CityVisionMagazine

La Govora, sănătatea e în dar

Iată-ne ajunși și în prima lună de vară. În scurt timp, copiii vor lua vacanța mare, dar știm deja de pe acum că timpul va zbura foarte repede. De aceea, trebuie să-l prețuim și să-l umplem cu cele mai bune alegeri atât pentru noi, cât și pentru copiii noștri.

Odată ce copiii iau vacanța, e indicat ca aceștia să petreacă cât mai mult timp în natură, să se îndepărteze de sursa de poluare, atât de prezentă mai ales în orașele mari. După un an petrecut la școală – online, în contextul de anul acesta –  copiii au nevoie de o perioadă de odihnă: săptămâni în care zilele își schimbă ritmul, în care dorm mai mult, sunt mai lipsiți de griji și petrec mai mult timp în aer liber.

De ce e importantă vacanța petrecută cât mai mult în natură?

Vara oferă multe oportunități de petrecere a timpului în aer liber. Este important să lași copiii să fie liberi în natură. De fapt, acest lucru oferă multe beneficii atât la nivel fizic, cât și mental: le permite să facă unele mișcări (mers pe jos, alergare, sărituri, înot, scufundări, cățărare); stimulează simțurile (mirosul unei păduri, sunetul valurilor mării, gustul unui fruct recoltat, senzația de nisip între degete, culorile unei pajiști montane); relaxează; este o ocazie pentru aceștia de a descoperi și a se bucura de lucruri și senzații noi. Gândește-te… câte lucruri noi poate observa copilul într-o plimbare pe o potecă de munte, pe lângă un râu sau lângă un izvor natural!

Și, cel mai important: astfel, copiii își vor întări imunitatea, iar la toamnă se vor putea întoarce la școală mai sănătoși, și plini de energie.

Așadar… Unde merg copiii în vacanța de vară?

La Băile Govora, o stațiune dedicată mai ales afecțiunilor respiratorii. De ce tocmai aici? Govora este una dintre cele mai bogate stațiuni în ape iodurate și bromurate de origine organică din Europa, cotate la același nivel cu cele mai renumite ape minerale sulfuroase cunoscute în Europa, din stațiuni ca Bains, La Bonzboule (Franţa), Bad Hali (Austria), Salmaggiore (Italia), Marianske Lazne (Cehia).

Iar în cazul copiilor, rezultatele sunt uimitoare, aceștia reacționând cel mai bine la tratamente, astfel că nivelul de ameliorare, ba chiar de vindecare este de aproximativ 80-90%. Fie că vorbim de copii sănătoși sau mai sensibili și predispuși răcelilor, la Băile Govora, calitatea aerului şi a apelor minerale folosite pentru inhaloterapie oferă o alternativă terapeutică soluțiilor medicamentoase, clasice.

Alături de copii, vă puteți bucura de factorii naturali de cură prezenți din plin în stațiune:

Și veștile bune nu se opresc aici. În baza de tratament a Hotelului Palace Băile Govora, puteți face proceduri de inhaloterapie (ultrasonoaerosoli, inhalaţii, pulverizaţii), proceduri de bronhodilatație, urmate de cură de teren pe trasee stabilite, kinetoterapie și hidrokinetoterapie.

La Hotel Palace din Băile Govora vă așteaptă un elegant centru spa și un centru de tratament dotat cu cea mai bună aparatură. Vacanța voastră la Băile Govora poate fi cea mai bună alegere, grație facilităților oferite de hotel: piscină interioară, cadă cu hidromasaj, baie turcească, baie cu aburi, saună și centru fitness.

De asemenea, în funcție de pachetul ales, veți putea beneficia și de unele facilități:

Pentru tratamentul respirator, în cadrul consultației, pacientului i se va face o evaluare privind gradul de dispnee, fatigabilitate. Tratamentul constă în: electroterapie, magnetoterapie cu efecte bronhodilatatorii, antiinflamatorii la nivelul mucoasei respiratorii, inhaloterapie cu ape minerale sulfuroase și iodurate, KT respiratorie, eventual în parcul balnear (posturi de drenaj, antrenamentul musculaturii respiratorii), cură de teren.

Pentru pacienții care optează pentru tratamentul post COVID, consultația cuprinde și evaluarea dispneeei (scala Borg, testul de 6 min, pulsoximetrie, TA, frecvența cardiacă). În acest caz, tratamentul constă în electroterapie, magnetoterapie cu efecte bronhodilatator, antialgic, miorelaxant; inhaloterapie cu ape minerale, balneație externă cu efecte bronhodilatatorii, miorelaxante, KT în parc pentru recuperarea capacității pulmonare, exerciții de respirație, reeducarea tusei, vorbirii; cură de teren.

Așadar, la Govora toată lumea se bucură de sănătate și un mediu natural benefic: copiii își întăresc imunitatea, adulții se relaxează și își recapătă energia și vitalitatea.

Alege o vacanță la Băile Govora! În iunie, La Hotel Palace te poți bucura de o ofertă last minute:  dacă alegi oferta de tratament pentru recuperare respiratorie, beneficiezi de un voucher de 100 de lei cadou pentru servicii de SPA și TRATAMENT. Rezervă din timp și bucurați-vă în familie de sănătate și relaxare!