CityVisionMagazine

Cum îngrijești pielea din jurul ochilor pentru un aspect mereu tânăr

Ochii tăi sunt unici, conturează expresia feței tale! Ochii transmit emoție, te ajută să comunici non-verbal. În plus, sunt parte integrantă din frumusețea ta și sunt foarte prețioși. De aceea, îngrijirea acestora este esențială. Conturul ochilor, a cărui piele este subțire și delicată, are nevoie de atenție și tratamente de înfrumusețare specifice.

De ce să ai grijă de zona din jurul ochilor?

Zona de contur a ochilor este una dintre primele zone ale feței care prezintă semne de vârstă, oboseală și deshidratare, dar și riduri, pungi, cearcăne. Deoarece, pielea din jurul ochilor fiind  mult mai fină și mai delicată decât cea a restului feței, este prima care își pierde elasticitatea. Supusă continuu factorilor de mediu (vânt, umiditate, schimbări bruște de temperatură etc.) și mișcărilor naturale ale expresiilor faciale, pielea din jurul ochilor tinde să îmbătrânească mult mai rapid decât cea din alte zone.

Prin urmare, este necesar să ai mereu în vedere o bună îngrijire a acestei zone, pentru a avea ochi tineri și strălucitori.

Iată câteva reguli de aur pentru un aspect impecabil:

1. Hidratează pielea din interior – Hidratarea, o regulă de bază când vorbim despre îngrijirea pielii și menținerea unui aspect tânăr. Aceasta este un element esențial pentru o piele fermă și sănătoasă. Totul începe din interior: așadar, nu uita să bei cel puțin 6 până la 9 pahare de apă în fiecare zi.

2. Protejează-te de soare – Pielea din jurul ochilor este foarte sensibilă la razele UV, agresiunile externe și la mediul înconjurător. De altfel, după cum știi deja, soarele este prima cauză a îmbătrânirii premature a pielii. Poartă ochelari de soare mari și folosește întotdeauna lentile cu protecție solară din categoria 2 sau 3. De asemenea, nu uita să folosești întotdeauna o cremă  SPF.

3. Dormi suficient și bine – Calitatea somnului  afectează în mod direct aspectul feței și al ochilor! Nopți prea scurte, somn slab calitativ… factori deloc prietenoși cu pielea ta. Odihnește-te, nimic nu valorează mai mult decât un somn de noapte perfect. Dacă poți, dormi pe spate și ridică-ți capul, adăugând o pernă, pentru a se scurge orice lichid care se acumulează sub ochi.

Adoptă o rutină de îngrijire anti-îmbătrânire

1. Nu este niciodată prea devreme – Cu cât adopți mai repede o rutină bună de tratare a ridurilor oculare, cu atât mai mult îți vei păstra aspectul tânăr. Dacă începi să ai grijă de zona ochilor înainte de apariția primelor riduri, vei prelungi tinerețea ochilor tăi. Este recomandat să începi să aplici produse specifice zonei din jurul ochilor, încă de la 25 de ani.

2. Aplică un ser – După ce ți-ai curățat fața și ochii este timpul să aplici un ser. Acest pas este unul dintre cele mai importante, deoarece serul îți permite să optimizezi efectele cremei care va fi aplicată ulterior.

3. Aplică o cremă adecvată – Ochii trebuie să fie răsfățați cu o cremă adaptată nevoilor zonei de contur. Există tot felul de tratamente specifice cu  ingrediente active adecvate pentru a-ți lumina privirea și pentru a limita progresia ridurilor în zona din jurul ochilor. El Studio îți vine în ajutor cu o serie de tratamente din gama Academie, la care vei primi Cadou un Tratament de ochi anti-rid sau anti-cearcăn. Alege-l pe cel potrivit nevoilor tale!

4. Masează conturul ochilor – Efectuează un masaj cu efect de lifting pentru zona de contur a ochilor. Este un adevărat gest de frumusețe care poate face diferența. Când aplici tratamentul pentru ochi, masează delicat zona din jurul ochilor, în special punctele de presiune, pentru a îmbunătăți eficacitatea produsului și absorbția acestuia. Începe de la baza sprâncenelor, din interior spre exterior. Apoi continuă de la colțul interior la cel exterior al  ochiului. Pentru o eficacitate optimă, efectuează acest masaj în fiecare zi, dimineața și seara.

Vei zâmbi cu alți ochi și te vei simți bine în pielea ta!

el-studio.ro