CityVisionMagazine

Eliberează-l pe Guy – un film despre jocuri video de care te vei indragosti

“Free Guy / Eliberează-l pe Guy”, cea mai nouă producție a studiourilor 20th Century, este un o comedie care se transforma treptat într-o poveste despre alegeri, curaj, prietenie, umanitate și ce înseamnă să te găsești pe tine într-o lume care vrea să te conformezi., care îi are în rolurile principale pe Ryan Reynolds, Jodie Comer, Joe Keery, Lil Rel Howery, Utkarsh Ambudkar și Taika Waititi.

“Rar se întâmplă să primești un scenariu și să găsești un personaj atât de bine definit, iar asta mi-a plăcut la nebunie”, spune Ryan Reynolds.

Purtând semnătura regizorului Shawn Levy și bazat pe un scenariu semnat de Matt Lieberman și Zak Penn, filmul spune povestea lui Guy, un casier bancar, care duce o viață banală până în clipa în care realizează că trăiește într-un joc video și tot universul îi este dat peste cap.

Guy (Ryan Reynolds) lucrează la banca din Free City și este genul de om plin de veselie și optimism, oricând gata să iasă la o cafea. Asemenea prietenului său Buddy (Lil Rel Howery), Guy debordează de poftă de viață și energie. Însă totul se schimbă când descoperă că e doar un personaj secundar într-un joc video foarte violent – “Free City”.

Distribuit de studiourile Soonami, conduse de mogulul lacom Antwan (Taika Waititi), “Free City” este un joc foarte popular în care domnesc haosul și devastarea. Jucătorii au parte de o experiență trufașă în joc și progresează numai prin săvârșirea de acte de vandalism.

Dar cum ajunge Guy să afle adevărul despre lumea lui? Mai întâi o cunoaște pe cuceritoarea Millie (Jodie Comer) de care se îndrăgostește instant. Ea este cea care îl ajută să își croiască drum prin universul întortocheat al jocului și să se obișnuiască cu ideea că viața lui, așa cum o știa, nu este deloc reală.

SINOPSIS:

Guy, un casier bancar, își dă seama că este de fapt un personaj secundar într-un joc video online violent, denumit „Free City”. Practic viața lui nu este reală, ci creată pe computer.

Datorită unui cod dezvoltat de programatorii Milly și Keys și inserat în „Free City”, Guy devine deodată conștient de faptul că lumea lui este un joc video și ia măsuri pentru a se transforma în eroul acestuia, lansând o cursă contra cronometru pentru a salva jocul, înainte ca dezvoltatorii să îl închidă.

Cu Ryan Reynolds în rolul protagonistului Guy, filmul este regizat de Shawn Levy, fiind bazat pe un scenariu semnat de Matt Lieberman și Zak Penn.

“Free Guy / Eliberează-l pe Guy” este distribuit în România de Forum Film și are premiera în data de 13 august 2021 în formatele 2D, 3D și IMAX.

TRAILER: