CityVisionMagazine

Blueair HealthProtect™ 7400, primul purificator din lume care indeparteaza in proportie de 99,99% virusul SARS-CoV-2 din aerul de la interior

Blueair, liderul mondial in tehnologiile de purificare a aerului, ridica la un nou nivel stacheta performantei, confirmand faptul ca modelul HealthProtect™ 7400 este capabil sa indeparteze 99,99% din particulele active ale virusului SARS-CoV-2 din aerul din interior, asa cum s-a demonstrat printr-o serie extinsa de teste, realizate de catre MRIGlobal, una dintre cele mai bine cotate organizatii americane non-profit de cercetare, intr-un mediu controlat de laborator si in conditii de maxima siguranta. Astfel, Blueair HealthProtect™ 7400 devine primul purificator de aer din lume care isi aduce aportul la sporirea masurilor de siguranta si de protectie prin reducerea incarcaturii virale din aerul respirat in spatiile inchise.

Eficienta dovedita in retinerea si neutralizarea virusului SARS-CoV-2: cum a fost realizata testarea

De-a lungul celor 25 de ani de excelenta in sistemele de purificare a aerului, Blueair a colaborat indeaproape cu laboratoare de testare independente, pentru a demonstra, intr-o maniera cat mai corecta, transparenta si impartiala, eficienta tehnologiilor proprii, unice in lume si definite prin inovatie. Pentru testele la care a fost supus modelul HealthProtect™ 7400, Blueair a apelat la MRIGlobal, organizatie americana independenta si non-profit, care si-a asumat o misiune extrem de delicata si de complexa: analiza in detaliu a capacitatii purificatorului de aer de a indeparta particulele active ale virusului SARS-CoV-2 dintr-o camera de laborator ultra-securizata (clasa trei), cu suprafata de 0.37 m³.

Claim-urile companiei Blueair s-au bazat intotdeauna pe fapte, pe dovezi palpabile si date concrete, acesta fiind si motivul pentru care brandul a realizat testele de performanta folosind particule reale si active de virus (nu substituti ai acestuia), presurizate cu ajutorul unui nebulizator, in scopul de a replica intr-o maniera cat mai fidela, modul in care se raspandesc in aer picaturile expirate de o persoana infectata. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, expunerea la particule cu incarcatura virala ridicata, constituie principalul mod de contaminare cu SARS-CoV-2. Transmiterea virusului se poate face fie prin contact direct (de exemplu, imbratisari sau strangeri de mana), fie prin aer, riscul fiind mult mai ridicat in interior, decat in aer liber.

Utilizand tehnologie de ultima-generatie si un know-how avansat, testele efectuate in cadrul centrului de cercetare MRIGlobal, au demonstrat ca purificatorul Blueair HealthProtect™ 7400 indeparteaza 99,99% din particulele de SARS-CoV-2 din aer.

Cea mai avansata tehnologie de filtrare din lume

Performanta de neegalat la nivel mondial a purificatoarelor de aer Blueair este conferita de tehnologiile de top, dezvoltate de catre echipa companiei suedeze, patentate si recunoscute de catre comunitatea stiintifica internationala. HEPASilent Ultra™, tehnologia cu care sunt dotate purificatoarele din gama HealthProtect™, este cea mai avansata de pana acum, oferind o cantitate mai mare de aer curat, in cel mai silentios mod posibil si utilizand cu 55% mai putina energie comparativ cu filtrele HEPA obisnuite. Recent, purificatorul de aer Blueair HealthProtect™ 7400 a primit si certificarea Quiet Mark, care atesta faptul ca nivelul acustic al acestuia este unul dintre cele mai scazute de pe piata.

Alaturand filtrarea electrostatica cu cea mecanica, purificatoarele Blueair reusesc sa fie cu mult mai eficiente si mai fiabile decat orice alte produse incadrate in acest segment de piata. Astfel, sunt retinute chiar si cele mai mici particule nocive din aer, cu dimensiuni de 0,01 microni, si sunt indepartati in mod eficient toti poluantii si alergenii care pot cauza probleme respiratorii: praf si acarieni din praf, polen, germeni, virusuri, fum de tutun, smog, par de animale, compusi organici volatili, mirosuri neplacute etc.

Mai mult decat atat, cu ajutorul tehnologiei GermShield™, este monitorizata activ incaperea chiar si in modul stand-by, fiind prevenita astfel dezvoltarea germenilor si a bacteriilor. Spre deosebire de alte purificatoare de aer care directioneaza aerul curat intr-o singura parte a camerei, tehnologia SpiralAir™ asigura o distributie uniforma si omogena a acestuia, totul cu un consum energetic redus raportat la performanta.

Cum stii cat de curat este aerul pe care il respiri intr-un spatiu inchis

Cu ajutorul aplicatiei Blueair, disponibila atat pentru sistemele IOS cat si pentru Android, se pot monitoriza cu usurinta nivelurile de poluanti atmosferici, se poate controla viteza ventilatorului cu care este dotat purificatorul de aer, se pot vizualiza informatiile referitoare la utilizarea filtrului si se poate compara calitatea aerului din interior vs. cea a aerului de afara. Interfata aplicatiei este extrem de intuitiva, aspect care faciliteaza utilizarea de catre orice persoana, si un control deplin a calitatii aerului in spatiul in care este instalat purificatorul.

Purificatoarele de aer Blueair sunt disponibile in Romania exclusiv prin Klarwin, companie europeana cu o experienta de peste 17 ani in solutiile de filtrare a fluidelor, si pot fi achizitionate accesand platforma https://air.klarwin.com/.

*Purificatoarele de aer Blueair HealthProtect™ doar indeparteaza particulele de SARS-CoV-2 din aer, neavand o actiune dovedita de inactivare a virusului sau de reducere/prevenire a ratei de transmisie a acestuia.