CityVisionMagazine

“NLP este studiul unei comunicări excelente, atât cu tine însuti cât și cu alții. Este un manual pentru creier, este tehnologia libertății.” – Gina Veveriță – Master Trainer de NLP, Time Line Therapy, Trainer Hipnoterapie și Coaching

Gina Veveriță – Master Trainer de NLP, Time Line Therapy®, Trainer Hipnoterapie și Coaching a studiat timp de 7 ani la școala Tad James Co, din Las Vegas, SUA și are o experiență de peste 13 de ani în care aplică NLP la nivel internațional. Este certificată Master Trainer în NLP și Trainer TLT, Coaching și Hipnoză, este life și business coach, a călătorit în lumea întreagă și are o cunoaștere vastă a comportamentelor din diferite culturi, este pasionată de șah, a practicat acest sport timp de 20 ani în competiții internaționale. A desfășurat cursuri de formare în multe companii importante din țară și este antreprenor de succes din 1995.

Gina Veveriță a acordat un interviu în exclusivitate pentru cititorii City Vision Magazine, în care dezvăluie tainele NLP – un proces de transformare complet.

Ce este NLP?

NLP este programarea neuro-lingvistică. Neuro se referă la neurologie; Lingvistică se referă la limbaj; Programarea se referă la modul în care funcționează neurologia. Cu alte cuvinte, învățarea NLP este ca și cum am începe să învățăm limba maternă! Programarea Neuro Lingvistică (NLP) descrie dinamica esențială dintre mintea (neuro) și limbă (lingvistică) și modul în care interacțiunea lor afectează corpul și comportamentul uman (programarea).

NLP este studiul unei comunicări excelente, atât cu tine însuți cât și cu alții. Este un manual pentru creier, este tehnologia libertății. În mod simplu putem spune că NLP este o colecție de tehnici practice, abilitați și strategii ușor de învățat și care pot duce la excelența reală.  Este o artă și o știință pentru succes bazată pe tehnici dovedite, care ne arată modul în care mintea gândeste și care sunt metodele prin care orice comportament poate fi îmbunătățit. Este, de asemenea, studiul excelenței și modul de reproducere a acesteia.

În NLP, avem o vorbă: Mintea conștientă este cea care stabilește obiectivele, iar mintea subconstienta este cea care le realizează. Astfel NLP te învață cum să comunici conștient cu Mintea Subconstienta. Într-un cuvânt, NLP înseamnă Conștientizare.  NLP este un set de instrumente și tehnici, dar este mult mai mult decât atât. Este o atitudine și o metodologie de a ști cum să îți atingi obiectivele și să obții rezultate. NLP colectează toate cele mai bune concepte și tehnici pentru a ne ajuta să ne controlam mintea, starea emoțională și viața.

Cum ne ajută această tehnică în plan profesional? Dar în cel personal?

Cele mai puternice instrumente de coaching dezvoltate vreodată, aplicațiile NLP se întind pe o gamă largă de domenii și pot fi adaptate pentru toate circumstanțele: viața personală, carieră, business. Oricine își poate perfecționa abilitățile de viață prin finalizarea acestui curs. Cele 8 zile de curs intensiv, înseamnă un proces de transformare intens într-un mediu controlat și în siguranță. Orice schimbare are loc într-o clipă atunci când înveți să lucrezi cu mintea subconștientă. În fiecare dintre cele 8 zile, îți crește motivația și dorința de a afla mai mult. Astfel: te vei înţelege mai bine cu oamenii din jurul tău; vei comunica cu mai multă uşurinţă şi mai eficient; vei deveni maestru în arta limbajului corporal; vei imbunatăţi comunicarea în scris, vei angaja personalul corect, iţi vei seta obiectivele SMART, vei învăţa tehnici minuţioase pentru a-ţi seta obiectivele şi strategiile pentru a obţine ceea ce îţi doreşti, când îţi doreşti, asigurându-ne că te vei ţine de ele. Vrei să vinzi mai mult? Vei învăţa tehnici NLP care te vor ajuta să înţelegi strategia de cumpărare subconştientă a unui client. O dată ce vei cunoaşte acest secret, îţi vei creşte vânzările. Iar dacă îţi doreşti o schimbare în carieră, trainingul NLP te va ajuta să înţelegi unde vrei să te îndrepţi în carieră/business. Ai putea descoperi că ai încrederea necesară să faci ceva la care ai visat tot timpul!

Ce abilitați dobândim în urma unui curs de NLP practician?

Sunt enorm de multe abilitați pe care ți le aduce cursul NLP Practitioner. Doar urmandu-l poți realiza cât de ușor îți va fi de acum înainte pe toate planurile vieții tale. Vei însuși unelte puternice cu ajutorul cărora să fii pregătit să treci la acțiune; vei învăța cum să detensionezi și să controlezi orice situație dificilă din mediul organizațional, cum să elimini dificultățile din carieră și viața personală, a ta și a celorlalți prin recunoașterea și modificarea cauzelor care le-au generat; să transformi problemele și obstacolele în oportunități de creștere personală și pentru business; cum să devii o persoană influentă care să-i inspire și pe ceilalți, cum să înțelegi și direcționezi eficient comunicarea verbală și non-verbală și lista continuă.

Cui i se adresează acest curs?

Cursul intensiv de NLP Practitioner este despre: Conștientizare, Responsabilitate, Putere de decizie, Reziliență. E un curs revelator, destinat oamenilor care își doresc o nouă carieră, însă nu știu de unde să înceapă, este pentru cei care învățarea continuă reprezintă un stil de viață care odată cu trecerea timpului nuanțează gândirea, este pentru toți cei care au curajul să-și asume responsabilitatea pentru propriile acțiuni, pentru existență și își exercită cel mai măreț drept pe care fiecare l-au primit odată cu viața asta – să-i dea un sens. 

Cursul este adresat fiecărei persoane ce dorește o experiență profundă de dezvoltare personală și este pregătită să își asume responsabilitatea pentru viitorul pe care îl merită; celor care care vor să ia decizii asumate în fiecare zi și își propun să își dezvolte gândirea antreprenorială; liderilor care vor să învețe să folosească asumat/responsabil pârghiile comunicării profesionale dobândind mai multă valoare și eficiență în gestionarea tuturor situațiilor din companii; profesorilor care doresc să folosească metode moderne și creative de predare; psihologilor / psihoterapeuților care vor să aibă la îndemână o suită de tehnici terapeutice de rezolvare a problemelor și, mai ales, de găsire a soluțiilor împreuna cu clienții lor; agenților de vânzări care doresc să-și îmbunătățească abilitățile și să-și crească vânzările; părinților care vor să creeze o legătură sănătoasă și armonioasă cu copiii lor; sportivilor care aspiră la performanță.

Este fascinant cum putem renunță la programe mentale vechi și aduce în viața noastră exact ce avem nevoie că să creștem exponențial. Informațiile prețioase din cadrul cursului de NLP Practitioner te provoacă să-ți reafirmi integritatea și să trăiești cu încredere fiecare zi. Mai mult, vei fi capabil să îmbrățișezi, să accepți și să te adaptezi fără probleme la schimbările inevitabile din viața, carieră și relațiile tale. Fiecare zi dintre cele 8 este o experiență fascinantă, intensă ca o rampă de lansare. Trebuie doar să îți dai voie să trăiești cu toată ființa întregul proces: conștient, asumat, pregătit de rezultate!

De ce ar trebui să urmăm un curs NLP?

Cursul NLP Practitioner este unul dintre cele mai intensive cursuri ce combină patru tehnici puternice care te vor ajuta să îți transformi atât propria viață, cât și pe cea a celor din jurul tău. Cele 8 zile de curs, reprezintă un proces de transformare complet și complex. Prin analizarea și schimbarea modului de gândire, NLP, Time Line Therapy®, Coaching și Hipnoza sunt mijloace prin care obții rezultate concrete și demonstrabile în succesul și performanța din fiecare zi a vieții. În urma cursului practician NLP vei obține patru certificări: Certificarea NLP nivel Practitioner; Certificarea în Time Line Therapy™ nivel Practitioner; Certificarea în Hipnoză nivel Practitioner; Certificarea NLP Coaching nivel Practitioner. Toate certificările sunt recunoscute de „The American Board of Hypnotherapy and NLP”.

Time Line Therapy® – te ajuta să descoperi cauza originară a problemelor cu care te confrunți, să eliberezi emoțiile negative din trecut precum furie, supărare, tristețe, frică, vinovăție, conflicte – simplu și fără să expui cuiva conținutul problemelor și să scapi de convingeri consumatoare de energie, precum „Nu sunt suficient de bun, de pregătit…”, „Nu pot avea… X” sau alte idei care te limitează. Coaching NLP –te ajută să afli cum să-ți ghidezi clientul pentru a-și descoperi propriile valori, meta programe, strategii, structuri de convingeri, decizii care să îi susțină obiective și rezultate viitoare;  să descoperi cum să preiei controlul asupra proceselor mentale care au loc în mod natural în interiorul fiecărui individ; să practici un model de învățare și potențialitate care se concentrează pe viitor, pe scopurile și rezultatele care pot fi obținute. În coaching-ul NLP, vei învăța cât de vital este să nu-i oferi clientului sfaturi cu privire la ce să facă – ci doar să îi arăți cum să își utilizeze propriile abilități, strategiile deja prezente, valorile, resursele etc. Iar hipnoza te învață să lucrezi cu diferitele nivele de transă, cum să evaluezi cât de sugestibilă este o persoană și practicarea inducerii tranșei folosind inducția Eriksoniana.

Cum ni se schimbă viața după un curs NLP?

NLP te înzestrază cu toate aptitudinile pentru a construi momentum în viața ta. Vei avea relații care te împlinesc, vei fi prezent și permanent motivat în activitățile cotidiene. Vei avea siguranța că ești competent ca părinte, vei descoperi strategii de învățare și vei avea resursele necesare pentru a-ți atinge obiectivele și visele. A fi un bun comunicator este o abilitate neprețuită în toate circumstanțele. Comunicarea eficientă creează relații sociale valoroase de lungă durată, conduce la retenția de personal, îmbunătățește empatia iar în contextul predării produce un impact mai puternic asupra audienței. O comunicare flexibilă deschide multe uși și permite explorarea unor căi neașteptate în carieră, stil de viață sau oportunități de afaceri.

NLP a fost descris ca fiind ceva care face diferența, diferență în sine, structura de creație a excelenței. Astfel, NLP îți oferă structura creației de excelență! Există nenumărate Tehnici care te învață cum să îți antrenezi creierul, corpul, sistemul tău nervos pentru a crea rezultate diferite pentru tine însuți. Deci NLP îți oferă diferența care face diferență! Diferența care îți va permite să creezi excelență în tot ceea ce vrei să faci!