masaj de relaxare nu trebuie să lipsească din agenda ta săptămânală deoarece corpul tău are nevoie de o stare de bine constantaă și de eliberarea tensiunilor. El te poate ajuta să te bucuri de toate acestea.

Sunt recomandate 2-3 ședințe  săptămânal, pentru a te bucura de cele mai bune rezultate.

Cine poate apela la o terapie de acest gen?

Masajul de relaxare este ideal pentru toate acele persoane care vor să se relaxeze și  vor să se bucure în permanență de o stare de bine. Acesta este recomandat atât persoanelor care fac mișcare, cât și celor care suferă de diferite afecțiuni.

Masajul de relaxare este recomandat chiar și femeilor însărcinate. Acesta poate avea un rol terapeutic în cazul durerilor sau în cazul picioarelor umflate.

Ședințele de masaj de relaxare oferă multe beneficii și sunt ideale pentru acele persoane care au grijă de starea lor de sănătate și  vor să aibă parte de un moment doar pentru ele.  

www.el-studio.ro