CityVisionMagazine

LANSARE: versiunea alfa a www.lanceria.com

Pe o piață globală a platformelor independente pentru freelanceri estimată la peste trei miliarde de USD în 2020 (potrivit Asociației Freelancerilor), proiectul LANCERIA, primul marketplace din România dedicat freelancerilor și dezvoltat pe tehnologia blockchain, se lansează oficial, în versiune alfa, către comunitate.

După doar cinci luni de la startul acestui proiect inovator, www.lanceria.com vine să susțină ecosistemul celor care lucrează pe cont propriu eliminând sau reducând la minimum orice taxe și comisioane și prin introducerea opțiunii de plăți hibrid – în lei sau valută (sistem FIAT), cât și plăți prin criptomonede.

Mihai Sebastian Săraru, CEO și Fondator LANCERIA: “Din 1998 când s-a fondat primul marketplace global unde companiile puteau angaja freelanceri și până în prezent, economia celor independenți a fost dominată de 3-4 platforme independente mari, cu comisioane de până la 20%. Freelancing-ul modern, după cum îl propunem noi, echipa LANCERIA, înseamnă dreptul de a accesa servicii premium de freelancing, fără povara comisioanelor și a taxelor percepute de intermediari, într-un mediu de încredere și transparent, validat și verificat, susținut de tehnologie și inteligența artificială și guvernat de relații directe între freelancer și client.

Versiunea alfa a www.lanceria.com este doar primul pas în dezvoltarea platformei propusă de start-up-ul românesc, bazat pe un mod de lucru agil, în care dezvoltarea se face în urma unui dialog în profunzime cu principalii beneficiari ai proiectului. La acest moment de dezvoltare, platforma este deschisă pentru testare doar pentru 311 dintre beneficiari, selectați din rândul celor care doresc să contribuie la modelarea viitorului freelancingului, membri ai comunității de freelanceri, parteneri și clienți deopotrivă.

La momentul lansării versiunii alfa, www.lanceria.com reunește funcționalitățile de bază ale marketplace-ului unde freelancerii și potențialii clienți își pot crea profile personalizate, își pot defini domeniile de expertiză și abilitățile, pot posta job-uri și se poate realiza o potrivire între cerere și ofertă, aceasta din urmă fiind, de altfel, fundamentul experienței pe care LANCERIA își dorește să o ofere.

Robert Tudor, COO și Co-Fondator LANCERIA: “LANCERIA este un start-up ambiţios, lansat într-un moment deosebit de creativ și efervescent pentru întregul ecosistem al muncii, într-o continuă adaptare la realitatea economică generată de Covid-19, în cele mai diverse combinații. Atunci când doar în Europa 32.6 milioane de oameni au desfășurat activități ȘI în regim de freelancing, iar în SUA, 36% din întreaga forță de muncă a țării s-a înregistrat ca freelancer, o platformă bazată pe nevoile reale aleacestor oameni are toate şansele să devină un proiect de succes la nivel internațional. Și pentru ca acest lucru să se întâmple, vă așteptăm în online sau offline, cu cât mai multe feedback-uri, pentru a putea construi împreună moștenirea LANCERIA!”.

Soluţiile oferite de Lanceria se vor adresează din prima zi deopotrivă freelancerilor din industrii creative precum creare de conținut, programare, design web, muzică și traducere, la profesii liberale din domeniul științific, artistic, literar, de predare sau educație.

Planurile companiei includ dezvoltarea și lansarea MVP-ului către publicul larg până în primele luni ale anului 2022. Ca produs finit, www.lanceria.com va integra inteligența artificială și machine-learning-ul în algoritmii de matching între freelancer și angajator sau pentru crearea unui sistem reputațional echilibrat, care să ofere șanse tuturor freelancerilor de pe platfomă, indiferent de momentul în care devin membri ai comunității LANCERIA.