CityVisionMagazine

Sezonul rece este momentul ideal să începi tratamentele cu IPL și de mezoterapie

A trecut vara și poate că te gândești că ai scăpat de stresul eliminării părului nedorit de pe corp. Hmm, oare chiar așa stau lucrurile? Evident că nu. Dimpotrivă! Tocmai pentru că toamna, și în tot sezonul rece nu te mai expui la razele UV, este momentul potrivit să începi un tratament complet și sigur cu IPL.

Dar ce este IPL? Metoda cunoscută sub numele de Lumină Intens Pulsată (IPL) este un tratament non-invaziv capabil să atace diverse probleme ale pielii și să îndepărteze părul nedorit de pe corp. Altfel spus, IPL reprezintă evoluția dermatologiei, o metodă terapeutică relativ nouă (1994), cu aplicații din ce în ce mai mult în dermatologia estetică.

De altfel, terapia cu IPL este una din cele mai cunoscute și folosite metode din întreaga lume. Așa cum am menționat deja, această procedură folosește lumina pulsată, extrem de eficientă pentru epilarea de lungă durată a părului nedorit de pe orice suprafață a corpului, pentru îndepărtarea leziunilor superficiale pigmentate precum petele solare, pentru ameliorarea leziunilor vasculare superficiale ca rozaceea, dar și în tratamentele ce urmăresc întinerirea pielii, rezultatele fiind vizibile încă de la prima ședință. Așadar, vorbim despre o procedură precisă, sigură și fără efecte secundare, de care poate beneficia orice adult sănătos.

IPL exploatează emisia de fascicule luminoase necoerente de înaltă energie (JOULES/cmq) care acționează asupra unei anumite zone prin pulsații la intervale regulate, acționând în profunzime. Utilizarea acestei metode în epilare este legată de capacitatea de a „lovi” direct papila germinativă a părului, prevenind o nouă creștere a acestuia și păstrând structurile din jur, în timp ce în fotoîntinerire (tratamentul ridurilor fine și superficiale etc.) acționează mai mult în adâncime, rezultând producerea de colagen nou.

Cu ce frecvență poți face un tratament IPL?

În funcție de zona tratată și pentru rezultate ideale, recomandăm minim 4 ședințe de tratament cu IPL, efectuate la o diferență de aproximativ 3 săptămâni. De ce să lași pielea să reacționeze? În acest fel permiți celulelor pielii să se refacă și să revină la starea lor natural, înainte de a le trata din nou. Pentru rezultate optime e important să respecți acest termen oferit de către cosmeticianul care te tratează. În caz contrar, vei atinge foarte greu rezultatele dorite.”, aflăm de la specialiștii El Studio Style.

De ce să alegi un astfel de tratament? Pentru că tratamentele cu IPL sunt extrem de eficiente în rejuvenarea pielii, iar toamna este anotimpul ideal în care să începi un tratament cu IPL. Motivul? Ei bine, în această perioadă, expunerea la soare este redusă. În caz contrar, contactul direct cu razele UV pot face și mai mult rău pielii. De exemplu pot genera hiperpigmentare sau pot crește riscul unor alte efecte secundare neplăcute asupra dermei.

Totodată, trebuie să știi că tratamentele cu IPL reprezintă și o metodă bună de relaxare, în timp ce pielea își îmbunătățește condiția, devine mai fermă, mai strălucitoare și fără imperfecțiuni. Nu ai cum să ratezi o astfel de ocazie! În plus, această procedură are efecte imediate, nu presupune niciun disconfort fizic și îți permite să te întorci imediat la activitățile zilnice. Deoarece este o procedură simplă, ea poate fi efectuată chiar și în timpul unei pauze la birou.

Și nu uita: ai nevoie și trebuie să te pregătești din timp pentru vară. Acest procedeu necesită timp, deoarece părul crește în etape, iar o ședință de tratament se face la un interval de 3-4 săptămâni, în funcție de ritmul de creștere al acestuia. O ședință durează țntre 16 și 60 de minute, în funcție de zona afectată și nu este dureroasă. Pentru rezultate optime, specialiștii El Studio recomandă un pachet între 10–15 ședințe, fără a se depăși 22-28 zile de la o ședință la alta.

Mezoterapia, o altă metodă – tratament pentru rejuvenarea facială

Pe lângă tratamentele cu IPL, la El Studio poți încerca și Mezoterapia – una dintre cele mai recente si mai eficiente metode de întinerire, utilizată pentru rejuvenarea facial. Acest tratament facial de microneedling constă în injectarea unor substanțe ce au rolul de a reduce pigmentarea facială, de a îmbunătăți calitatea și cantitatea de colagen cu efect benefic asupra ridurilor fine, de a reduce cantitatea de sebum și de a hidrata profund, având rezultate excelente si de durată.

Principiul de bază este întotdeauna același: biostimularea pielii, adică introducerea în derm (mezoterapie) a unor substanțe capabile să prevină deteriorarea îmbătrânirii. Folosită în trecut mai ales în domeniul medical pentru a injecta substanțe farmacologice în zone specifice ale corpului, procedura a fost descoperită recent de medicina estetică, cu aplicare în special pentru zona feței. Rezultatele? Hidratare maximă, dar mai presus de toate stimularea fibroblastelor, pentru a produce elastină și colagen, care scad de-a lungul anilor.

Astfel, mezoterapia este folosită pentru a restabili fermitatea la nivelul feței, gâtului sau decolteului și ajută în mod natural la refacerea tonusului pielii și la estomparea ridurilor, iar în anumite cazuri poate ajuta chiar și la corectarea unor semne și cicatrice.

Te preocupă aspectul corpului tău? Vrei să ai un ten luminos, odihnit, hidratat și fără riduri? Vei putea obține rezultatele dorite alegând serviciile de înfrumusețare oferite de El Studio. Pentru prețuri și mai multe detalii accesează el-studio.ro