CityVisionMagazine

TUYA, o nouă destinație elegantă în nordul Capitalei

O experiență rafinată, un spectacol de gust, culoare și măiestrie culinară, o rigoare absolută juxtapusă fanteziei și inovației, și o atmosferă concepută special pentru oaspeții atenți la detaliile de bon goûtTUYA Bucharest nu este doar un restaurant elegant, e o destinație în sine, un univers în care fiecare element se află în perfectă armonie și echilibru, și în care predomină rafinamentul și discreția. Farmecul și spiritul Rivierei franceze sunt concentrate la TUYA Bucharest, într-o poveste creativă care oferă clienților tot ce e mai bun, de la calitatea ingredientelor, până la tehnicile impecabile de gătire și ambientul servirii mesei.

Filosofia TUYA Bucharest pune în egală măsură accentul pe rigurozitate și pe excelență, cât și pe creativitate, pe așa-numitul “wow-factor” sau pe elementul surprinzător, avantgardist, care rezonează într-un mod unic cu alter-ego-ul culinar al fiecărei persoane care trece pragul restaurantului. Meniul TUYA Bucharest este inspirat de aromele aparte ale Coastei de Azur, dar pornește de la o cultură a gustului (și a bunului gust) care transcede epocile. Nuanțele preparatelor sunt fine, delicate, suave, însă esența acestora este atemporală. Chiar și maniera de a împărți mâncarea la masă reprezintă o notă distinctivă împrumutată din cultura franceză și propusă în ambientul TUYA Bucharest.

Un meniu savuros, alcătuit pe principiile armoniei și ale echilibrului

Savoarea și gustul regăsit în farfurie reprezintă două dintre elementele distinctive ale TUYA Bucharest, și cele pentru care fiecare client știe din start că va reveni. Secretul constă atât în expertiza internațională a chefilor, cât și în ingredientele din bucătărie care provin de la furnizori din sfera fair-trade, și care trec printr-un sistem de verificare riguros, care include nu mai puțin de zece criterii. Iar pentru că fiecare preparat culinar este și o invitație deschisă la călătorie prin intermediul gustului, meniul TUYA Bucharest alătură ingredientele clasice, celor intrate recent în preferințele clienților – yuzu, dressingul chili-miso sau pastele fried bricks.

Recomandarea chefilor și cel mai popular aperitiv din meniul TUYA Bucharest este tartarul de ton, servit cu trufe negre proaspăt rase, însă la fel de apreciată este și brânza de capră în crustă crocantă, servită cu sfeclă și nuci caramelizate, sau Fois gras terrine, acompaniată de chutney de ceapă roșie și de o brioșă homemade, preparată pe loc din ingrediente de cea mai bună calitate. Răsfățul papilelor gustative, mai ales la ocazii speciale, nu poate fi complet fără caviarul Oscetra sau Beluga, branduri renumite la nivel international și care se regăsesc în permanență în locație.

Pentru felul principal, clienții pot alege dintre o varietate de specialități franțuzești delicioase, de la Escargots a la bourguignonneConfit duck leg cu glazură de portocală și varză pe grătar, și până la o varietate de paste proaspete, pregătite în bucătăria TUYA –taglioni cu homar și sos din roșii datterini, casarecce cu pesto și brânză straciatella, cele mai gustoase feluri de carne (Antricot ribeye marinat cu usturoi, chili verde și rozmarin sau Veal chop marinat cu salvie, sirop de arțar și iaurt) și renumite tipuri de pește, atent selectate și de origine controlată.

Propunerile de deserturi sunt acompaniate și de băuturi potrivite acestora, menite atât să potențeze explozia de arome, cât să și ofere o experiență vizuală spectaculoasă. Astfel, sufletul cu 70% ciocolată neagră Valrhona și înghețată de cocos, aliază textura și gustul într-un mariaj de senzații înnobilat de Taylor’s Select Reserve Port, în timp de Fontainebleau, o cremă răcoritoare și ușoară cu rubarbă, afine și fistic, se potrivește excelent cu un Sauvignon Blanc Dessert din 2014, de la Corcova Mehedinți-Oltenia.

Creativitatea echipei TUYA Bucharest atinge punctul culminant în zona barului, acolo unde Signature Cocktails surprind prin originalitatea și finețea aromelor, într-o prezentare inedită și atractivă pentru toate tipurile de clienți. Printre cele mai apreciate cocktail-uri signature se numără Duck’n’Roses cu gin Tanqueray, suc de litchi, mandarină și fructul pasiuni, Aladin Mule cu vodka Ketel One, suc de lime, bucăți de cardamom și un strop de bere cu ghimbir, și Asia To Go, cu yuzu proaspăt, frunze de mentă, suc de lime și ananas.

Propunerile de entertainment de calitate pentru cele mai efervescente luni ale anului

Experiența oferită oaspeților de TUYA Bucharest nu se rezumă la zona gastronomică, ci are în vedere și latura de entertainment de calitate. În această toamnă, o serie de artiști internaționali de excepție vor fi prezenți la TUYA, primii care vor trece pragul restaurantului fiind The Brotherockers, o trupă franțuzească în perfectă armonie cu conceptul elegant al locației, care va încânta clienții în datele de 9 și 10 octombrie.

La finalul lunii octombrie, pe 30 și 31, atmosfera TUYA Bucharest vă fi animată de ritmurile celor de la The President, urmând că în luna noiembrie pe lista de invitați să se numere Miza Mayi & Jessica Cochis Duo Girls (13 și 14 noiembrie) și The Troubadours (27 și 28 noiembrie). Cea mai așteptată lună din an, decembrie, vine la rândul său cu o surpriză de proporții – Sugar Daddies live la TUYA Bucharest pe 11 și 12 decembrie.

Toate trupele au fost selectate atent atât pe baza capacităților vocale și instrumentale, cât și a potențialului de entertainment.

Un ambient elegant susținut de un decor rafinat

Ospitalitatea este ridicată la un nou nivel în cadrul TUYA Bucharest. În afara standardelor de servire care ating cel mai înalt nivel, întregul personal este pregătit pentru a raspunde prompt atât oaspeților autohtoni, cât și celor străini. Echipa multiculturală TUYA Bucharest este fluentă în mai multe limbi străine, printre care engleza, spaniola, franceza, italiana, portugheza etc., și beneficiază de atuul experienței acumulate în cele mai prestigioase localuri din lume.

Design-ul spectaculos al interiorului restaurantului este dominat de elemente care aparțin stilului art deco, cu mult auriu, o paletă cromatică vibrantă, alcătuită din tonuri de framboise, rose și verde petrol, și texturi somptuoase de catifea. Decorul ambiental a fost realizat în colaborare cu firma de design Metropolis. Procesul de amenajare a durat un an și jumătate, iar investiția s-a ridicat la patru milioane de euro.

TUYA este o franciză, iar primul restaurant a fost inaugurat la Viena, în anul 2019. Design-ul restaurantului a fost realizat tot de un studio de arhitectură romanesc, Twins Studio, și se mândrește deja până acum cu trei nominalizări la Restaurant&Bar Design Awards. În perioada următoare, planurile de extindere TUYA au în vedere noi restaurante în Milano, Mykonos și alte zone ofertante.