CityVisionMagazine

Este luna lui Florar, hai afară la grătar!

De luna aceasta se poate spune fără a greși cu nimic că s-a deschis sezonul de picnic și grătar la iarbă verde! Cu familia, prietenii sau – de ce nu?! – cu colegii, pentru că o echipă se poate construi și suda mai bine dacă vă aflați într-un cadru deloc formal, iar atmosfera este relaxată.

„Câte bordeie, atâtea obiceie”, zice o vorbă veche din popor. Cam așa și cu gusturile celor adunați în jurul grătarului. De aceea este bine ca cel care își asumă rolul de organizator, să țină cont de gusturile fiecărui participant. Unul preferă o carne slabă, altul un condiment picant, unul mănâncă mai nesărat iar altul e vegetarian și pentru el pe grătar se pun numai legume. Dacă le sunt tuturor respectate preferințele, nu are cum să nu iasă bine! Important este să nu fie nimeni scăpat din vedere atunci când se fac cumpărăturile pentru escapada în natură. Pe lângă sortimentele de carne și feluritele legume, trece pe listă și mixurile de condimente potrivite: Vegeta Natur Condimente pentru pui auriuVegeta Natur Condimente pentru carne de porcVegeta Natur Condimente pentru ceafă de porcVegeta Natur Condimente pentru pește și Vegeta Natur Condimente pentru carne la grătar. Aromele naturale din toate aceste amestecuri de condimente vor face ca grătarul să iasă unul cu-adevărat de primă clasă! Pentru vegetarieni, dar și pentru că lângă carne merge și-o garnitură de cartofi, se potrivește perfect Vegeta Natur Condimente pentru cartofi cu ierburi. Este un amestec echilibrat de ceapă deshidratată, boia de ardei dulce, usturoi, mărar, coriandru, piper negru, chimen, măghiran, cimbru, chili și nucșoară. Sau mai există varianta Vegeta Natur legume, care, de asemenea, oferă oricărui preparat un gust de neuitat. Secretul stă în formula „magică” de legume deshidratate – morcov, păstârnac, ceapă, cartof, țelină, roșii, praz, boia de ardei, frunze de pătrunjel, leuștean, piper negru, curcumă, usturoi și mărar. Și nu uita nici de Vegeta Natur Gust de găină sau  de Vegeta Bio, pentru ca examenul în fața pretențioșilor să-l poti trece cu brio!

Bonus îți oferim o rețetă care îi va cuceri din plin: frigărui cu rozmarin!

Ai nevoie de: 250 g friptură de vită, două bucăți de piept de pui, un dovlecel, un ardei gras verde, unul roșu și unul galben, două cepe roșii, două linguri de ulei de măsline, o lingură de miere, două linguri de Vegeta Natur Condimente pentru carne la grătar, două crenguțe de rozmarin și, opțional, pentru servire, două linguri de Ajuvar Picant Podravka.

Cum se prepară

Într-un castron se amestecă uleiul cu mierea și Vegeta Natur Condimente pentru carne la grătar. Carnea și legumele se taie în bucăți mai mărișoare (pentru frigărui). Se iau bucăți de carne și legume și se înfig pe bețișoarele de frigărui. Din loc în loc se pun și frunze de rozmarin. Frigăruile se așează într-o tavă sau pe o farfurie întinsă, se toarnă marinada peste ele și se lasă 10-15 minute pentru ca aceasta să pătrundă în carne. Frigăruile se pun pe grătarul încins și se întorc pe toate părțile pentru a se frige uniform. Se pot servi (opțional) cu Ajvar Picant Podravka.ravka

eți ćevapi la grătar pe fiecare ciabatt