CityVisionMagazine

Primul capitol al unei iubiri de neuitat

De cele mai multe ori, prima iubire este cea care poate marca viața unui adolescent pentru totdeauna. Adolescența este perioada în care fiecare ajunge să se cunoască, să dezvolte sentimente unice față de cealaltă persoană și să devină ușor, ușor, adultul de mai târziu. Când vine vorba despre viața sentimentală a adolescenților lucrurile sunt delicate și complexe. Adolescenții sunt extrem de sensibili. Orice vorbă, orice întâmplare, orice gest înseamnă mai mult decât ar putea vreodată să descrie. În sensibilitatea lor, ei ajung deseori să interpreteze lucrurile. Un refuz, o jignire, o neîmplinire, o iubire trecătoare, toate acestea îi marchează. Simt și văd totul intens și uneori hiperbolizat, astfel încât cei mai mulți dintre ei suferă. Dragostea devine un scop pe care își doresc neapărat să îl atingă. Vor să iubească și să fie iubiți. Nici Gia Montgomery, personajul cărții „Iubit de împrumut” nu face excepție. Este populară, are tot ce își poate dori, își calculează fiecare pas și are o listă stabilită pentru viitor, însă totul se năruie în momentul în care iubitul ei o părăsește chiar înaintea balului de absolvire.

Iubit de împrumut – Kasie West

An apariţie: 2021
Autor: Kasie West
Editura: CORINT, colecția Leda Edge
Titlu original: The Fill-in Boyfriend
Traducător: Raluca Miheșan

Sumar: Kasie West ne oferă o nouă poveste încântătoare despre cât de departe este dispusă să meargă o elevă de liceu pentru a salva aparențele și, poate, pentru a găsi dragostea.

Când Bradley, iubitul ei, o părăsește în parcare chiar înaintea balului de absolvire, Gia Montgomery decide să facă ceva de negândit: să-l convingă pe tipul drăguț care își așteaptă sora să pretindă că este iubitul ei pentru o seară. Sarcina e simplă: două ore, niciun angajament, câteva minciuni nevinovate.

Problema e că, după bal, Gia încă se gândește la iubitul ei de împrumut. Oare va putea tânăra să-l transforme pe falsul amorez într-unul adevărat fără să-și dea minciuna în vileag, distrugându-și prieteniile și noua relație?

O poveste minunat de romantică despre o fată care descoperă pe neașteptate dragostea… dar și, posibil, pe sine.

Adolescenții vor găsi romanul de dragoste al lui Kasie West amuzant și ușor de parcurs, fiind cartea perfectă de citit pe plajă.”  – Common Sense Media

Părerea mea:  Gia Montgomery are tot ce își putea dori vreodată: este liderul grupului ei de prieteni, este populară și mai mult ca sigur va câștiga mult râvnita diademă la balul de absolvire. Ba chiar se întâlnește cu un băiat mult mai mare decât ea. Bradley este student și pare iubitul ideal. Însă părinții ei cred că nu e potrivit pentru fiica lor, iar prietenii săi îl consideră o himeră, fiind doar un produs al imaginației Giei. Când acesta o părăsește cu doar câteva clipe înainte de a fi prezentat prietenilor acesteia, tânăra caută o soluție salvatoare. Ce va face? Cu cine își va face intrarea la braț? Cum a îndrăznit să îi ruineze noaptea perfectă? Ce vor spune prietenii ei? Jules, o colegă care își dorește cu ardoare să îi ia locul în grupul de prieteni, suspectează că Bradley nu există și că Gia nu își dorește nimic mai mult decât atenția tuturor. Dacă va merge la bal fără însoțitorul ei, atunci toți vor înceta să îi mai fie prieteni și o vor considera o mincinoasă notorie. Însă norocul este de partea ei și Gia zărește un băiat care tocmai și-a adus sora la bal. Îl convinge să meargă acasă, să se schimbe în ceva potrivit pentru bal și să se întoarcă la liceu, unde se va da drept iubitul ei, Bradley. Zis și făcut, prietenii tinerii sunt impresionați de iubitul acesteia și Gia se bucură de atenția cuvenită. După bal, însă, Gia continuă să se gândească la Bradley de împrumut și vrea să afle cine este în realitate.

Din dorința de a fi în centrul atenției, Gia ajunge să își mintă părinții, colegii, chiar și pe cea mai bună prietenă a sa. Se minte până și pe ea! Este mult prea concentrată pe aparențe, pe controlul asupra vieții ei încât nu îi pasă dacă alții vor avea de suferit. Este superficială și ia totul ca pe o validare a identității sale. Încetul cu încetul, minciuna capătă proporții uriașe și tânăra devine tocmai persoana pe care o urăște cel mai mult: o prefăcută.

„Mă simțeam ciudat de atunci. Poate că, pentru prima dată, îmi analizam cu adevărat viața și îmi dădeam seama care erau punctele mele slabe. Începând cu faptul că Bec avea dreptate – eram o lașă. Îmi era frică să le spun prietenilor mei adevărul. Dacă Claire nu mai voia să fie colega mea de cameră? Dacă avea să mă urască?”

Mi-au plăcut subiectele dezbătute în cartea „Iubit de imprumut”, deoarece West își concentrează atenția pe social media și impactul pe care îl are această viață artificială asupra tinerilor din zilele noastre. Adolescenții caută aprobarea celor din jur, de la familie până la prieteni, și pierd orice legătură cu realitatea, ajungând să fie dependenți de tehnologie. Acest lucru este comun multor generații actuale, pentru că ei sunt produsul societății în care s-au născut și au crescut. Și noi, adulții, am ajuns să căutăm atenția în mediul online și aprobarea unor grupuri pe care nu le-am cunoscut niciodată dincolo de ecranul unui smartphone. Mulți încercăm să părem fără cusur, când de fapt, imperfecțiunea ne face unici atât în viața de zi cu zi, cât și în iubire. Niciun om nu se aseamănă cu celălalt, așa cum fiecare iubire este unică și trebuie trăită din plin, fără concesii. Aceasta este lecția pe care Gia o va învăța de la iubitul ei de împrumut și de la sora acestuia.

Vă invit să citiți „Iubit de imprumut pentru a afla concluzia acestei povești rupte din viața cotidiană. Le mulțumesc prietenilor de la editura Corint pentru exemplarul oferit!