CityVisionMagazine

Cărțile audio și electronice – două opțiuni practice pentru cititori

De‑a lungul timpului, carțile au trecut printr-o serie de schimbări pentru a ține pasul cu evoluția umanității. Cu toate acestea, ele rămân instrumente de lucru, obiecte nobile destinate formării și informării, dar pot reprezenta și o evadare din cotidian. Astfel, cărțile pot fi definite ca un depozit de cunoaștere și pentru cunoaștere, precum și o metodă de relaxare. Cărțile au o încărcătură spirituală puternică atâta timp cât transmit ceva nou și au un conținut de calitate. Dacă privim în trecut, traseul cărților este bine definit – de la manuscrisele pe papirus ca formă antică de scriere a unui text până la cărțile tipărite ulterior, în diverse forme și mărimi.

Secolul vitezei și-a pus amprenta pe felul nostru de a gândi, de a ne comporta, de a ne manifesta artistic. Astăzi, cărțile se află la un click distanță, fie pe un site sau pe o platformă online. Avantajele? Ocupă mai puțin spațiu în bibliotecă și le putem răsfoi oricând vrem. Fie că ne aflăm în trafic sau la birou, într-o pauză, ele ne oferă câteva binemeritate momente de liniște.

Mi-am propus ca în 2022 să explorez mai mult universul digital al cărților, fără să ignor și volumele fizice care așteaptă să fie citite. Mi-am organizat timpul astfel încât să profit de fiecare clipă liberă. Așa am descoperit site-ul www.voxa.ro, un startup românesc de streaming pentru audiobooks și e-books, cu conținut în limba română și engleză. Un fel de Netflix pentru cărți!

În timpurile noastre, când totul se întâmplă la o viteză uimitoare, gestionarea eficientă a timpului a devenit o prioritate. Rar putem spune că mai găsim câteva ore să citim liniștiți. Partea fascinantă a audiobook-urilor este aceea că pot fi consumate în timp ce facem altceva. Putem citi în timp ce conducem, facem cumpărături, alergăm, creând un obicei care dezvoltă o dublă productivitate. Practic, poți face în același timp lucruri pe care nu ți le puteai imagina!

Cum funcționează www.voxa.ro?

  1. Iți creezi un cont gratuit chiar aici. Timp de 15 zile, asculți și citești nelimitat: audiobooks și e-books. Apoi, abonamentul unic de 48.00 lei / lună îți menține accesul nelimitat. Poți anula oricând – direct din aplicație.
  2. Descarci aplicația Voxa disponibilă pentru Android și iPhone de pe Google Play sau App Store.
  3. Îți introduci datele de contact și ai acces nelimitat la toate titlurile și întreaga experiență Voxa.

După mai bine de o lună de la instalarea aplicației, mi-am făcut o părere în privința avantajelor și a dezavantajelor acestui serviciu.

Avantajele:

Dezavantaje? Ei bine, dezavantajele nu există. Dar aș îmbunătăți biblioteca, adăugând rafturi pentru cărțile citite și cele care urmează să fie lecturate. Din experiență, cred că doar așa se păstrează o anumită ordine, fără ca unele titluri să se piardă printre zecile de cărți selectate. De asemenea, aș adăuga și o opțiune de highlight pentru a evidenția unele paragrafe de pe pagină.

Dacă recomand aplicația? Da! Categoric, da! Chiar vă invit să o downloadați și să vă bucurați de întreaga experiență Voxa!