CityVisionMagazine

Adu vara la picioarele tale!

Îngrijirea picioarelor nu este doar o chestiune de frumusețe, ci este foarte importantă pentru organism. Picioarele sunt una dintre părțile corpului cel mai neglijate de obicei: în special, odată cu sosirea iernii sunt închise în pantofi și șosete, limitându-le enorm libertatea de mișcare.

Ma mult decât atât: De sănătatea picioarelor tale, depinde cum decurge o zi întreagă. Ele sunt cele care te susțin peste tot pe unde ai drumuri de făcut. Prin urmare, este important să ai grijă de ele, să le menții sănătoase și îngrijite.

Pentru că ne aflăm în plin sezon estival, este evident că ne-am schimbat și garderoba. Iar asta presupune că am trecut și la sandale. De aceea, este foarte important ca picioarele noastre să arate impecabil atunci când purtăm cele mai frumoase sandale. Mai exact, fără să lăsăm la vedere o piele uscată și călcâie crăpate și astfel, să umbrim frumusețea sandalelor și a întregii ținute. Ce e de făcut?

Îndepărtează celulele moarte

Primul pas și poate cel mai important constă în îndepărtarea celulelor moarte. Pentru asta, „o dată pe săptămână, folosește o piatră ponce sau o pilă specială pentru călcâie. Pentru o îndepărtare intensă poți folosi pila OPI Foot File.”, recomandă Diana Marandiuc, Education Manager OPi.

Exfoliază, exfoliază, exfoliază!

Exfolierea este un pas esențial pentru a obține o piele catifelată și pentru a preveni uscarea picioarelor. „Folosește un scrub pentru picioare cu cristale naturale. Pedicure by OPI Scrub poate deveni favoritul tău.”, adaugă specialistul.

Hidratează

Nu doar corpul, dar și picioarele noastre au nevoie să fie bine hidratate… zilnic! Aplică un strat generos de cremă hidratantă după fiecare baie sau duș, pentru a preveni deshidratarea și călcâiele crăpate.

Ai grijă ce șosete și ce încălțăminte folosești!

Te-ai gândit că până și ceea ce purtăm ne poate afecta aspectul și sănătatea picioarelor? Ai fi surprinsă, dar „șosetele și încălțămintea pot contribui la uscarea pielii. Optează pentru șosete din bumbac și încălțăminte care să ți se potrivească perfect. Nu purta pantofi care îți sunt prea mici sau prea mari pentru că aceștia pot afecta pielea picioarelor. În plus, asigură-te că folosești șosete sau papuci atunci când mergi prin casă. Protejează-ți picioarele și ai grijă de ele. Vei observa diferența, iar acestea vor arăta grozav în sandalele tale preferate.

Să ai o vară colorată!