CityVisionMagazine

Mitologia greacă capătă valențe moderne în viziunea unei românce

Cartea „Castelul din Infern” este o călătorie a redescoperirii de sine și a speranței de a schimba ceva în lume, de a te lăsa pradă sentimentelor, de a învinge granițele morții. E genul acela de lectură pe care nu o lași din mână, dorindu-ți să descoperi finalul. Vă invit să aflați mai multe despre povestea scrisă de o tânără din România.

Bună! Ce ne poți spune despre tine?

Numele meu este Yasmine Bonciu. Sunt o proaspăt absolventă de inginerie chimică. Pasiunea pentru lectură și scris am avut-o înca de mică. Multe din trăsăturile mele le transpun personajelor. În fiecare dintre ele este câte o bucățică din sufletul meu, iar toate aceste piese mici de puzzle mă crează pe mine.

Dar despre cartea ta? Ce te-a inspirat să scrii „Castelul din Infern”?

„Castelul din Infern” spune o poveste readaptată din mitologia greacă: mitul lui Hades și al Persefonei. Am încercat să aduc elemente noi, iar dacă în primul volum similaritățile se văd cu ochiul liber, din volumul doi se observă multe elemente noi introduse și povestea ia o cu totul altă întorsătură. Întotdeauna m-a fascinat ideea de a-mi crea propriul univers și personaje, aveam nevoie doar de un mic impuls. Mă uitam la un film și era un moment in care apăreau multe sirene, iar atunci mi s-a aprins beculețul. Voiam să scriu o poveste inspirată din mitologie în care să apară sirene, dar și zeul meu preferat: Hades. În timp ce mi se contura povestea am realizat că am nevoie și de o introducere pentru această carte și așa a aparut „Castelul din Infern”. Oricât de surprinzător ar părea mai întâi a venit ideea celui de-al doilea volum. Marina a fost primul meu personaj creat.

De ce ai ales mitul lui Hades și al Persefonei? Ce ne poți spune despre aceste personaje?

Povestea acestor personaje mereu m-a fascinat. Stăpânul Infernului în mitologie este un conducator foarte bun și docil, în schimb soția acestuia, zeița primăverii, este cea severă și mai concentrata pe rigurozitate.

Cei care au citit cartea știu că povestea s-a terminat cu un cliffhanger. Va avea și o continuare?

Bineînteles! Povestea continuă în volumul doi: „Refugiul dintre valuri”. Acolo cititorii vor avea ocazia să o cunoască pe Marina și să meargă împreuna cu ea în căutarea unor răspunsuri. O să fie o călătorie interesantă în care cititorii vor fi surprinși. Acum lucrez la volumul trei din tetralogie. Tot pot sa spun despre viitor este că abia aștept să scriu și următoarele volume fiindca acțiunea devine din ce in ce mai incitantă cu fiecare capitol.

Dacă da, cand va apărea?

„Refugiul dintre valuri” tocmai a ieșit de la tipar și arde de nerăbdare să fie citită si savurată. Aceasta se găseste pe site-ul Libris.

Ai o carte preferată, la care te întorci iar și iar?

„Mândrie si prejudecată”, clasicul lui Jane Austen este cartea la care mă întorc iar si iar cu cea mai mare plăcere. Mă regăsesc extrem de mult in cele două personaje principale: Elizabeth și Darcy.

Cum ți-a schimbat viața acest debut literar?

Nu pot să zic că s-a schimbat ceva. Doar că acum am un scop mult mai bine definit atunci când scriu. Înainte scriam pentru mine, acum știu că sunt câțiva cititori care așteaptă să vadă continuarea poveștii. Lor le mulțumesc cel mai mult fiindcă valoarea unui scriitor este dată de cititori.

De unde se pot achiziționa carțile tale?

Ambele cărți se pot achiziționa de pe site-ul librăriei Libris din următoarele link-uri:

https://libris.ro/castelul-din-infern-yasmine-i-bonciu-LIB978-606-029-109-1–p12065389.html

https://libris.ro/refugiul-dintre-valuri-yasmine-bonciu-LIB978-606-029-409-2–p24283308.html