CityVisionMagazine

Au fost extrase grupele Campionatului European feminin de volei 2021

Naționala României de volei feminin și-a aflat adversarele din grupa D a Campionatului European, la care țara noastră este co-organizatoare alături de Serbia, Croația și Bulgaria. Faza grupelor se va desășura în fiecare dintre cele patru țări gazdă în perioada 18 – 25 august 2021.

România va întâlni la Cluj-Napoca în faza grupelor echipele Turciei, Olandei, Ucrainei, Finlandei și Suediei. Pentru a obține calificarea în optimi, România trebuie să se claseze în primele 4 echipe din grupă.

Componența celoralalte trei grupe este:

Echipele care se califică din grupa A vor juca împotriva celor din grupa C, iar cele din grupa B contra celor din grupa D.

Meciurile din optimi se vor desfășura în perioada 28-30 august la Belgrad și Plovdiv, urmate de sferturile de finală în perioada 31 august – 1 septembrie în aceleași două orașe gazdă, iar semifinalele și finala vor avea loc la Belgrad pe 3, respectiv 4 septembrie.

La tragerea la sorţi de la Belgrad Federația Română de Volei a fost reprezentată de jucătoarea Nneka Onyejekwe, ambasador al CEV EuroVolley 2021.