CityVisionMagazine

Prețuiește-ți planeta. Este casa ta!

Oare te-ai întrebat ce efect poate avea programul de spălare cu apă caldă asupra mediului înconjurător? Mașinile de spălat rufe moderne sunt concepute astfel încât să îți permită folosirea atât a apei calde, cât și a celei cu o temperatură mai rece. Însă, de cele mai multe ori, apelăm la prima variantă, devenită deja un obicei (nesănătos, aș completa). Această opțiune nu este benefică pentru mediul înconjurător și implicit pentru viitorul nostru.

Ce îți poți dori mai mult decât să economisești banii aruncați pe haine ori pe facturile mult prea usturătoare, protejând în același timp planeta?

Ne așteptăm ca firmele și companiile mari, jucătorii importanți din domeniile cheie, să reducă emisiile de dioxid de carbon, însă schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Într-un raport publicat recent, Agenția Internațională pentru Energie a estimat că emisiile de carbon generate de consumul de energie vor creste cu aproximativ 1,5 miliarde de tone în 2021, întrucât consumul masiv de cărbune din Asia și, în special, din China, depășește creșterea energiei din surse regenerabile.

image

Cum poți proteja natura și aerul pe care tot tu îl respiri?

Începe prin a-ți spăla rufele cu apă rece! Nu te speria! 😊 Ele vor rămâne la fel de curate, de strălucitoare, iar culorile vor prinde viață. Iată câteva motive pentru a te convinge că apa rece reprezintă un bun înlocuitor al programului tău preferat de la mașina de spălat rufe.

–  apa rece este indicată pentru majoritatea hainelor și a altor articole pe care le poți pune în siguranță în mașina de spălat. Îndepărtează petele de pe îmbrăcăminte, inclusiv pe cele de iarbă sau de machiaj de pe cămașa favorită;

– culorile țesăturilor delicate (în special dantela și mătasea), dar și cele ale țesăturilor întunecate ori colorate se păstrează mult mai bine după spălarea cu apa rece;

– nu toate petele sunt înlăturate cu apă caldă. De exemplu, sângele și transpirația pot pătrunde în țesături dacă sunt clătite în apă fierbinte. De asemenea, apa fierbinte tinde să micșoreze, să estompeze și să încrețească anumite țesături;

– poți reduce costurile pentru energia electrică necesară fiecărei încărcări. Se estimează că 75 până la 90 la sută din toată energia pe care o folosește mașina de spălat este destinată încălzirii apei, astfel încât trecerea la apa rece poate reduce factura la gaz sau electricitate;

– apa rece poate diminua și cutele apărute în urma spălării, ceea ce economisește costurile energetice (și timpul) asociate călcării.

image

Pe piața din România există deja câteva produse destinate acestui tip de spălare, însă ne vom concentra atenția pe o inovație testată recent. Îți voi prezenta detergentul Ariel All in One PODS Arctic Edition, o nouă gamă a cunoscutului brand Ariel, mult mai prietenoasă cu planeta. Formula este concepută să ofere rezultate impecabile, chiar și în apă rece, deoarece folosește un sistem unic care se activează în contactul cu temperatura scăzută pentru a descompune proteinele, grăsimile și zaharurile petelor. În acest fel, prin reducerea temperaturii de spălare cu doar 10 °C, emisiile de carbon pot scădea cu până la 35%, adică 3,5 milioane de tone de dioxid de carbon în fiecare an. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, gândește-te că reprezintă echivalentul eliminării a mai mult de două milioane de mașini de pe șosea în fiecare an. Sună interesant, nu?! Amintește-ți că avem o singură casă și este datoria noastră să o protejăm pentru noi, dar și pentru generațiile viitoare.

Nu ai de ce să îți faci griji, căci produsele Ariel oferă extra putere de curățare, chiar și în apa rece. Hainele tale și ale familiei tale vor fi curate și parfumate, păstrându-și culoarea pentru mai mult timp. Două capsule fac față cu brio la o mașină de spălat de aproximativ 8kg, se dizolvă imediat în apa rece, spală bine și petele cele mai dificile, iar parfumul persistă și după uscarea rufelor.

Te invit să descoperi mai multe informații despre inovația Ariel și să accesezi cele două platforme de social media: https://www.instagram.com/arielromania/?hl=en și https://www.facebook.com/ArielRomania.ro/ .