CityVisionMagazine

Astăzi începe a treia ediție LibFest, târgul online de carte organizat de Libris între 11-14 aprilie

Cea de-a treia ediție a LibFest – târg de carte și experiențe culturale organizat de Libris – va fi marcată de contextul socio-politic actual și va avea loc în perioada 11-14 aprilie. În cele 4 zile-maraton de evenimente, sub umbrela #LibrisTalks autori, creatori de conținut și experți intră în dialog pe tema situației de la graniță și a implicațiilor sale mai puțin dezbătute. De la reziliență emoțională și până la gestionarea stresului ori înțelegerea din perspectivă geo-culturală, dialogurile din seria #LibrisTalks privesc din unghiuri variate evenimentele și actorii implicați în conflictul din Ucraina.    

Evenimentele de la graniță nu pot fi trecute cu vederea, așa că am considerat natural ca această ediție LibFest să abordeze subiectul dintr-o perspectivă a cunoașterii, culturală. Cărțile au fost mereu considerate un aliat în perioade de stres emoțional, pentru că facilitează înțelegerea contextului, dar și a propriilor gânduri și emoții. Pe lângă numeroasele lansări de carte și dialoguri pe marginea cărților, ca promotori ai culturii, în ediția aceasta am ales să implicăm mai mulți specialiști alături de care să dezbatem situații și soluții în această perioadă dificilă, a precizat Laura Țeposu, CEO și fondator Libris.

Printre dialogurile reunite sub umbrela #LibrisTalks se numără teme precum:

Întâlniri online cu peste 100 de autori români și internaționali

De asemenea, cea de-a treia ediție LibFest reunește în cele 4 zile de maraton cultural peste 100 de autori români și internaționali care își vor prezenta cele mai noi apariții editoriale sau vor intra în dialog cu cititorii. Evenimentele vor fi transmise online, la fiecare jumătate de oră, începând cu ora 10.00 (11 aprilie), respectiv 9.00 (12-14 aprilie) și până la ora 22.00.

Printre autorii care intră în dialog în cadrul LibFest se numără Ann Cleeves, Tatiana Niculescu, Alexandru Preda (fiul lui Marin Preda), Mihai Găinușă, Maria Orban, Adina Rosetti, Niculina Gheorghiță, Ana Maria Ducuță, Bogdan Teodorescu, Barbara Couvert, Elisabeth Horowitz, Em Sava, Cezara Mucenic, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Camelia Cavadia și mulți alții.

În același timp, vizitatorii LibFest sunt invitați să acceseze cele peste 100 de standuri virtuale ale celor mai cunoscute edituri din România. Astfel, peste 250.000 de titluri sunt disponibile în cadrul târgului ce are loc online în perioada 11-14 aprilie, cu reduceri de până la 82%.

În topul celor mai așteptate lansări de carte se numară Ești tot ce riști-Michele Wucker, Regula fără reguli. Netflix și cultura reinventării-Erin Mayer și Reed Hastings, Și vulturii uită să zboare-Lucia Stroilă, Singur. Viața lui Mihail Sebastian-Tatiana Niculescu, Răpirea Parisiei și alte povestiri- Mihai Găinușă, Texte cu vedere la stradă-Mihai Alexandru Pleșu, Bazarul memoriei-Veronica O’Keane, În toate a fost frumusețe– Manuel Villas, Criza lumii moderne- Rene Guenon, Consimțământul. Noile reguli ale educației sexuale-Jennifer Lang, Simbolizarea și actele simbolice-Valeria și Jacques Salomé, Biblia îngrijirii tenului-Dr. Anjali Mahto, Ideea de tine-Robinne Lee sau Sylvia Day, dialog pe baza seriei Crossfire.

Ultimii doi ani ne-au oferit avantajul de a crea un eveniment cât mai aproape de experiențele offline, însă cu o participare mult mai largă decât un eveniment clasic. În ciuda întâmplărilor neprevăzute care continuă să ne surprindă, trebuie să căutăm cele mai eficiente metode de a ne bucura de lucruri firești, de a ne deconecta, de a lua o pauză de la grijile cotidiene. Iar experiențele și dialogurile care aduc la un loc cititori și autori, credem noi, sunt un real ajutor. Ne așteptăm ca și în această a treia ediție să fim surprinși de numărul mare de cititori care vor trece pragul virtual al evenimentelor LibFest, a mai declarat Laura Țeposu.

Programul complet al LibFest, precum și evenimentele, lansări și dialoguri, dar și dezbaterile din seria #LibrisTalks sunt disponibile, alături de întreaga ofertă de carte, pe site-ul www.libris.ro. Evenimentele și dezbaterile culturale pot fi urmările și pe pagina de Facebook a Libris.ro.