CityVisionMagazine

FASHION SHOW INEDIT LA ARCUB

Inaugurată în urmă cu o lună la ARCUB, expoziția „Chimonoul întâlnește ia” curatoriată de Iulia Gorneanu a avut parte de un finisaj special în seara zilei de miercuri, 21 iulie, în pasajul Hanului Gabroveni. Fashion styling show-ul – sub direcția artistică a lui Alin Gălățescu – s-a desfășurat în prezența Ambasadorului Japoniei în România, ES Dl Hiroshi Ueda și a prezentat ținute ale designerilor români în ritmuri de muzică live interpretată de Jezebel.

Evenimentul a închis expoziția „Chimonoul întâlnește ia” care a prezentat în oglindă simboluri ale culturii nipone şi culturii autohtone şi a marcat 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Japonia şi România. Expoziția a fost organizată sub auspiciile Ambasadei Japoniei în România, de Primăria Municipiului Bucureşti prin Centrul Cultural Expo Arte şi ARCUB și a prezentat, între 24 iunie și 22 iulie, chimonouri şi ii din colecțiile Iuliei Gorneanu şi Mihaelei Bădin Chilian prezentate într-un discurs vizual atemporal, creat cu ajutorul artistei japonezeAyako Funatsu

În ton cu spiritul expoziției curatoriate de Iulia Gorneanu, evenimentul de închidere a prezentat o abordare unică a temelor de stilism în care cele două elemente vestimentare – chimonoul japonez și ia românească au fost integrate în ținute moderne, dovedind caracterul atemporal al acestora.

„E un demers spectacular și inedit de a demonstra că aceste simboluri estetice sunt atemporale și pot oricând să facă parte din cele mai moderne abordări. Ne-au fost aproape o mulțime de designeri români cărora le multumesc,” declară Alin Gălățescu, directorul artistic al fashion show-ului de la ARCUB.

Evenimentul de închidere „Chimonoul întâlnește ia – Fashion styling show”  a prezentat creații ale designerilor români Aleha Toncea, Alexandra Calafeteanu, Atelier Bolero – Anca Balas și Ketty Nicolescu, IE Clothing – Emilia Tudoran și Iulia Ghenea, Laura Caraman, Mihai Manciu, Mitiliane Couture – Andreea Simona, Raluca Soare – Parapli Solèy, cu accesorii asigurate de Atelier Danessa.

Mulțumiri speciale sunt aduse de organizatorii evenimentului Iuliei Gorneanu, Agenției MRA, echipei de backstage formată Larisa Movila, Laura Karaman, Emilia Tudoran. Din echipa show-ului au mai făcut parte make-up artist Laura Perian și hair artist Ana Maria Mortasipu.

Organizat de Centrul Cultural Expo Arte şi ARCUB, „Chimonoul întâlnește ia – Fashion styling show” face parte din seria de evenimente FASHION Moments marca Alin Gălățescu.