CityVisionMagazine

Asociația IMUNIS a lansat programul „RIDE ON”, noua divizie de sport pentru pacienții cu cancer

Asociația IMUNIS a lansat  programul  „RIDE ON”, o nouă divizie de sport care implică pedalatul pe biciclete outdoor și statice. Astfel, pacienții cu cancer din cadrul Asociației IMUNIS au la dispoziție o nouă activitate sportivă, alături de yoga și activitățile nautice (dragon boat, caiac, canoe, SUP), care să îi ajute în procesul de vindecare și recuperare post-operatorie.

Mersul cu bicicleta în natură și pedalatul pe biciclete statice au multiple beneficii pentru sănătate: ajută la întărirea sistemului imunitar, riscul de a dezvolta o boală cardiacă este diminuat, ajută la eliberarea endorfinelor și, implicit la reducerea riscului de apariție a depresiei ori anxietății. Pacienții diagnosticați cu cancer au nevoie de activități sportive care să îi ajute să se recupereze și să-și îmbunătățească starea de spirit.

„Am achiziționat 10 biciclete outdoor și 6 biciclete statice, de interior, pe care le punem la dispoziția pacienților pentru ca aceștia să practice o nouă activitate sportivă, cu multiple beneficii pentru sănătate. Pacientul diagnosticat cu cancer are nevoie să își rescrie povestea, iar activitatea fizică are un rol definitoriu în acest proces. Achiziția celor 16 biciclete mobile și staționare reprezintă un prim pas pentru dezvoltarea diviziei de sport. Avem multe planuri pentru anul acesta: ne dorim să organizăm în Transilvania un tur pe biciclete, echipa IMUNIS Dragons se antrenează constant pentru competiția internațională de dragon-boat, iar săptămânal, la clasele de yoga învățăm să ne aliniem mintea, trupul și spiritul.” – a declarat Cosmina Grigore, Președinte Asociația IMUNIS  

Bicicletele au fost testate de pacienți în parcul IOR, în cadrul unui eveniment restrâns. După plimbarea pe biciclete, pacientele au făcut câteva tururi de onoare și în barca-dragon.

IMUNIS DRAGONS este prima echipă Dragon-Boat formată exclusiv din supraviețuitoare ale cancerului de sânși prima astfel de echipă din România acreditată în 2020 la nivel internațional de către International Breast Cancer Paddlers Commission. Vâslitul reprezintă o modalitate foarte eficientă de recuperare pentru dignosticul de cancer mamar, deoarece mișcarea repetitivă cu partea superioară a corpului ajută organismul să se refacă după operația de mastectomie, reconstruind practic căile limfatice și ajută la managementul limfedemului.

O extensie a programului IMUNIS DRAGONS este reprezentată de OncoPaddle. Prin prisma acestui program, pacienții cu toate tipurile de cancere din România pot profita de beneficiile antrenamentelor de tip dragon boat, caiac, canoe, stand-up paddle (SUP).

Echipele sunt antrenate de Marian Baban – campion național și vicecampion mondial la caiac canoe.

IMUNIS DRAGONS, OncoPaddle și RIDE ON sunt proiectele ASOCIAȚIEI IMUNIS.

***

Asociația Imunis a fost înființată în 2016, având ca scop continuarea proiectului inovator început de Cosmina Grigore în 2015 – Caravana Noul Pacient. Cosmina Grigore a primit tot în anul 2015 premiul Femeia Anului în cadrul galei organziate de Revista Avantaje pentru această inițiativă fapt ce a responsabilizat-o să continue crearea de programe dedicate schimbării mentalității în ceea ce privește viața post diagnostic a pacienților cu cancer din Romania.

Motto-ul Imunis este un îndemn adresat pacienților care vor să îndrăznească să își transforme viața în ciuda unui diagnostic atât de puternic: „Rescrie povestea” a fost special ales pentru a incuraja pacienții să creadă și să lupte. Toate programele Imunis sunt gândite astfel încât să le arate pacienților care sunt principalii piloni de schimbare de stil de viață pe care își pot construi transformarea. Lucrând alături de specialiști și medici, Asociația Imunis răspunde nevoilor pacienților în ceea ce privește alimentația, psihooncologia, sportul, managementul efectelor adverse, apartenența la grupuri de suport, dreptul la muncă, la încadrarea corectă în grad de handicap, dar și alte probleme cu care se pot confrunta pacienții pe termen scurt, mediu si lung.

În 2020 Imunis a semnat un acord strategic cu Autoritatea Națională pentru Egalitatea de Șanse pentru a sprijini pacienții și tot în 2020 Imunis a creat prima echipă de Dragon boat din Romania formată exclusiv din supraviețuitoare ale cancerului de san – Imunis Dragons, punând astfel Romania pe harta internațională a acestei mișcări.

Roche, Novartis, Superbet sunt doar o parte dintre sponsorii care susțin întreaga activitate a Asociației Imunis.

Informații suplimentare găsiți pe site: http://asociatiaimunis.ro/  sau paginile de Facebook și Instagram ale Imunis:

Podcast-urile Imunis sunt disponibile pe Spotify: https://spoti.fi/3uyEXIn și YouTube: Asociatia Imunis – Viata ta post diagnostic

Canalul de YouTube Imunis poate fi accesat aici: https://www.youtube.com/c/CosminaGrigoreletCancerhealyou