CityVisionMagazine

Transformă fierul vechi în artă!

În perioada 15 – 23 Mai ParkLake Shopping Center va găzdui expoziția inedită „Transformă fierul vechi în artă”, în premieră într-un centru comercial. Cu această ocazie peste 40 de sculpturi realizate de Dinu Gabriel din piese auto uzate vor fi expuse în centrul comercial.

Astfel, zona main square se transformă într-un spațiu alternativ și neconvențional în care vor fi amplasate creații unice printre care se numără o chitară, roboți de diverse dimensiuni și multe alte instalații de artă realizate integral din fier reciclat.

ParkLake încurajează proiectele culturale și prin astfel de inițiative ne dorim să facem cunoscuți publicului tinerii artiști români cu potențial. Ne dorim ca această expoziție să contribuie la conștientizarea impactului pozitiv pe care reciclarea o poate avea asupra mediului și comunității în care trăim”, a declarat Simona Badea, Deputy Center and Marketing Manager.

Dinu Gabriel este artistul care transformă fierul vechi în opere de artă: chitare, ceasuri, siluete, toate cu povestea și personalitatea lor. În cele 2 garaje pe care le-a transformat în atelier, acesta pune în valoare ceea ce alții aruncă. Reciclând piese vechi de mașină, hard-diskuri şi multe alte bucaţi de metal le transformă, prin viziunea sa creativă, în obiecte de artă.

Acesta si-a descoperit pasiunea încă din copilarie. Tatăl lui lucra la o fabrică și aducea piese acasă, să le vândă. El lua rulmenții și își făcea karturi cu băieții și se dădeau pe dealuri. Acum aproape patru ani și-a dat seama că aceste piese și bucăți din fier vechi pot prinde din nou viață.

Performanța și viziunea sa artistică au putut fi urmărite de curând în cadrul sezonului #unusiunu din cel mai iubit show de divertisment local, „Românii au Talent”, unde Gabriel i-a impresionat pe toți cei patru jurați.

În siguranță #nudoaracasă

În contextul actual, ParkLake Shopping Center, a dezvoltat și adoptat măsuri sporite de igienă și siguranță, pentru a oferi în continuare o experiență de shopping cât mai sigură și plăcută clienților săi. Astfel, a verificat și certificat procesele curente de igienă și curățenie în parteneriat cu SGS, liderul mondial în domeniul inspecției, verificării, testării și certificării, obținând astfel Standardul de Evaluare SGS pentru Igienă și Dezinfectare. Acest lucru confirmă respectarea strictă a protocoalelor și reglementărilor de ultimă generație aplicabile, asigurând în acest fel sănătatea și siguranța tuturor persoanelor care trec pragul centrului comercial.

În plus, ParkLake Shopping Center a dezvoltat o serie de programe speciale, adaptate contextului actual, sub conceptul în siguranță #nudoaracasă. Printre acestea se numără implementarea sistemului de monitorizare a traficului din interiorul centrului comercial și informarea publicului cu privire la starea acestuia prin intermediul website-ului www.parklake.ro, precum și instalarea sistemelor de măsurare a temperaturii la toate intrările în centrul comercial, accesul la dispensere cu gel dezinfectant în toate zonele comune principale (intrări în mall, zona de restaurante, coridoare, s.a.), stabilirea unui flux clar de circulație în mall, precum și implementarea unor noi sisteme de semnalistică și informare menite să transmită vizitatorilor măsurile de protecție și conduita recomandate în interiorul centrului comercial.