CityVisionMagazine

Un viitor mai verde începe acasă

Trebuie să recunoaștem că dezvoltarea tehnologică, economică și socială afectează planeta. Din ce în ce mai multe resurse devin insuficiente, clima se schimbă, iar mediul înconjurător se deteriorează de la an la an. Pe lângă pandemie, generația actuală se luptă cu un alt inamic nemilos care amenință să ne distrugă singura casă. Astfel am ajuns în punctul în care dacă vom continua să consumăm nejustificat de mult, să risipim și să ignorăm semnalele date de planetă, ne vom autodistruge.

În acest context a apărut sustenabilitatea, care ar trebui să facă parte din identitatea noastră. Schimbările climatice pot duce la consecințe nefaste pentru societate. Creșterea nivelului mării, precipitațiile crescute, temperaturile tot mai ridicate și riscul crescut de fenomene meteorologice extreme pot afecta mediul, precum și zonele rezidențiale, dar și viețile oamenilor. Dispariția animalelor, a insectelor ne afectează pe fiecare în parte. De aceea, totul este reprezentat de o legătură pe care nu o putem frânge. Iar o educație îndreptată către sustenabilitate începe acasă: de la produsele folosite la curățenie până la mâncarea pe care o consumăm sau o irosim.

Casa nu este doar o simplă clădire cu patru pereți și ferestre, ci reprezintă microuniversul familiei noastre. Aici trăim și evoluăm din toate punctele de vedere, suntem fericiți, triști, iubim, visăm, sperăm, plângem și mergem mai departe. Ne place să păstrăm ordinea și curățenia în locuință, dar cine se mai preocupă de planetă? Pământul este casa noastră și alegerile pe care le facem în fiecare zi influențează întreg ecosistemul. Cum contribuim la păstrarea apei curate? Cum reducem poluarea? Putem începe cu produsele de curățenie. Gama ProNature de la Henkel păstrează casa curată, dar contribuie și la sănătatea mediului înconjurător. Produsele conțin ingrediente provenite din surse naturale în proporție de 95% și ambalaje obținute din materiale reciclate și reciclabile.

Gama este compusă din:

Detergent de vase Pur ProNature – recipientul este confecționat din plastic 100% reciclat, conține ingrediente obținute din surse naturale (95.5%), iar formula sa este în continuare eficientă pentru îndepărtarea grăsimii.

Capsule Somat ProNature All in 1 – ambalajul este din carton 100% reciclat, 94% din formulă este pe bază de ingrediente provenite din surse naturale, nu conține parfum.

Detergent lichid pentru mașina de spălat vase Somat ProNature All in 1 Gel – recipientul este confecționat din plastic 100% reciclat, 80% din formulă este pe bază de ingrediente provenite din surse naturale, nu conține parfum și coloranți.

Bref ProNature Hygienically Clean & Shine Gel – ambalajul este confecționat din 75% plastic reciclat, conține ingrediente active obținute din surse naturale (90%), iar parfumul este natural pentru mai multă prospețime.

Bref ProNature – conține o formulă sustenabilă, iar ambalajul este din plastic reciclat.

Clin ProNature -ambalajul este confecționat din plastic 100% reciclat și conține ingrediente active obținute din surse naturale (94%).

Toate produsele din gama ProNature sunt certificate EU Eco Label, își păstrează toate beneficiile de până acum și sunt disponibile în marile lanțuri de magazine, dar și online.

Subiectul sustenabilității este pe cât de amplu, pe atât de greu de dezbătut. Este o temă copleșitoare pentru noi, dar și pentru generațiile următoare. Însă un viitor mai verde începe întotdeauna acasă.

Le mulțumesc prietenilor de la BuzzStore pentru gama ProNature!