CityVisionMagazine

O primăvară cu sănătate din natură

Bacteriile, virusurile, praful, polenul, afecțiunile sistemului imunitar sunt doar câțiva dintre factorii care pot cauza boli ale sistemului respirator.  Și de aici, începe povestea. Avem afecțiuni ale aparatului respirator superior, dar și ale celui inferior. Avem răceli, gripe, alergii, laringite, faringite, sinuzite și alte boli mai grave, legate de starea de sănătate a plămânilor.

După doi ani și ceva de pandemie, ne confruntăm cu noi provocări, mai ales pe fondul ridicărilor restricțiilor și eliminărea obligativității purtării măștii. Avem în față un val de gripe, alergii și răceli.

image

Răcela ne dă bătăi de cap, indiferent de vârstă. Dar ce este ea? Este o infecție comună a aparatului respirator superior, care este expus zilnic agresiunii a peste 200 de virusuri. Această boală se transmite atunci când inhalezi particule mici de virus eliminate de către un bolnav atunci când strănută, tușeste, vorbește sau își suflă nasul. De altfel, te poți îmbolnăvi și dacă doar atingi o suprafață contaminată. Rinovirusurile sunt cele care cauzează cele mai multe răceli și care pot supraviețui până la trei ore pe mâini și suprafețe.

Și totuși, cum ne putem păstra sănătatea respiratorie primăvara, acum în plin sezon de viroze, gripe, virusuri pandemici și alergii? Medicul ORL, Ana Maria Apostol ne informează.

“Pentru a supraviețui, avem nevoie de oxigenul din aer. Acesta va intra prin nas și gură în tractul respirator si va fi distribuit tuturor organelor și țesuturilor noastre pentru funcționarea normală a corpului nostru. Dar aerul pe care îl respirăm conține oxigen, dar și dioxid de carbon, pulberi, noxe, alergeni și… o multitudine de germeni (virusuri și bacterii). Și acești germeni ne pot infecta și pot genera infecții serioase. De aceea, este important să respirăm un aer cât mai curat. Iată de ce putem alege sprayul de purificare Puressentiel care are puterea de a înlătura atât particulele de praf, acarienii și noxele care pot avea un efect alergenic puternic asupra noastră, dar care are și puterea de a “omorî” și germenii care staționează sub formă de aerosoli în aer. Datorită uleiurilor esențiale pe care le conține, acesta are puterea de a “ucide” virusurile, bacteriile, acarienii, insectele, fungii și poate îndepărta chiar și mucegaiul, care stă ascuns de multe ori după mobilă, pe pereți și care are un efect puternic alergenic. Prin urmare, ne putem păstra sănătatea respiratorie prin fololsirea zilnică a sprayului de purificare a aerului în camerele în care stăm cel mai mult, la serviciu sau în colectivități, în cazul copiilor”, adaugă specialistul ORL.

image

O bună sănătate respiratorie începe cu o curățenie riguroasă, cu o bună igienă a porților de intrare în organism: nasul și gura. Igiena nasului joacă un rol esențial în păstarea stării de sănătate, dar tu știi cum să o execuți corect? Dr Ana Maria Apostol ne învață câțiva pași simpli pe care îi putem urma: “Igiena nazală se face zilnic, dimineața și seara, toată viața. Ea se practică corect cu ajutorul spray-urilor cu apă de mare. Acestea se vor administra în nas, păstrându-ne capul în pozitie verticală. Vom administra un jet în fosa nazală si vom sufla nasul imediat. În acel moment, se vor elimina toate impuritățiile de pe mucoasă, nasul va fi curat si respirația noastră va fi una PROASPATĂ și calitativ mai bună. Spray nazal hipertonic decongestionant de la Puressentiel are 100% ingrediente naturale. Acesta curăță foarte bine cavitatea nazală și redă o respirație ușoară și calitativ bună.”

Există însă momente când oricât de mult ne-am proteja, nu reușim să ținem piept infecțiilor respiratorii. Ce facem atunci? Este util să folosim spray-uri pentru calmarea durerilor din gât și pastile de supt pentru calmarea iritației.

“În primul stadiu de evoluție a unei răceli/viroze, se produce doar o mică inflamație, superficială a mucoasei nazale, dar și faringiene”, ne explică medicul Ana Maria Apostol. “Această inflamație va crește încetul cu încetul și va determina ca semn clinic DUREREA de gât. Aceasta poate fi foarte supăratoare. Ulterior, împreună cu această durere vor apărea și modificări în tonalitatea vocii, răgușeală sau chiar lipsa vocii. Prin urmare, ca să ameliorăm aceste semne clinice și să stopam evoluția răcelii, trebuie să apelăm la antiinflamatoare locale, aduse mucoasei faringiene cum ar fi sprayul oral sau pastilele gumate Puressentiel. Acestea conțin ingrediente naturale, propolis și uleiuri esențiale care au un efect puternic antiinflamator, antiviral și antibacterian, stopând astfel multiplicarea virală și bacteriană la nivelul mucoasei gâtului”, completează medicul.

Rămâi sănătos! Mizează pe Puressentiel.

image

Prezentare produse Puressentiel

·       Spray purifiant cu 41 uleiuri esențiale – este un produs iconic și, totodată, cel mai bine vândut produs din portofoliul Puressentiel. Este util pentru purificarea aerului în casă, mașină și la birou.

Spray-ul purifiant cu 41 uleiuri esențiale luptă împotriva virusurilor grație compușilor din uleiurile de arbore de ceai, lemn de trandafir,  Eucalyptus globulus, Geranium, Maghiran  dulce, Niaouli, Cineol de rozmarin.  Tot el luptă împotriva bacteriilor, deoarece conține uleiuri demărar, Busuioc, dafin, fenicul, oregano, cimbrișor, cimbru, geraniu, scorțișoară chinezească.

Spray-ul purifiant Puressentiel purifică aerul prin intermediul ingredientelor ca uleiurile de cedru de atlas, lămâie, chiparos, wintergreen, ienupăr, ghimbir, lavandă englezească, lavandă cu spic gros, nucșoară, mandarin, smirnă, portocală dulce, pătrunjel, arbore de portocală amară, cimbrișor, pin de pădure, arbore de ceai, lemn de trandafir, mentă, izmă, salvie comună.

În plus, spray-ul purifiant cu 41 de uleiuri esențiale este totodată un ACARICID/REPELENT excelent, ce îndepărtează mucegaiul și luptă împotriva fungilor microscopici. Un alt atuu al său este reducerea cu 42.3% a principalelor simptome de  insuficiență respiratorie și oboseală.

Gama Respiratory Puressentiel

·       Spray nazal decongestionant face parte din gama Respiratory de la Puressentiel, pe bază de ulei esențial organic de eucalipt.

Spray nazal decongestionant este un spray nazal hypertonic, care curăță nasul și îl decongestionează la câteva minute după utilizare.

Acesta este util în tratarea infecțiilor respiratorii și alergiilor, în cazul răcelilor, rinitelor (cronice sau alergice), dar și a sinuzitelor și rinofaringitelor. Ingredientele de bază ale spray-ului nazal decongestionany Puressentiel sunt 4 uleiuri esențiale: Geranium,  Niaouli, Ravintsara, Eucalyptus radiata, la care se adaugă apă de mare hipertonică, extract apicol de propolis, distilat aromatic de rozmarin organic și extract vegetal de echinaceea.

·       Spray-ul oral pentru calmarea durerilor de gât este un bun analgezic și anticongestionant, cu acțiune expectorantă și antiseptică. Cu o formulă bazată pe patru uleiuri esențiale Eucalyptus radiata, Menta,  Rozmarin, Cimbru, completată de extract apicol de propolis și extractul vegetal de echinaceea, spray-ul oral pentru calmarea durerilor de gât este soluția potrivită pentru adulții care suferă de guturai, dar și pentru copiii cu vârste de peste 7 ani.

·       Pastile gumate pentru calmarea durerilor de gât sunt alegerea optimă pentru neplăcerile cauzate de răgușeală și răceala. Acestea au un efect antiinflamator, antiseptic, expectorant și decongestionant și vin să ajute regenerarea mucoasei bucale. Atuurile lor constau în ingredientele simple, dar eficiente, de cea mai bună calitate: uleiurile de eucalipt, menta, extractul de guma Acacia și Stevia. Au gust plăcut, proaspăt și pot fi consumate și de către diabetic, deoarece nu conține zahăr.

Produsele Puressentiel se găsesc în farmacii fizice și online.

Prețuri recomandate: de la 20 de lei la 80 de lei.