CityVisionMagazine

Ronaldo Deaconu, fotbalist puternic din Liga 1. Vrea să fie cel mai bun și și-a făcut propria sală de sport acasă

Ronaldo Deaconu (24 ani), responsabilul cu golurile și asisturile la Gaz Metan, nu stă departe de sala de forță și de minge nici în vacanță. Acesta se antrenează continuu pentru a deveni cel mai bun și și-a făcut propria sala de sport la el acasă.

Drumul către succes, pavat cu ore întregi de muncă și reușite, Ronaldo Deaconu s-a obișnuit să facă pregătire suplimentară încă din perioada junioratului, de când juca în Olanda la Feyenoord, la Twente sau la Heracles, porivit gsp.ro.

«Tu te bagi în echipă, tu te scoți din echipă, depinde de tine ce faci în timpul liber», așa ne spuneau”, povestește Ronaldo Deaconu, mijocașul ofensiv al celor de la Gaz Metan.

A stat în vacanță doar vreo 10 zile, după care s-a reapucat de pregătire individuală. Are în agendă peste 30 de numere de telefon ale unor portari, peste 40 de jucători de la Liga 1 sau Liga 2, prieteni care vin să-l ajute la antrenamentele cu mingea, când are nevoie de adversari pentru exercițiile de finalizare. 

Fotbalisul și-a amenjat o adevărată sală de forță acasă, în curte: TRX, gantere, corzi elastice, haltere, băncuță de abdomene. Așa începe ziua, cu un antrenament de o oră și jumătate la „sală”. 

Apoi, seara, sună câțiva colegi și urmează ședința de pregătire cu mingea, pe teren: centrări, lansări, pătrunderi și finalizări din viteză, lovituri libere. Ronaldo explică: „La antrenamnetele cu echipa, fiind mulți, la exercițiile de finalizare apuci tragi doar de 10-11 la poartă. E cam puțin, pentru un mijlocaș ofensiv de la care se așteaptă să facă diferența. 

Așa că, de câte ori am ocazia, mă antrenez suplimentar. În plus, lucrez la capitolele la care sunt deficitar, tocmai ca să le îmbunătățesc, prin repetare. Iar domnul profesor Melenco mă ajută să evit supraîncărcarea. Îmi place să faca asta, să fiu mereu pregătit, iar asta mă ajută foarte mult pe teren”, potrivit aceleași surse.