CityVisionMagazine

HOMMAGE A CLAUDE MONET – “The Bridge”

Prin colecția „The Bridge”, FREYWILLE continuă seria seturilor de succes dedicate lui Claude Monet. În această colecție, spiritul primăverii și al verii este perfect armonizat într-un design floral și plin de detalii radiante.

INSPIRAȚIA

În 1893 Monet cumpără un teren cu un iaz lângă casa lui din Giverny, Franța. Până la acel moment plantase deja o grădină plină de flori însă, dorința sa era aceea de a crea o grădină de inspirație japoneză pentru a realiza o oază de frumusețe dar și o sursă de inspirație pentru lucrările sale viitoare. În anul 1899 artistul pictează 18 lucrări având ca motiv central, podul. În esență, gradina și iazul reflectă admirația lui Claude Monet față de aprecierea poporului japonez pentru natură. Pictorul declara la acea vreme „cea mai frumoasă lucrare a mea este grădina”. Podul în tablourile lui Monet reprezintă conexiunea dintre spiritul uman și natură, el permițând vizitatorului să plutească deasupra unui iaz plin cu nuferi. Această viziune artistică i-a inspirat pe artizanii FREYWILLE în realizarea acestui design plin de culoare.

COLECȚIA

Stilul de pictură impresionist al lui Claude Monet a fost interpretat printr-o varietate de “urme de pensule” caracteristice artistului, captate cu măiestrie în emailul fin și strălucitor. Pulberea de aur de 24kt a fost folosită pentru a surprinde cerul și proiecțiile de pe suprafața apei. Împreună cu celelalte variațiuni coloristice, nuanțele de tranziție au fost folosite pentru a sublinia reflexia apei în raport cu celelalte elemente.  Stuful și nuferii înconjoară marginile iazului iar florile și vegetația luxuriantă completează imaginea de ansamblu. Portretizarea podului în centrul designului oferă acestei colecții perspectivă și încadrarea armonioasă a tuturor elementelor ce îl completează.

Această colecție este disponibilă atât în varianta Classic Edition cât și în varianta Fine Jewellery.