CityVisionMagazine

Întâmpină sărbătorile în haine noi

Încă din cele mai vechi timpuri, rochiile au devenit un reper al feminității prin versatilitatea lor și puterea de a ține pasul cu evoluția umanității. Purtându-le ne exprimăm cel mai bine și ne ajută să dobândim încrederea de care avem nevoie. Istoria rochiilor este destul de complexă, întinzându-se pe mai multe milenii. În Egiptul Antic, acest articol vestimentar avea lungimea până la nivelul gleznelor, iar materialul utilizat în confecționarea lui era inul. Ulterior, a apărut un model ce se prindea în zona umerilor, fiind asemănător cu furoul purtat în epoca modernă. De asemenea, în Japonia, femeile din înalta societate purtau bine-cunoscutul kimono din mătase. Suprapunerea lui reprezenta un semn de eleganță. În Grecia Antică, femeile purtau o tunică – veșmânt simplu sau mai complex, după statutul social. Apoi în Evul Mediu, vestimentația femeilor a trecut printr-un proces complex de emancipare laică și în perioada Renașterii au apărut corsetul și crinolina.

Modernismul ne aduce mult mai multe opțiuni din punct de vedere vestimentar. Rochiile sunt scurte, midi sau lungi, fiind confecționate din diverse materiale și modele. Da, iubesc rochiile! Se vede, nu-i așa? Nu am niciodată prea multe rochii, deși iarna sunt „obligată” de vremea nefavorabilă să port pantaloni. Iar în această perioadă de sărbătoare îmi place să-mi înnoiesc garderoba. Așa spune tradiția. Noroc cu noutățile de pe site-ul www.bonprix.roRochia tunică cu efect sclipitor mi-a atras atenția din primul moment, amintindu-mi de modelele cu talia căzută, specifice anilor ’20. Rochia este din colecția BODYFLIRT, are un material superior (96% poliester, 4% fibre metalizate), iar căptușeala e din 100% poliester. Modelul avantajează șoldurile, punând accent pe decolteu.

A doua rochie este „crăciunistică” și mă îndeamnă să visez la un Crăciun în tonuri de alb, precum cele de odinioară și la bucuria sărbătorilor petrecute în tihnă, alături de cei dragi. Rochia verde are cordon în talie, face parte din colecția bpc selection și este confecționată din material superior (100% poliester reciclat). Pentru zilele mai geroase, am ales o pereche de pantaloni evazaţi cu stretch. Au un croi ușor evazat, cu cinci buzunare practice, talie înaltă și mărime normală pe coapse, fiind disponibili în trei lungimi (L – siluetă înaltă, N – siluetă tipică și S – siluetă joasă).

Tu te înnoiești de sărbători?