CityVisionMagazine

Vegis.ro: Mierea de Manuka, alimentele și cosmeticele organice, preferatele românilor care își doresc să trăiască sănătos

Mierea de Manuka, condimentele bio, vitaminele și cosmeticele organice se află în topul preferințelor românilor atunci când vine vorba despre un stil de viață sănătos și echilibrat, arată datele Vegis.ro, magazin online de produse naturale și organice, care împlinește 10 ani de existență și 5 milioane de produse livrate.

Peste 320.000 de clienți, 680.000 de comenzi și 5 milioane de produse – reprezintă pe scurt cifrele înregistrate de Vegis.ro la împlinirea a 10 ani pe piața de produse naturale și organice din România. Portofoliul magazinului online a crescut de la 600 de produse în 2012, la peste 10.000 în 2022.

Dacă la lansarea Vegis.ro piața de produse naturale și organice era considerată aproape inaccesibilă, iar nevoia abia se contura, în urmă cu 5 ani, cei mai mulți considerau că produsele din această categorie sunt mai degrabă exclusiviste, dar începeau să fie accesibile românilor. Azi, ele sunt privite ca o necesitate, iar anumite categorii de clienți – cum sunt părinții – le includ în cumpărăturile uzuale. De altfel, peste 84% dintre români asociază un stil de viață sănătos cu alimentația echilibrată, arată datele celui mai recent sondaj al Vegis.ro.

Prin urmare, la 10 ani de la lansare, clientul Vegis.ro este reprezentat în proporție de 35% de bărbați și 65% de femei. 45% dintre clienți au vârsta cuprinsă între 25 și 45 de ani, iar cele mai mulți sunt din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași și Brașov. Cele mai multe comenzi conțin, în medie, 8 produse, iar valoarea coșului de cumpărături este de 160 de lei. Acesta vine cu un mix de produse, atât alimentare, cât și cosmetice, precum și vitamine și suplimente naturiste.

Top produse comandate 2012-2022

1. Miere de Manuka

2. Scorțisoara BIO

3. Boswellia (Tămaie) Capsule

4. Orz verde pulbere BIO

5. Antioxivita

6. Spirulina pulbere BIO

7. Vitamina C capsule

8. Quercetina capsule

9. Colagen și acid hialuronic capsule

10. Șampon cu bicarbonat

Observăm o orientare tot mai evidentă a românilor către calitate, branduri cunoscute, diversitate în coșul de cumpărături. În parte acest lucru s-a datorat inițial și faptului că am investit mai puțin în călătorii, ieșiri și alte tipuri de achiziții, concentrându-ne mai mult pe sănătate și echilibru. Însă, deși vârful pandemiei a trecut, iar mulți dintre români și-au reluat stilul de viață, preferința pentru alimente sănătoase, naturale, se menține. După 10 ani, putem spune că românii încep să privească produsele naturale și organice ca o necesitate, iar în alți 10 ani vor fi privite ca o normalitate, având în vedere creșterea constantă a interesului, a precizat Mihai Bucuroiu, general manager și fondator Vegis.ro.