CityVisionMagazine

Petrece pescărește cu EVA

La sfârșitul unei zile toride aștepți o seară răcoroasă. Cât de cât… Și un motiv să stai la aer, sub cerul înstelat, alături de familie sau de prieteni. Dacă ai și un motiv de a da o petrecere, cu atât mai bine, cu atât mai distractiv și relaxant. Și chiar dacă nu ai niciun motiv, creează unul. Pur și simplu organizează o seară tematică. Iar pentru că băieții, în general, sunt amatori de pescuit, chiar asta ar putea fi tema petrecerii. N-ai nevoie decât de multă imaginație și de o diversitate de conserve EVA, pe care le poți servi în fel și chip. Vrei idei?

Ne ocupăm mai întâi de… butaforie. Noi îți oferim doar sugestii, însă posibilitățile de decorare sunt multiple și țin de imaginația și „recuzita” fiecăruia. Poți împrumuta obiecte și de la participanții la petrecere, mai ales dacă sunt și ei pescari amatori. Până la urmă petrecerea este o „cauză” comună.

Să zicem că o idee bună ar fi să agăți în grădină plase de pescuit sau năvoade, dacă ai. Apoi, scaunele pe care vor sta invitații să fie din cele pliabile, pentru pescari. Într-o piscină gonflabilă, cu apă și gheață (și câteva picături de colorant alimentar albastru!), pune peștișori colorați din plastic și sticlele de băutură, să stea la rece. Fiecare își va… pescui de acolo ce dorește să consume. Ar fi drăguț ca pe masa pe care vor sta preparatele – din pește, desigur! – să pui o față de masă tematică. Dar dacă nu găsești, una simplă, albastră, pe care să presari din loc în loc câteva scoici, este la fel de bună.

Meniul, cum am spus, va fi exclusiv pe bază de pește. Poți servi icre, salată de pește marinat cu ceapă roșie, salată de pește afumat cu cartofi și maioneză, bruschette cu EVA Sardine în ulei vegetal cu ardei iute, în ulei de măsline, în ulei vegetal sau în ulei vegetal cu lămâie ori în sos tomat. Cum preferințele sunt diferite, poți face bruschette asortate, cu toate aceste tipuri de conserve.

Mai poți servi, de asemenea, EVA File de hering în sos tomat sau în ulei vegetal sau EVA File de macrou în ulei vegetal sau în sos tomat. Și dacă tot este petrecere tematică, hai să mai punctăm acest lucru și prin altceva. La fileuri desigur că poți servi mujdei de usturoi și mămăligă. Dar mămăliga îți propunem să o prezinți într-un mod amuzant, pe placul pescarilor. Doar că va trebui să o pregătești cu câteva ore bune înainte de petrecere, pentru a avea timp să se răcească. Dupa ce o fierbi în ceaun, cât este fierbinte, imediat o răstorni într-o tavă și o lași să se răcească, după care o tai în pătrățele. Când o servești la masă o aduci pe un platou și îi pui eticheta „Mămăligă de pătrățică”. Pescarii vor înțelege!

Și încă o rețetă, de data aceasta de salată, cu EVA Șprot în sos tomat sau în ulei vegetal. Cantitățile ingredientelor sunt la alegerea ta. Ai nevoie de EVA Șprot în sos tomat sau în ulei vegetal, ouă fierte tare, morcovi fierți, castraveți murați, mazare conservată, ceapă și maioneză. Scurgi conservele de sos/ulei și pui peștele într-un castron. Peste el adaugi ouăle, morcovii, castraveții și ceapa tăiate cubulețe, mazărea scursă de apă. Adaugi maioneza, sare și piper și amesteci. Separat prepari crutoane din pâine, pe care le stropești cu sosul din conservă. Adaugi și crutoanele în salată. Fir întins!