CityVisionMagazine

Rutina corectă de curățare a tenului. Care sunt pașii esențiali pentru o rutină de îngrijire ca la carte?

În ultimii ani, s-a tot vorbit despre o rutină corectă de îngrijire a tenului și femeile au înțeles necesitatea acesteia. Într-o lume care se află într-o continuă schimbare, beneficiind mereu de noi descoperiri, domeniul de skincare/beauty a luat un avânt impresionant. Indiferent de tipul de ten pe care îl avem, pentru ca acesta să-și păstreze sănătatea și naturalețea, este important să urmăm câțiva pași. Astfel, investind puțin timp dimineața și seara, tenul va radia de frumusețe.

Iată câțiva pași care vor ajuta la curățarea tenului:

1. Curățarea sau demachierea – primul pas din rutina de îngrijire a pielii este demachierea. Astfel înlături toate impuritățile, urmele de machiaj sau sebumul. Curățarea este un pas esențial care trebuie făcut atât dimineața, cât și seara. Pentru curățarea pielii, produsele pe care poți să le folosești sunt soluții de demachiere, iar seara îți poți curăța tenul folosind lapte demachiant împreună cu o loțiune tonică, spumă de curățare și gel de curățare.

Preferata mea este apa micelară. Știai că la fiecare șase secunde, în lume este vândută o apă micelară? Impresionant, nu-i așa? Însă și beneficiile apei micelare sunt la fel de remarcante.

De curând a intrat în rutina mea de îngrijire și apa micelară 24K cu aur coloidal și acid hialuronic de la Momirov Cosmetics. Este un produs care nu necesită clătire, oferă o curățare profundă a tenului și a ochilor, elimină impuritățile și machiajul și mai ales, nu irită tenul. Acidul hialuronic este unul din putinele ingrediente care reușesc să pătrundă adânc în dermă și să mențină țesutul hidratat. După vârsta de 25 de ani, pielea noastră începe să își reducă producția de colagen și astfel are nevoie de ajutor exterior care să o mențină hidratată și tânără, iar apa micelară 24k ajută în acest sens. O piele curățată și hidratată corespunzător va îmbătrâni mai târziu și va arăta mai sănătos.

2. Tonifiere – pentru a înlătura orice alte impurități sau reziduuri lăsate de demachiant, loțiunile tonice trebuie incluse în rutina completă de îngrijire a pielii. Astfel, pielea ta va fi curățată complet, fiind pregătită pentru următorii pași.

O noutate este esența 24k pentru puncte negre cu 5% acid salicilic. Eu o folosesc de trei ori pe săptămână, seara, în loc de loțiune tonică. E un produs pe bază de acid salicilic și Trikenol care desfundă porii în mod blând și contribuie la regenerarea celulară. De asemenea, ajută la reducerea punctelor negre. Un mare plus, nu? Ulterior poți aplica crema preferată.

3. Aplicare serum și crema – pasul următor constă în aplicarea unui serum care are în compoziție ingrediente active ce ajută la obținerea unui ten mai sănătos. Iar la final poți aplica o cremă hidratantă (fie de zi, fie de noapte).

Dacă ți-au plăcut produsele recomandate în articol, le poți descoperi pe site-ul: https://momirov.ro.