CityVisionMagazine

Cele două fețe ale dragostei

Poveștile cuprinse în paginile cărților de istorie invită cititorul să pătrundă în capitole mai puțin știute ale trecutului, să călătorească în compania unor personalități remarcabile pe coridoarele slab luminate ale vreunui castel sau să își imagineze cum ar fi fost dacă trăiau în acele vremuri rupte total de tehnologie. Astfel iau ființă cărțile ale căror subiecte sunt învăluite în enigmele și intrigile de la curțile regale ale unor tărâmuri imaginare. Monarhia prinde culoare și în noua apariție literară marca Kiera Cass, Logodnicii. Prin intermediul paginilor ajungem să cunoaștem personaje cu destine tragice.

Logodnicii – Kiera Cass

An apariţie: 2021
Autor: Kiera Cass
Editura: Corint, colecția Leda Edge
Titlu Original: The Betrothed
Traducător: Cristina Jinga

Sumar: Tânărul suveran al regatului Coroa, Jameson, nu a fost niciodată genul care să se așeze la casa lui – asta până când o întâlnește pe Hollis Brite.

Hollis a crescut la castel, printre celelalte fiice de nobili care speră din toată inima să atragă atenția regelui. Prin urmare, atunci când chipeșul Jameson îi mărturisește că s-a îndrăgostit de ea, tânăra este deopotrivă uimită și încântată.

Curând, însă, Hollis își dă seama că, odată cu darurile extravagante și atenția necontenită, această nouă viață aduce și așteptări pe măsură – așteptări care o fac să se întrebe dacă ei chiar îi este scris să fie regină.

Atunci când întâlnește un fermecător străin din regatul Isolte, înzestrat cu misterioasa abilitate de a vedea până în adâncul inimii ei, Hollis începe să se gândească tot mai insistent: oare nu cumva există o viață mai palpitantă dincolo de zidurile castelului?

Fanii autoarei vor aștepta cu mare nerăbdare al doilea volum al seriei pentru a afla care va fi soarta lui Hollis.” – School Library Journal

Cititorii care adoră să devoreze tot ce înseamnă romantism și monarhie vor savura această nouă poveste captivantă scrisă de Kiera Cass, autoarea popularei serii ALEGEREA.” – Common Sense Media

O eroină îndărătnică, pe care fanii devotați ai lui Cass o vor îndrăgi instantaneu.” – Publishers Weekly

Părerea mea: La început, povestea mi-a amintit de intrigile întâlnite în Bridgerton, iar subiectul și personajele mi s-au părut șterse în comparație cu seria Alegerea. Personajul principal, Hollis Brite, este o domnișoară de viță nobilă, crescută la castel. Ea își dorește cu ardoare să îi atragă atenția regelui ținutului Coroa, Jameson. Și reușește! Prin frumusețea ei, felul dezinvolt de a se comporta, Hollis îi cade în brațe (la propriu!). Acesta este cunoscut pentru natura sa schimbătoare, nefiind capabil să își găsească o viitoare regină. Însă ajunge să se îndrăgostească de Hollis și dorește să-i câștige mâna pentru a o transforma în cea mai iubită și aclamată femeie din ținut. Dar Hollis este hotărâtă să-i demonstreze regelui că este mai mult decât o față drăguță cu un zâmbet fermecător. I se oferă șansa de a străluci în momentul în care regele nemilos al tărâmului vecin, Isolte, anunță că îi va vizita pentru a semna un tratat de pace. Această pace este dorită de toți supușii celor două țări.

„Dragostea unui rege te poate stimula să încerci orice.”

Pe scurt, comportamentul și statutul lui Hollis o împinsă să ia decizii ce îi pot periclita viitorul. Acum nu mai este doar o tânără încântătoare, ci viitoarea regină a tărâmului Coroa. Așa ajunge să își dea seama că lucrurile scumpe și coroana nu erau ce își dorea cu adevărat. Iar regele Jameson nu o vede decât ca pe o păpușă fără creier, care trebuia să arate bine lângă el și să îi ofere mulți moștenitori. Nimic mai mult! În schimb, tânăra ajunge să își dorească altceva, o viață alături de un băiat străin, Silas, care a cunoscut-o așa cum era, dincolo de artificiile curții. Cei doi ajung să experimenteze primii fiori ai dragostei la prima vedere.

Capitolele de la început sunt lente și cu puține scene definitorii pentru Hollis și Silas. Este ca și cum tăinuirea relației lor ar fi transpusă în paginile cărții. De fapt, legătura dintre aceștia a fost conturată superficial, având foarte puține momente împreună. Acest aspect o face pe Hollis să pară o persoană frivolă, care trăiește în propria ei lume, în vreme ce bărbații roiesc in jurul său.

„Eu nu eram soldat. Nu eram cartograf. Nu eram nici erudită, nici excesiv de bună. Nu eram remarcabilă în niciun fel, încât să fi atras vreodată atenția cuiva. Eram frumoasă. Și nu era nimic rău în asta, dar, în sine, valora foarte puțin. Până și eu știam.”

Spre deosebire de ea, prietena acesteia, Delia Grace, este educată pentru a urca multe trepte în societate: de la ore de dans, literatură, istorie, bune maniere, limbi străine, tânăra excelează la toate. De ce? Deși sunt cele mai bune prietene, Delia Grace poartă stigmatul societății care o privește ca pe un bastard, așa că trebuie să le demonstreze că este mult mai bună decât cred ei.

După o serie de întâmplări stranii, grăbite, Hollis decide să-l părăsească pe rege, reușește să fugă de la castel și să se căsătorească cu Silas. Este primită ca o fiică în sânul familiei lui, însă finalul schimbă total dinamica poveștii. Un final tragic, dureros, care îți poate smulge chiar și o lacrimă. Și da, ultimele capitole ajută cartea să crească în ochii mei și abia aștept să văd încotro se îndreaptă povestea în următorul volum.

„Nimic nu e mai onorabil decât să-ți dai viața pentru familia ta.”

Mulțumesc editurii Corint pentru exemplarul oferit! Dacă v-am făcut curioși, cartea poate fi achiziționată de AICI.