CityVisionMagazine

Trenduri în materie de covoare pentru toamna 2021

În timp ce piesele de artă sau de mobilier sunt poziționate în așa fel încât să iasă imediat în evidență, ceea ce se află sub ele trece adesea neobservat. Trebuie să ținem cont de faptul că, ales corect, un covor poate scoate în evidență sau schimba total aspectul unei camere. Bonami.ro îți arată cum.

În plus, poți schimba aspectul locuinței tale fără a scoate prea mulți bani din buzunar doar alegând un nou covor.

Covoare cu inspirație din Orient

Când ne gândim la țările din Orient, mintea ne duce, probabil, la Maroc, India sau Persia, la culorile intense, ornamentele și atmosfera confortabilă specifică lor. Iar aceste caracteristici și culori sunt exact surprinse de către covoarele în stil oriental.

Covoarele orientale și persane sunt făcute, în general, din materiale naturale, dominante fiind lâna și viscoza. Pe bonami.ro poți găsi o mulțime de variante accesibile la preț și în același timp ușor de întreținut. Pot fi folosite chiar și într-un interior mobilat în stil industrial, eclectic, boem sau clasic.

Model vintage

Un alt trend e reprezentat de covoarele vintage. Vibe-ul nostalgic pe care acestea îl inspiră va fi apreciat de iubitorii de istorie, chiar dacă sunt, totuși, adecvate chiar și pentru un interior modern. Sunt exact ca niște comori transmise din generație în generație, iar aspectul lor decolorat face să pară ca și cum timpul și-a pus amprenta asupra lor, dar într-un mod original și deosebit. Un interior vintage trebuie să ofere impresia de calm, așa că nu include culori vivide și saturate, ci optează pentru nuanțe neutre sau tonuri pământii, precum arămiu, gri, galben sau roz prăfuit.

Covoare în nuanțe pământii

Sezonul de toamnă va fi dominat de nuanțe pastelate și pământii, cum ar fi crem, bej, gri, galben muștar, burgundia sau albastru închis. Aceste culori calde fac locuința mai confortabilă și oferă senzația de liniște și pace. Atunci când alegi culoarea, ia în considerare dimensiunea camerei. Culorile deschise măresc optic spațiu, cele închise îl reduc.

Texturile și finisajele covoarelor

Covoarele cu fir lung au fost pentru mult timp evitate. În prezent însă, covoarele cu diferite tipuri de dimensiuni ale firelor, care arată tridimensional, sunt chiar la modă. Nu numai că arată bine, dar sunt și practice – pot fi îngrijite cu ușurință. În plus, dacă achiziționezi un covor cu finisaj cu ciucuri sau franjuri, te vei asigura că locuința ta urmează ultimele trenduri.