CityVisionMagazine

Pericolul pândește la tot pasul în lumea zânelor

Și este la fel de periculos să furi inima cuiva. Pentru că riști să îți pierzi sufletul, esența vieții, ceea ce te face cu adevărat om. Însă ce faci când urăști zânele? Ce faci când refuzi să ai de-a face cu ele? Și ce faci dacă singurul membru în viață al familiei tale este în pericol? Aliații sunt puțini și singurul lucru care te determină să mergi mai departe este speranța că soarta îți va zâmbi în cele din urmă. Aceste jurăminte goale este primul volum din seria omonimă, roman ce ne deschide calea către un tărâm magic în care jocurile de putere sunt la ordinea zilei. Tărâmul muritorilor și cel al zânelor coexistă într-un echilibru fragil, deoarece oamenii sunt considerați monedă de schimb, iar creaturile feerice poartă stigmatul unor răpitori și uzurpatori.

Aceste jurăminte goale de Lexi Ryan

An apariție: 2021
Autor: Lexi Ryan
Editura: CORINT, colecția Leda Edge
Titlu original: These Hollow Vows
Traducător: Simona Ștefana Stoica

Sumar: Prințul nemilos își dă mâna cu Regatul spinilor și al trandafirilor în acest roman fantasy plin de pasiune și de acțiune în care o fată este prinsă între două regate ale zânelor, conduse de doi prinți periculos de seducători!

Brie urăște zânele și refuză să aibă de-a face cu ele, chiar dacă asta înseamnă să sufere de foame pe străzi. Însă când sora îi este vândută sadicului stăpânitor al Regatului Unseelie ca să plătească o datorie, tânăra va face orice îi va sta în puteri ca să o salveze – inclusiv să cadă la o înțelegere cu suveranul, angajându-se să fure trei artefacte magice de la curtea Reginei Seelie.

Dar să primească acces neîngrădit la Curtea Seelie este mai ușor de zis, decât de făcut. Singura șansă a lui Brie este să pretindă că vrea să intre în cursa pentru a deveni mireasa prințului Ronan, de care se îndrăgostește pe nesimțite. Nedorind să-și lase inima să îi distragă atenția, fata acceptă ajutor de la o bandă de rebeli Unseelie, care au ticluit un plan secret. În vreme ce petrece tot mai mult timp alături de misteriosul lor conducător, Finn, tânăra încearcă din răsputeri să se împotrivească farmecelor lui irezistibile.

Captivă între două regate în care primejdiile pândesc la tot pasul, Brie va trebui să aleagă cui anume îi va oferi loialitatea sa. Și inima.

„Sexy, surprinzător și plin de secrete! Aceste jurăminte goale se aseamănă în multe privințe cu tărâmul zânelor – seducător, captivant și periculos. Cu două intrigi amoroase diferite, o mulțime de momente încinse și un final spectaculos, aceasta e povestea de dragoste fantasy pe care mi-am dorit-o din toată inima.” – STEPHANIE GARBER, autoarea seriei „Caraval”

„O abordare nouă și sexy a poveștilor cu zâne, Aceste jurăminte goale m-a cucerit de la prima pagină […]. Brie este o eroină iscusită și inteligentă, pe care cititorii o vor urmări cu sufletul la gură printr-o lume absolut splendidă, plină de magie și de romantism. Pregătiți-vă să vă îndrăgostiți de această nouă carte!” – LISA MAXWELL, autoarea seriei „The Last Magician”

„Lexi Ryan a scris o poveste fantasy plină de răsturnări de situație, care m-a lăsat fără cuvinte. Asezonat cu zâne malefice, triunghiuri amoroase care îți fac inima să o ia la goană și o lume excepțional de bine construită, romanul Aceste jurăminte goale este o lectură obligatorie pentru toți fanii autoarelor Sarah J. Maas sau Jennifer L. Armentrout.” – CARRIE ANN RYAN, autoarea seriei „Elements of Five”

Părerea mea:

Abriella „Brie” Kincaid și sora ei mai mică, Jasalyn își duc traiul într-o încăpere micuță aflată în casa mătușii lor, trăind în condiții inumane doar pentru a-și plăti datoria pe care au față de aceasta. Fetele visează cu ochii deschiși la ziua în care vor fi din nou libere, în timp ce Brie se ocupă de activitățile casnice, iar Jasalyn coase rochiile celor două verișoare arțăgoase. Cartea începe abrupt, introducând cititorul în universul limitat al celor două tinere care și-au pierdut părinții la o vârstă fragedă. Însă când sora îi este vândută sadicului stăpânitor al Regatului Umbrelor, Brie va face orice îi va stă în puteri ca să o salveze, inclusiv să călătorească în lumea zânelor, făpturi pe care le urăște din toată inima. Norocul este de partea ei, deoarece portalul dintre cele două tărâmuri se deschide chiar în noaptea în care tânăra decide să fugă. De ce? Ei bine, Regina Seelie a organizat un mare bal deoarece intenționează să găsească o mireasă muritoare pentru fiul ei. Singurii care pot produce moștenitori sunt muritorii, de care zânele au atâta nevoie pentru a supraviețui. Alungată din casă și urmărită pentru că a furat bijuterii de la mătușa ei, Brie împrumută o rochie de la prietena ei și pornește spre Curtea Seelie. Întocmai ca în basmul Cenușăresei, Brie întâlnește pe drum o femeie care ii schimbă înfățișarea, făcând-o să arate precum femeile înstărite care visau să câștige inima prințului. De aici, povestea tinerei capătă valențe întunecate, deoarece este trasă într-un joc corupt, a cărei miză este chiar viața lui Jasalyn.

„Mama ne-a învățat să citim și să apreciem puterea poveștilor. După ce a plecat, poveștile au fost singurul lucru care au ajutat-o pe Jas când îi era dor de ea.”

Cu toate că Sebastian, singurul aliat pe care l-a avut în lumea oamenilor și băiatul pe care l-a cunoscut în urmă cu câțiva ani, a sfătuit-o să nu călătorească la Curtea Regatului Seelie și a rugat-o să îi mai acorde puțin timp până își va încheia perioada de ucenicie, ca apoi să pornească pe urmele surorii ei, Brie nu-l ascultă. Nici nu avea cum, având în vedere că timpul joacă un rol esențial în salvarea lui Jasalyn.

Cartea Aceste jurăminte goale este conturată în jurul unui triunghi amoros. De o parte îl avem pe Sebastian, ucenicul unui vrăjitor din sat, un băiat blând, inteligent, prietenos – dar care te pune pe gânduri deoarece e mult prea bun pentru a fi cu adevărat real și Finnian, tânărul misterios, distant și calculat pe care Brie îl întâlnește cât se află la Curtea Seelie – tipul de personaj pe care ar trebui să îl eviți. De aici, povestea lui Brie începe să semene cu cea a lui Feyre din Regatul spinilor și al trandafirilor. Sebastian aduce foarte mult cu Tamlin și Finnian cu Rhysand. (SPOILER! Din toate punctele de vedere!)

„Blestemele sunt făurite din secrete și sacrificii.”

Acțiunea se desfășoară într-un ritm alert, nu prea ai timp să te oprești din această goană continuă, povestea este intrigantă și frumos detaliată, iar descrierea este dozată atât cât trebuie pentru a-și imagina lumea și personajele care te însoțesc în această călătorie. Totuși nu am putut să nu observ clișee pe care le-am întâlnit și în cărțile lui Sarah J. Maas: cele două regate, cei doi tineri care luptă pentru inima lui Brie, în timp ce ea nu-și dorește decât să își salveze sora indiferent de prețul pe care îl va plăti. Însă, inimii nu îi poți dicta și Brie se îndrăgostește de Bash și Finn. Faptul că amândoi au secrete nu mă ajută să aleg între ei. Doar mă intrigă și mai mult, așa că nu am de ce să o condamn pe Brie, supranumită „fata focului” datorită părului ei roșcat. Și da, există multe răsturnări de situație pe care nu le-am prevăzut, în special la final. Am crezut că am elucidat misterul care domnea în jurul celor trei personaje, dar m-am înșelat. Însă îmi place când o carte mă poate surprinde. Avem de-a face și cu un blestem pe care Brie trebuie să îl rupă… Offf, v-aș povești mai multe, dar sunt lucruri pe care trebuie să le aflați singuri. Altfel unde ar mai fi farmecul descoperii secretelor din partea a doua a cărții? Aștept cu nerăbdare volumul următor și sunt curioasă ce înțelegeri va mai face Brie pentru inima ei.

Le mulțumesc prietenilor de la grupul editorial Corint pentru exemplarul oferit! Cartea poate fi achiziționată de pe link-ul următor: click aici.