CityVisionMagazine

Pictura pe numere – activitatea relaxantă din timpul liber

Viața poate fi privită ca o pânză albă pe care se aștern culori luminoase, vibrante, ce oferă speranță oricărui suflet rătăcit, dar și întunecate, umbrite de evenimente mai puțin plăcute, piedici pe care oricine le întâmpină de-a lungul timpului. Și totuși, odată ce începi să conturezi fiecare linie, fiecare curbă, tabloul ajunge să exprime ceva: dorințe, vise, realizări și speranțe pentru un viitor care urmează să fie scris. Am descoperit pictura pe numere într-un moment dificil al vieții și, cu timpul, am ajuns să privesc această activitate ca pe o metodă de relaxare, de reconectare cu spiritul creativ. Mă ajută să îmi fac ordine în gânduri pentru o zi cu adevărat productivă și am un control mult mai bun al emoțiilor, iar creativitatea nu mai cunoaște limite.

Însă tablourile pe numere oferă mai mult decât un moment de relaxare. Acestea îți eliberează creierul de griji, te fac să meditezi și să te bucuri de prezent. Hic et nunc. Aici și acum. Iar culorile te pot ajuta prin terapia culorilor. În timp ce pictezi, ești liber să-ți exprimi sentimentele, emoțiile și să aduci pe pânză gândurile, visele, speranțele și dorințele tale.

Din punct de vedere psihologic, pictura este o muncă minuțioasă care-ți permite să uiți de mediul înconjurător și să te relaxezi, lăsând timpul să treacă fără să-ți mai dai seama. Pictând, ambele emisfere ale creierului sunt stimulate, atât partea dreaptă, cât și cea stângă. Emisfera stângă are legătură cu aspectul logic și rațional, în timp ce emisfera dreaptă este conectată la creativitate și emoții. Este vorba despre eliberarea imaginației și lăsarea ei să zboare, astfel încât chiar și cele mai profunde gânduri să poată respira.

Nu trebuie să fii un geniu pentru a picta pe numere. Ai nevoie doar de un kit de pictură și puțin timp liber.

Există câteva metode și tehnici de bază de care trebuie să ții cont, cum ar fi:

Și nu uita că pictura pe numere este o activitate relaxantă și calmantă, aproape meditativă. Prin urmare – nu te grăbi și bucură-te de acest proces frumos.

Site-ul daretopaint.ro îți oferă peste 2.000 de modele de tablouri, în funcție de preferințe sau dificultate. Dare To Paint s-a născut ca un răspuns pentru cei care încă mai au un ochi creativ, dar nu au curajul să-l scoată la iveală, experimentând cu tușele de culoare. Poate din lipsă de timp ori ca urmare a unor traume din copilărie. De câte ori nu ni s-a zis că nu suntem buni la ceva?! Poate chiar la pictură…

Trusa de pictură pe numere conține o pânză de bumbac, culorile necesare, precum și pensule din materiale de înaltă calitate.