CityVisionMagazine

Caravana Imunis, dedicată stilului de viață post-diagnostic al pacienților cu cancer, s-a încheiat cu orașul Bacău

Asociația Imunis, prima asociație din România dedicată stilului de viață post-diagnostic al pacienților cu cancer, a fost pe 29 și 30 octombrie 2021 în orașul Bacău, ultimul oraș din itinerariul caravanei de anul acesta.

Caravana Imunis a debutat cu orașul București (mai), apoi întâlnirile cu pacienții oncologici au continuat și în Constanța (iunie), Cluj-Napoca (august) și Bacău (octombrie). Obiectivul principal al întâlnirilor Asociației Imunis cu pacienții diagnosticați cu diverse tipuri de cancere este acela de a construi o comunitate de pacienți care să îndrăznească să își rescrie povestea post-diagnostic.  Acțiunile care au făcut parte din Caravana Imunis 2021 au fost: sesiuni de live-cooking, workshop-uri de nutriție și echilibru hormonal post-diagnostic, clase de yoga și educație holistică pentru sănatate, antrenamente de caiac, SUP și dragon boat.

„Caravana de anul acesta a fost o extensie firească a Caravanei „Noul Pacient” lansată în anul 2015. Obectivele Asociației Imunis pentru anul viitor sunt să aducem în atenția pacienților noi programe menite să îi sprijine în procesul de navigare a stilului de viață generat de diagnosticul oncologic și să creștem comunitatea. Deja lucrăm la planificarea unei serii noi de activități pe care abia așteptăm să le lansăm oficial. Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în acest demers! Am demonstrat o dată în plus ca PUTEREA LUI ÎMPREUNĂ este de neîntrecut.” – a punctat Cosmina Grigore, Președinta Asociației Imunis  

Activitățile din caravana Imunis din orașul Bacău au fost:

ZIUA 1, 29 octombrie 2021

Workshop echilibru hormonal post diagnostic susținut de Oana Sforoi

Scopul workshop-ului a fost acela de a aduce sănătatea feminină în focus, în contextul post-diagnostic, la intersecția dintre experiența fizică, psiho-emoțională și spirituală.

Structura workshop-ului a fost:

–        Sănătatea hormonală și reproductivă;

–        Instrumente pentru păstrarea armoniei ciclice;

–        Importanța conexiunii cu spațiul pelvin, centrul feminin al transformării;

–        Aspecte energetice ale anatomiei feminine;  

–        Sexualitate și energie vitală;

Cosmina Grigore, Patient Coach și Președinta Asociației Imunis, supraviețuitoare a cancerului de sân de 8 ani, specializată în stil de viață post-diagnostic și creatoarea programelor Imunis pentru pacienți și a programelor de prevenție, a fost alături de Oana Sforoi și a răspuns întrebărilor pacienților legate de subiectele:

–        Superalimente cheie în alimentația pacientului;

–        Principalii piloni pentru prevenție și echilibru hormonal;

Practică: Well Woman Yoga susținută de Oana Sforoi (PelvicRoots)

Oana Sforoi, specializată în yoga și educație holistică pentru sănătate feminină.

Clasa de yoga a inclus:

–        Womb Yoga: practici terapeutice de respirație, posturi, mudre, meditație, adaptate pentru anatomia și fiziologia feminină și pentru o experiență hrănitoare pentru toate straturile (fizic, energetic, emoțional).

–        Flow Feminin de posturi care să deschidă șoldurile și bazinul.

–        Explorarea conexiunii dintre inimă și spațiul pântecului.

ZIUA 2, 30 octombrie 2021

Demonstrații antrenamente pe apă susținute de echipa Imunis Dragons și antrenorii Cristina și Marian Baban

Toate antrenamentele pe apă ale Asociației Imunis (Dragon Boat, caiac, canoe, Stand Up Paddle) sunt create și conduse de către Marian Baban, vice-campion internațional caiac-canoe. Cristina Baban, este cea care motivează individual pacienții din echipa Imunis Dragons și din programul Onco Paddle, astfel încât fiecare pacient să înțeleagă antrenamentul și să beneficieze de efectele necesare pentru diagnosticul pe care îl navighează.

Imunis Dragons este prima echipă din România formată exclusiv din supraviețuitoare ale cancerului de sân, acreditată la nivel internațional de International Breast Cancer Paddlers Commission. Spre deosebire de Imunis Dragons, Onco Paddle este un program de antrenamente pe apă creat special pentru pacienții care au și alte tipuri de cancer și care doresc să includă sportul în recuperarea lor post-diagnostic.

Antrenamentele de la Bacău au avut loc la Centrul Regional de Ecologie Bacău căruia îi mulțumim pentru sprijin.

Partenerii Caravanei Imunis sunt: Roche, Altrient, Fundația Superbet, Editura Niculescu, Himalaya Herbals Cosmetics România, Club Sportiv Nautic Titanii, Galeriu & Partners, Pada Squad.