CityVisionMagazine

An pe plus pentru Recolamp. Peste 4881 tone de echipamente electrice și electronice, colectate, tratate și reciclate în 2021.

Bilanț pozitiv pentru Asociația Recolamp: Anul 2021 a fost un an inedit, în special din cauza crizei sanitare și a creșterii țintei de colectare de la 45% la 65%. Cunoscută pentru activitatea sa de peste 14 ani în domeniul gestionării deșeurilor din echipamente electrice și electronice, cu specializare în deșeurile din echipamente de iluminat din România, cu campanii naționale dedicate responsabilizării populației pentru un viitor mai verde, Asociația Recolamp încheie anul 2021 pe plus! Este vorba despre peste 4881 tone de echipamente electrice și electronice, colectate, tratate și reciclate de către Recolamp în acest an atipic.

În cifre, anul 2021 reprezintă pentru Recolamp un plus din toate punctele de vedere – peste 7,000 de ridicări de deșeuri , mai  mult de 16,000 de locații în rețeaua de colectare, dotate cu aproximativ 27 000 de recipiente de colectare distribuite în țară pentru colectarea și transportul deșeurilor.

Cantitatea de deșeuri colectată în acest an s-a realizat prin parteneriate cu 59 de colectori autorizați activi și reciclatori, Recolamp preluând totodată și responsabilitatea legală a 307 de producători români de gestionare a deșeurilor din echipamente electronice și electrice puse pe piață.

În cei 15 ani de activitate, Asociaţia Recolamp s-a remarcat ca unul dintre cei mai activi jucători din piaţă, colectând peste 200.000 de tone de deşeuri din echipamente electrice şi electronice şi desfăşurând peste 50 de campanii de informare şi conştientizare menite să educe şi să schimbe mentalităţi.

Obiective pentru 2022: Un mediu mai curat!

„Suntem conștienți că impactul crizei sanitare actuale nu va dispărea ca prin minune și ne pregătim de un an 2022 plin de noi provocări pe care va trebui să le depășim.

În aceste împrejurări dificile, cooperarea cu partenerii va fi unul din principalele noastre obiective. Toți colaboratorii noștri – de la producători, autorități locale și de stat, la colectori, reciclatori șigeneratori de deșeuri– joacă un rol important în activitatea noastră și de aceea vom depune toate eforturile necesare pentru a avea o legătură de lucru cât mai strânsă cu fiecare dintre ei.

Toate campaniile de colectare care s-au desfășurat sub egida Recolamp în anul 2021 vor continua și în noul an și vom demara proiecte noi menite să crească atenția publică asupra unui subiect care este de o importanță vitală pentru fiecare dintre noi: un mediu mai curat.

Scopul nostru principal va fi , ca întotdeauna, să ne îndeplinim obiectivul de colectare.”  a declarat Violeta Cazan, asociat în marketing al Recolamp.

Asociația Recolamp face în continuare apel la consumatorii casnici și la companii să adopte un comportament responsabil față de mediul înconjurător, pentru că îndeplinirea obiectivelor de colectare depinde în primul rând de ei. Recolamp își va continua misiunea de a responsabiliza populația să recicleze deșeurile periculoase, prin campanii, acțiuni de responsabilizare și dezvoltarea infrastructurii, însă atingerea obiectivului de colectare de 65% este complicată. Solidaritatea și mobilizarea populației la nivel național sunt premise importante care pot influența pozitiv atingerea țintelor.

S-a ars, reciclează-l!