CityVisionMagazine

A fost Aleasă, acum e Regină

Cărțile pot constitui punți către alte lumi, creând legături cu personaje memorabile. Iar acum, mai mult ca oricând avem nevoie să evadăm din realitatea dureroasă care ne înconjoară. Am descoperit seria From Blood and Ash la începutul anului și pot spune că m-au captivat cărțile „stufoase”, ce se întind pe mai multe pagini decât cele obișnuite. Acțiunea este mult mai detaliată, nu ai nici o clipă de respiro, întorci filă după filă pentru a descoperi noi și noi aventuri și răsturnări de situație dramatice. Și da, această serie este net superioară celor pe care le-am citit până acum de la aceeași autoare.

De când s-a încheiat Războiul Celor Doi Regi, cu secole în urmă, fortărețele denumite Metereze au închis fiecare oraș din Masedonia. Aceasta era singura cale de a proteja oamenii de dușmanii periculoși – Temuții, și de cei care i-au creat – Atlantienii și aliații lor, Descendenții. În semn de recunoștință și de sacrificiu pentru zei, fiecărei familii îi sunt luați al treilea și al patrulea copil și sunt duși la Templu. De aici, nimeni nu mai știe ce se alege de acel copil, bănuind că are o soartă mai bună.

Poppy, personajul principal al acestei serii, este Fecioara, cea Aleasă, cea de neatins. Ea trebuie să rămână așa până la Ascensiune, un ritual care asigură statutul de nemuritor tuturor celor care trec prin el. Ascendenții sunt privilegiații zeilor și nu ies la lumina zilei. Atât se știe. După ce află că tot ce știa era o minciună și că nu a fost lăsată să trăiască cu adevărat, Poppy se revoltă împotriva sistemului, alături de fermecătorul Hawke… sau aș putea să îl numesc Cel Întunecat ori Prințul Casteel.

Coroana de oase aurite de Jennifer L. Armentrout

An apariție: 2022
Autor: Jennifer L. Armentrout
Editura: Litera, colecția New Moon
Titlu original: The Crown of Gilded Bones
Traducător: Bianca Mateescu

SumarAl treilea volum din seria Blood and Ash

A FOST O VICTIMĂ ȘI O SUPRAVIEȚUITOARE…

Poppy nu a visat niciodată că avea să găsească dragostea pe care o împărtășește acum cu Prințul Casteel. Își dorește să își savureze fericirea alături de el, dar mai întâi trebuie să îl elibereze pe fratele lui și să îl găsească pe al ei, o misiune periculoasă, ale cărei urmări sunt greu de anticipat. Fiindcă Poppy este Aleasa, Cea Binecuvântată. Adevărata conducătoare a Atlantiei. Prin vene îi curge sângele Regelui Zeilor, iar coroana și regatul sunt ale ei de drept.

INAMICĂ ȘI RĂZBOINICĂ…

Poppy nu și-a dorit decât să fie stăpâna propriei vieți, nu și a altora, dar acum trebuie să aleagă între a renunța la dreptul ei din naștere și a accepta coroana de oase aurite, devenind Regina din Carne și Foc. Însă, pe măsură ce păcatele întunecate și secretele îmbibate în sânge ies la iveală, deasupra tuturor se ridică o forță de mult uitată ce reprezintă un pericol de netăgăduit. Și nu se va opri din a face tot posibilul ca râvnita coroană să nu ajungă pe capul lui Poppy.

IUBITĂ ȘI SUFLET-PERECHE…

Dar cel mai mare pericol pentru ei doi și pentru Atlantia este reprezentat de Regina din Sânge și Cenușă, care are propriile planuri și care a așteptat secole întregi pentru a și le duce la îndeplinire. Poppy și Casteel trebuie să facă imposibilul ‒ să meargă în Ținuturile Zeilor și să-l trezească pe însuși Regele Zeilor. Și, pe măsură ce secrete șocante și trădări dureroase ies la lumină, iar dușmanii apar și amenință tot ce contează cu adevărat pentru Poppy și Casteel, cei doi vor descoperi cât de departe sunt dispuși să meargă pentru poporul lor ‒ și unul pentru altul.

ȘI ACUM, VA DEVENI REGINĂ…

Părerea mea:

A fost o prizonieră într-o cușcă aurită. Acoperită de voal în public, cu reguli stricte de urmat, căutând să evadeze în mici escapade, de fiecare dată când putea. A îndurat comportamentul agresiv și nerușinos din partea celui care i-a oferit adăpost, fiind pedepsită pentru orice lucru mărunt care nu le era pe plac ducelui și prietenului său. Însă, alături de Hawke, a parcurs un drum al autocunoașterii, s-a descoperit pe sine și și-a cunoscut adevărata putere. A devenit o zeitate. S-a lăsat îmbrățișată de sentimente pure de iubire și și-a întâlnit sufletul pereche.

„Aveam să ucid pe oricine și pe toți cei care aveau să se pună între mine și Casteel, pentru că meritam să fim împreună. Meritam un viitor împreună, o șansă să ne explorăm reciproc secretele. Să ne iubim. Meritam… să trăim pur și simplu.”

De această dată, acțiunea din cartea Coroana de oase aurite începe mai lent, fiind o poveste despre evoluția lui Poppy și dezvoltarea puterilor cu care a fost înzestrată. Cititorul primește răspunsuri la întrebările pe care și le-a pus citind primele două volume și asistă la o evoluție a personajului principal dintr-o fată vulnerabilă într-o războinică neînfricată. Este o poveste despre personaje care încearcă să își găsească adevărata identitate și să își clădească un destin într-un mediu măcinat de războaie. Adevăratele răsturnări de situație apar spre finalul cărții.

De această dată, relația celor două personaje cheie (Poppy și Casteel) cunoaște o schimbare radicală. Dacă la început totul se baza pe sex, precum și pe replici acide, uneori copilărești, acum este vizibilă o maturitate a lor. Deși lucrurile între ei au pornit cu stângul, Poppy a avut nevoie de timp pentru a se încrede din nou în Prinț. Însă, în tot acest timp, Casteel i-a oferit tot sprijinul de care avea nevoie, i-a fost alături în cele mai cumplite momente. În plus, i-a demonstrat ce fel de bărbat este și care au fost motivele sale. Încrederea dintre ei doi cunoaște o altfel de dinamică și atunci când își urmează inima, căsătorindu-se cu el, nu mai există ceva care să îi separe. Atât împreună, cât și pe cont propriu sunt adevărate forțe ale naturii. Nu reprezintă un cuplu obișnuit și tocmai acest lucru m-a captivat la cei doi. Evident, au existat pasaje peste care am trecut mai repede, dar acest lucru este firesc la cărțile stufoase.

„Ai înfruntat Temuți și vampiri, oameni cu măști din piele de om, creaturi fără chip și atlantieni care au vrut să-ți facă rău cu o putere și cu un curaj care multora le lipsesc, mi-a șoptit el. Amintește-ți cum ești: neînfricată.”

Coroana de oase aurite explorează emoțiile personajelor, evoluția lor, dar și maturizarea acestora. În această carte, Jennifer L. Armentrout își așterne gândurile cu o desăvârșire artistică, așa cum doar clasicii literaturii mai descriau fiecare moment al narațiunii.  Este o carte pe care nu o poți lăsa din mână. Este o carte care te surprinde de la primele capitole și până la final.

Spre final, Poppy devine o regină neînfricată asemănătoare cu Daenerys Targaryen, o adevărată Regină din Carne și Foc și e pregătită să doboare orice obstacol pentru a-și salva poporul, dar mai ales pentru a-și salva sufletul pereche de mânia Reginei din Sânge și Cenușă.

Te invit să descoperi această serie uimitoare și te asigur că nu vei regreta faptul că ai ales o carte cu peste 700 de pagini!

Am primit romanul ca urmare a colaborării îndelungate cu Libris.ro și sunt fericită că am descoperit această poveste fantastică. O recomand tuturor celor care preferă acest gen. Îți place să citești? Îți place să descoperi lumi, să călătorești prin intermediul cărților? Ești preocupat să te dezvolți și să faci lumea mai frumoasă? Crezi în oameni? Îți plac întâlnirile cu ei? Crezi în prietenie, respect, inteligență, iubire? Dacă da, înseamnă că avem multe în comun. Poți descoperi o mulțime de lecturi minunate pe Libris.roLibris.roeste despre oameni, frumos, viitor, despre a construi împreună, despre speranța și povești care devin realitate.