CityVisionMagazine

Cămașă sau bluză? Imprimeu grafic sau model clasic?

Cămașa – un obiect de îmbrăcăminte care ar trebui să fie prezent în orice garderobă. Nu se demodează niciodată, fapt demonstrat și de lunga ei istorie. Câte haine se mai pot lăuda cu o primă apariție în secolul al XI-lea? Atât cămașa, cât și bluza definesc statusul social și țin pasul cu tendințele din ultimii ani. Încă din perioada victoriană, bluza oglindea clasa socială din care provenea purtătorul, deoarece nu oricine și-o permitea. În acele timpuri, culoarea albă era un simbol al seriozității și al austerității, motiv pentru care era purtată în special de cei cu o poziție mai influentă. La sfârșitul secolului al XIX-lea, cămașa a devenit mult mai accesibilă ca preț, fapt care a înlesnit purtarea ei de diferite clase sociale.

Fiecare dintre noi ar trebui să dețină măcar o cămașă sau o bluză clasică, deoarece pot fi asortate cu orice: costume, jeans sau fuste. Se potrivesc cu orice culoare și pot fi purtate în orice anotimp, la aproape orice ocazie. Într-o multitudine de trenduri care apar în fiecare sezon, cu un fast-fashion care ne oferă opțiuni în fiecare lună, cămașa rămâne o constantă. Pentru o doză de inventivitate și originalitate, atât cămășile, cât și bluzele pot avea imprimeuri jucăușe, grafice sau monocrome. Pot fi croite din diverse materiale cum ar fi bumbacul, satinul sau vîscoza.

Așa am ajuns să-mi îndrept încă o dată atenția către site-ul de cumpărături online, www.bonprix.ro. Știu că aici găsesc modele pentru toate gusturile în culori neutre sau vibrante, în funcție de starea pe care o are fiecare cumpărător în momentul achiziționării unui produs. Ce e drept, de-a lungul timpului, am învățat cam ce culori mi se potrivesc și ce mă avantajează. Mai am de învățat, însă am observat o îmbunătățire considerabilă în felul în care îmi cumpăr obiectele vestimentare. Din ultima comandă fac parte o bluză din satin (cod articol: 928685), din colecția bpc selection premium, într-o nuanță de verde fumuriu, cu mânecă lungă, decolteu rotund și nasturi. Croiala este avantajoasă pentru orice tip de siluetă și are mici detalii dantelate la mâneci. Este un accesoriu feminin, ușor de combinat în mai multe stiluri vestimentare.

Al doilea produs achiziționat este o cămașă din vîscoză sustenabilă, cu imprimeu geometric (cod articol: 933837). Este disponibilă în colecția BODYFLIRT, are mânecă lungă, guler și este croită drept, pe lung. Prima oară m-a atras imprimeul interesant, apoi lungimea. Poate fi purtată atât cu fuste, cât și cu pantaloni. Un mare plus!

Și ultimul produs este o pereche de jeans (cod articol: 937867). Negrul oferă o doză de eleganță de care aveam nevoie, este versatil, iar pantalonii pot fi purtați în moduri variate: de la clasic la sport.