CityVisionMagazine

Care este culoarea fericirii?

Momentele sunt efemere, însă amintirile sunt prezente pentru totdeauna în mintea noastră și compun capitole din cartea vieții. Scriu aceste rânduri cu gândul la mult așteptata vacanță. Este prima călătorie importantă după doi ani de pandemie și îmi doresc ca totul să fie perfect: ținutele, accesorizarea, locurile pe care le voi vizita și cărțile care mă vor însoți în această vacanță peste mari și țări. O altă premieră este și faptul că mă voi afla pe un continent străin: Africa. Țara pe care am ales-o pentru această călătorie este Egipt.

Egiptul este istorie pură. Poate chiar un basm, în care tu ești personajul principal. Aici poți descoperi temple și piramide antice, cu povești uimitoare, cufundate în negura misterului. Poți să te plimbi prin piețe ori bazaruri și să găsești o sumedenie de specialități locale, fructe, condimente, parfumuri – o experiență de neuitat care îți stimulează simțurile. Mai mult, te poți răsfăța cu o mulțime de feluri de mâncare autentice. Istoria acestui tărâm este surprinzătoare, așa cum sunt și locurile pe care poți să le vizitezi. De exemplu, Giza se află la 20 de kilometri de Cairo și te așteaptă cu temple și monumente de pe vremea faraonilor, cum ar fi Marele Sfinx și Piramidele din Giza. În Luxor poți descoperi relicvele marilor temple Karnak și Luxor. Acestea se află în interiorul actualului oraș modern. De cealaltă parte a Nilului vei găsi temple și celebrele văi mortuare – Valea Regilor și Valea Reginelor. Alexandria, Ain Sukhna și Hurghada, în schimb, sunt dedicate celor care preferă concediile la un nivel înalt. Totul este la superlativ pentru că Egipt reprezintă o călătorie a simțurilor, a ineditului și a necunoscutului. La fiecare pas poți simți anii de istorie care încarcă întreaga țară, cultura și energia oamenilor.

Pentru a îmbina frumusețea acestor locuri cu ținutele colorate care mă definesc, mi-am ales câteva rochii lejere, potrivite pentru căldura din Egipt și care să contribuie la această nouă experiență. Îmi plac imprimeurile estivale, modelele de tip Carmen, cu volan în zona bustului și o croială care îmbrățișează silueta, așa că am intrat de-ndată pe site-ul meu preferat: www.bonprix.ro și am dat o tură prin magazinul virtual. Prima rochie aleasă este din vâscoză și întrunește toate cerințele pe care mi le-am dorit (cod: 930101). De asemenea, visam de câțiva ani să port o rochie albă, pe stilul celor din Grecia Antică sau în cazul de față, în Egiptul Antic. Am pășit dincolo de zona mea de confort, deși albul arată minunat în combinație cu nuanța părului meu și am căutat modelul dorit. Zis și făcut, am găsit o rochie maxi, de vară, cu detalii foarte frumoase (cod: 91981795). Atât rochia, cât și căptușeala, dar și dantela sunt confecționate din bumbac 100%. Modelul are fante laterale, volane la mâneci și panglici la spate. Singurul impediment este decolteul mult prea generos, însă acest lucru se poate rezolva rapid. M-am gândit să accesorizez rochia albă cu o geantă maro-coniac (cod: 90865095), pe care am descoperit-o în noua colecție de pe site-ul www.bonprix.ro. Modelul este clasic și se pretează atât la ținutele pentru vremea de tranziție, cât și la cele mai potrivite pentru o toamnă aurie.

De cele mai multe ori ne întrebăm cu ce culoare ne stă bine sau care culoare ne place mai mult, dar de fapt ar trebui să ne gândim care este culoarea care ne face fericiţi, căci abia atunci, cred eu, când suntem fericiţi, devenim frumoşi în proprii ochi, dar mai ales, în ochii celor ce ne privesc. Doar fiecare zi are culoarea sa…