CityVisionMagazine

Iubirea este cel mai aprig sport din câte există

Ni se spune adesea că pentru o căsnicie perfectă și înfloritoare este nevoie de un singur ingredient: iubirea. Cu toate acestea, iubirea nu poate să persiste dacă nu există implicare și devotament. Timpul pe care îl petreci alături de partenerul tău este unul dintre cei mai importanți piloni pentru o poveste de viață de neuitat. Cei mai cunoscuți sportivi ai lumii știu cu adevărat câte ore de trudă și antrenamente stau în spatele succesului lor, iar ceea ce vedem pe teren reprezintă un succes care adesea vine cu mari sacrificii. O viață de sportiv înseamnă eforturi incomensurabile, dar și un echilibru vital dintre viața profesională de pe teren și cea privată din familie. Atunci când acest echilibru cade în dezechilibru, totul se poate nărui într-o existență zbuciumată și plină de singurătate. Gavin Scott cunoaște bine această viață instabilă și împreună cu acest club de carte secret al domnilor, este gata să vă arate ce înseamnă cu adevărat să fii devotat într-o căsnicie modernă. Haideți să-i aflăm povestea…

Clubul de carte secret al domnilor de Lyssa Kay Adams

An apariție: 2021
Autor: Lyssa Kay Adams
Editura: CORINT, colecția Leda Bazaar
Titlu original: The Bromance Book Club
Traducător: Cristina Buzoianu

image

Sumar: Bine ai venit la clubul de carte secret al domnilor!

Prima regulă a clubului de carte: nu vorbești niciodată despre clubul de carte!

Căsătoria lui Gavin Scott, unul dintre cei mai buni jucători de baseball ai echipei Nashville Legends, se confruntă cu probleme majore. De curând, bărbatul a descoperit un secret umilitor: nu a reușit niciodată să își satisfacă soția în pat. Când Gavin își pierde calmul la aflarea cumplitei vești și pleacă de acasă, aceasta este ultima picătură care umple paharul unei relații și așa tensionate. Thea cere divorțul, iar soțul ei își dă seama că și-a lăsat mândria și frica să-l învingă.

Tulburat și totodată disperat să recâștige dragostea femeii pe care o iubește din toată inima, Gavin găsește ajutor unde nici nu se gândea: printre membrii unui club de carte secret format din cei mai forțoși bărbați din Nashville. Cu ajutorul sfaturilor împrumutate dintr-un roman de dragoste siropos, băieții îl antrenează pe Gavin să-și salveze căsnicia. Totuși, va fi nevoie de mult mai mult decât de cuvinte dulci și gesturi cavalerești pentru ca acest nefericit Romeo să recâștige încrederea soției sale.

O poveste de dragoste amuzantă, sexy și emoționantă!” – Kirkus Reviews

După acest debut promițător, cititorii vor aștepta cu nerăbdare mai multe cărți din seria BROMANCE.” – Booklist

O poveste fermecătoare și dulce, o portretizare onestă și plină de speranță a efortului pe care trebuie să îl depui pentru a avea căsnicia perfectă.” – New York Times Book Review

Părerea mea: Auzim des în filme expresia „Soție fericită, viață fericită” și putem ajunge la numeroase explicații cu privire la acest ideal. Clubul de carte secret al domnilor poate fi citit precum un ghid, plin de învățături și sfaturi demne de luat în seamă. Deși cărțile romantice sunt privite de cele mai multe ori ca simple idealizări a unei relații, nu mereu este cazul. Autoarea se află la debutul său ca scriitoare și cu toate acestea, reușește să ne ofere o comedie romantică despre care se va vorbi mult timp de acum încolo. Să vă mai spun și că este primul volum din seria intitulată „Bromance”? Da, ne așteaptă multe alte aventuri alături de aceste personaje.

În cazul de față îl urmărim pe Gavin Scott din Nashville, considerat orașul muzicii americane. Gavin este un jucător de succes de baseball din echipa Nashville Legends. Deși ne-am aștepta ca succesul lui Gavin să se continue și pe plan sentimental, realitatea stă cu totul altfel, din momentul când află cu stupoare că relația cu soția sa, Thea, nu decurge precum se aștepta. În urma unei aventuri de o noapte cu mai bine de trei ani în urmă și o căsătorie spontană pentru a oferi un viitor promițător celor două fetițe ale lor, Gavin și Thea și-au unit destinele într-un mod destul de neobișnuit. Până când mai multe secrete din dormitor ies la iveală, iar neîncrederea își spune cuvântul. Știm că durează mult timp să construiești ceva și doar câteva secunde pentru a distruge totul. Mariajul soților Scott ajunge în impas, iar divorțul bate la ușă. De ce anume este nevoie pentru a repara totul și a reaprinde flacăra dorinței?

image

Bărbații sunt idioți. Ne plângem că femeile sunt misterioase și alte rahaturi, iar noi nu știm niciodată ce vor. Ne ratăm relațiile pentru că suntem convinși că este prea greu să ne dăm seama. Dar problema reală este la noi. Credem că nu ar trebui să simțim lucruri, să plângem și să exprimăm ceea ce simțim. Ne așteptăm ca femeile să facă toată munca emoțională într-o relație și apoi suntem nedumeriți atunci când ele renunță la noi.”

Ambițios și dedicat întrutotul baseball-ului, cariera lui Gavin a însemnat o serie constantă de cantonamente și meciuri cu echipa, ținându-l departe de familie. Liga Mare de baseball American înseamnă deopotrivă dedicare sportivă și randament neîncetat. Inevitabil, familia cade pe locul doi, iar înstrăinarea tot mai mare dintre Gavin și Thea duce inevitabil la răcirea relației. Privind în ansamblu, mariajul lor părea sortit eșecului din momentul când cei doi s-au cunoscut. Începutul lor a fost definit de o aventură spontană, urmată de o sarcină neașteptată și o căsătorie grăbită. Dorința de a oferi copiilor o familie stabilă pare nobilă, dar resentimentele sunt și ele prezente, deoarece Thea a fost nevoită să renunțe la obiectivele ei de viață și să crească singură copiii.

Nu ar trebui să ne gândim că femeile și fetițele nu cunosc diferența dintre realitate și ficțiune, așa cum nu ne temem că bărbații care citesc cărți despre criminali în serie și thrillere vor deveni, la rândul lor, ucigași.

Salvarea lui Gavin vine dintr-un loc total neașteptat. Un club de carte secret, format din coechipierii săi. Romanele de dragoste lecturate par să fie soluția ideală de a salva o căsnicie de la impas, așa cum ne dezvăluie ceilalți jucători din echipă. Gavin se trezește lecturând Curtând contesa, un roman a cărei intrigă seamănă izbitor cu situația sa. La început, totul pare pueril și privit cu superficialitate, dar cu timpul Gavin înțelege că această carte poate totuși să-i salveze căsnicia și o modalitate sigură de a-și recuceri soția.

Acea flacără mult râvnită încă mocnește în interiorul celor doi, iar dragostea pe care o credeau stinsă, revine. Speranța și implicarea vor juca un rol foarte important în viața lor și astfel ajungem să ne identificăm într-un fel sau altul în cei doi, indiferent de situația în care ne aflăm.

De altfel, romanul mai explorează un alt fel de relație care apare între oameni și care adesea poate fi privită cu frivolitate. Prietenia dintre bărbați există, iar odată cu aceasta apare și puterea de a găsi împreună o cale de a rezolva totul. Este adevărat că majoritatea bărbaților ajung să aibă interese meschine si caută doar atingerea plăcerilor proprii, dar există și aceia care reușesc să lupte pentru ceva mai important decât propriile ambiții. Gavin fiind un astfel de exemplu.

Acest termen preluat din engleză, „bromance”, ajunge rapid să fie un subiect important al cărții și implicit al seriei, care cu siguranță ne va surprinde plăcut. Abia aștept să aflu cum se continuă povestea personajelor și cum va decurge evoluția lor.

Soția lui deținea jumătate din inima lui de atât de mult timp, încât bătăile depline și frenetice ale acesteia erau o senzație la fel de străină precum deplinătatea vieții pe care o simțise doar cu ea și niciodată cu altcineva.

Clubul de carte secret al domnilor este o lecție de viață și o strategie sportivă care se întinde dincolo de terenul de joc. Există numeroase sporturi care implică concentrare și pregătire temeinică, dar pentru iubire nu este îndeajuns niciodată prea mult antrenament.

Vă invit să luați și voi parte la acest club select și să descoperiți secretele din spatele unei vieți amoroase de succes. Le mulțumesc prietenilor de la editura Corint pentru exemplarul oferit! Cartea poate fi achiziționată de pe link-ul următor: click aici.