CityVisionMagazine

Castrol și Williams Advanced Engineering anunță parteneriatul strategic pe cinci ani pentru co-dezvoltarea de Fluide pentru Autovehicule Electrice

Castrol a început un parteneriat tehnic de cinci ani cu Williams Advanced Engineering (WAE) pentru a co-dezvolta Fluide de înaltă performanță pentru Autovehicule Electrice (EV). Ca parte a acordului, Castrol va deveni furnizorul oficial al Fluidelor Termice EV pentru programele de electrificare în creștere ale WAE și activităților de sport cu motor, cum ar fi Formula E, Extreme E, ETCR și LMdH.

Castrol va dezvolta și furniza Fluide Termice EV adecvate pentru bateriile de înaltă performanță pentru sport cu motor Williams Advanced Engineering (WAE) din mai 2022.

În timp ce parteneriatul se va concentra inițial pe activitățile motor sport ale Williams Advanced Engineering, cele două companii vor căuta să dezvolte o gamă completă de Fluide EV pentru proiecte mai ample de electrificare care acoperă sectoarele aerospațiale și maritime. Cu multe forme de mobilitate axate acum pe electrificare, necesitatea sistemelor avansate de răcire a bateriilor pentru a funcţiona în mod fiabil şi eficient este esenţială.

Parteneriatul îi va permite lui Williams Advanced Engineering să acceseze gama completă de produse Castrol ON, care include Fluidele de Transmisie EV, Fluidele de Răcire EV și Unsorile EV; permițând echipelor tehnice ale WAE să acceseze cele mai recente evoluții ale Fluidelor EV pentru sistemele de răcire a bateriilor, inclusiv tehnologia de răcire imersivă. De asemenea, conceptele vor fi explorate pentru a îmbunătăţi performanţele de viaţă şi circularitatea bateriilor şi fluidelor.

Fluidele de Transmisie EV Castrol ON, Fluidele de Răcire EV și Unsorile EV au scopul de a aduce industria mai aproape de atingerea punctelor cheie pentru adoptarea la scară largă a autovehiculelor electrice (EV), ajutându-le să aibă o autonomie mai mare1, să se încarce mai rapid2 și să aibă o durată de viață mai mare3*

Prin identificarea comună, specificarea și dezvoltarea de Fluide de Răcire EV avansate pentru aplicații specifice, Castrol și Williams Advanced Engineering au scopul de a crea produse de top în industrie, optimizate pentru fiecare aplicație specifică.

AS. Ramchander, vicepreședinte departament Marketing și GAM, Castrol, a zis:

„Pe măsură ce lumea mobilităţii accelerează către un viitor electric, este esenţial să înţelegem pe deplin cerinţele şi provocările pentru electrificarea tuturor formelor de mobilitate. Prin parteneriatul cu Williams Advanced Engineering, sperăm să sprijinim dezvoltarea soluțiilor de mobilitate de ultimă generație, precum și să avansăm în continuare tehnologiile noastre a Fluidelor EV.”

Craig Wilson, CEO, Williams Advanced Engineering, a declarat: „Suntem încântați să facem parte din acest parteneriat strategic cu Castrol, care cred că va permite dezvoltarea de produse concepute special pentru a susține electrificarea, indiferent de forma necesară. Pe lângă sectorul sporturilor cu motor, cred că tehnologia avansată a fluidelor va fi importantă pentru o serie de alte sectoare cheie.”

*Beneficiile Fluidelor Castrol EV au fost demonstrate în testarea și dezvoltarea personalizată

comparativ cu fluidul folosit la umplerea din fabrică a EV, produs în masă comparativ cu sistemul de baterii cu răcire indirectă comparativ cu fluidul de transmisie EV standard