CityVisionMagazine

reIMAGINE se reinventează

Un spațiu efervescent, plin de simboluri și informații, un loc unde fiecare își găsește inspirația – așa s-a definit reIMAGINE de la bun început și așa și continuă, dar cu un look nou. Publicul este invitat să descopere noua imagine a platformei reIMAGINE, reinventată pentru a fi un spațiu cât mai primitor, ușor de accesat și explorat pentru întreaga comunitate.

Reimaginarea celei mai bune versiunii a fiecăruia continuă să fie o propunere deschisă pentru toți cei care au pornit pe drumul autocunoașterii. Îndrăznește să te descoperi, să înveți să îți cunoști universul emoțional și îngăduie-ți să îți stabilești propriul ritm în această călătorie perpetuă. În comunitatea reIMAGINE vei găsi suport, susținere și instrumentele necesare pentru sănătatea ta emoțională și intelectuală.

Noi Cursuri & Ateliere reIMAGINE, un pas înainte

înspre cunoașterea de sine

„Niciodată exteriorul nu ne va oferi vreo soluție. Doar intuiția, inteligența și inima noastră cunosc răspunsurile pe care le căutăm cu atât de multă ardoare în afara propriei noastre ființe” – Monica Măgureanu

Iar aceste răspunsuri, la reIMAGINE sunt descoperite uneori și cu ajutorul Tarotului. Deși este asociat adesea cu divinația sau ghicitul, Tarotul se dovedește a fi un instrument extrem de util pentru introspecție și dezvoltare personală, pentru că te îndeamnă să îți pui întrebările potrivite și să îți găsești singur răspunsurile.

Dacă simți că vrei să stai de vorbă cu tine, îți propunem mai jos trei cursuri care oferă posibilitatea aprofundării necunoscutului din noi ce se vrea a fi adus la lumină: personalitate, potenţial, resurse, umbre, blocaje, ezitări, chemări, amprente ancestrale, binecuvântări, călăuziri, speranţă.

Iniţiere în metoda Referenţialul Arhetipurilor Personale(1)

11 – 12 Septembrie, Online

La fel cum folosim o oglindă pentru a ne ordona imaginea fizică, Referențialul Arhetipurilor Personale, (RAP) este o oglindă care, prin simboluri și arhetipuri, ne permite să ne ordonăm imaginea interioară, care este adesea maltratată de diferitele noastre experiențe.

Dar ce este RAP? O metodă de analiză personală şi sondare a inconştientului elaborată şi rafinată de peste 30 de ani de către autorul ei, Georges Colleuil, care se folosește de limbajul universal al imaginilor arcanelor Tarotului de Marsilia. Prin puterea lor metaforică și narativă, subiectul se proiectează în exterior, grila sa de lectură personală a lumii. Astfel, își poate identifica mai bine mecanismele de apărare, precum și interdicțiile familiale, sociale sau culturale la care se supune cel mai adesea inconștient și care îl blochează în dezvoltarea sa. De asemenea, descoperă resursele nebănuite care stau latente în el.

Mai mult decât un instrument și o tehnică, RAP este o abordare filosofică care ne ajută să ne întrebăm despre viziunea noastră asupra lumii și modul nostru de interacțiune cu aceasta.

Pentru mai multe detalii intră aici.

Tarot, Simboluri, Coaching

2 – 3 Octombrie, Online

Ce au în comun Tarot-ul, folosit din ce în ce mai mult în cabinetele de psihoterapie, în dezvoltarea personală sau în resurse umane, Coaching-ul, despre care mulți spun că este arta de a pune întrebările potrivite, proces axat pe aici și acum mai degrabă decât pe trecut sau viitor, și Arhetipurile, așa cum au fost ele definite de C.G. Jung drept „predispoziții active (…) care preformează și ne influențează în mod instinctiv gândirea, simțirea și acțiunea”, motive umane fundamentale care rămân în subconștientul colectiv al tuturor oamenilor?

Legătura esențială va fi dată de cunoașterea și de utilizarea acestora în viața personală și/sau profesională a celui/celei care poate își va pune această întrebare.

Dansul Labirintului

29 – 31 Octombrie, Hotel Cișmigiu, București

Vă invităm să descoperiți, alături de Georges Colleuil și de dansatoarea Karem Ortiz, specializată în art terapie, o metodă simplă și eficientă care ne deschide ușa către zonele noastre de excelență.

Labirintul este unul dintre cele mai vechi simboluri din istoria umanităţii. Îl regăsim peste tot, în toate ţările lumii, sub o formă sau alta, în toate epocile. De fiecare dată când întâlnim labirintul, evocăm dimensiunea sacră şi complexă a spiritului uman.

Labirintul cel mai cunsocut nouă este, desigur, Labirintul din Creta, în care Tezeu l-a ucis pe minotaur, cu ajutorul firului pe care Ariadna i l-a dăruit din dragoste. Si noi ne regăsim în permanenţă într-un labirint, sau în faţa unui labirint. Iar problema este că nu avem niciun panou indicator. Pe unde să intrăm, pe unde să ieşim, ce luptă să purtăm, ce ajutor am putea obţine pentru a păşi cu toată libertatea către noi înşine, ce fir roşu am putea spera să primim pentru a nu ne pierde.