CityVisionMagazine

Cele mai inspirate activități de vară în Poiana Brașov

Poiana Brașov se numără printre cele mai frecventate locuri din zonele montane ale României, însă nu toți turiștii care aleg acest loc pentru a petrece un weekend relaxant sau o vacanță mai lungă sunt familiarizați cu toată gama de activități de care se pot bucura aici. 

Începând cu traseele montane înconjurate de peisaje de vis și natură sălbatică – o opțiune ideală pentru amatorii de drumeții, atât pentru cei începători, cât și pentru cei experimentați, alături de posibilitatea unor experiențe inedite precum zborul cu parapanta, sesiuni de echitație, plimbări cu ATV-ul, experiențe culinare gustoase și cazare în locuri cu priveliște inedită, toate aceste detalii și facilități alcătuiesc obiectul unei experiențe de neuitat în Poiana Brașov. 

Vă prezentăm mai jos o serie de activități de vară potrivite pentru programul unei vacanțe în Poiana Brașov. 

6 trasee montane din Poiana Brașov

Amatorii de drumeții montane se pot bucura de numeroase trasee care au ca punct comun Poiana Brașov, acestea fiind împărțite pe categorii în funcție de gradul de dificultate. 

Pentru începători sau pentru persoanele care doresc să participe la o drumeție care să nu implice depunerea a prea mult efort fizic, sunt recomandate următoarele trasee:

Durata: aproximativ 3 ore, marcaj triunghi albastru 

Durata: aproximativ 2 ore, marcaj bulină roșie 

Durata: aproximativ 2 ore, marcaj linie roșie 

Pentru turiștii care doresc să efectueze trasee cu intensitate medie, recomandate sunt următoarele:

Durata: aproximativ 2 ore, marcaj cruce roșie 

Durata: aproximativ 5 ore, marcaj linie albastră

Durata: aproximativ 3 ore, marcaj linie galbenă

Zbor cu parapanta

Zborul cu parapanta în tandem (în dublă comandă, alături de un profesionist) este recomandat celor care doresc să încerce pentru prima dată o astfel de experiență, tocmai pentru că acesta se bazează pe instrucțiunile pilotului și se desfășoară sub atenta supraveghere a acestuia. 

Amatorii de senzații tari care doresc să încerce acest sport în Poiana Brașov pot rezerva online un zbor cu parapanta, care poate fi efectuat cu decolare de pe Vf. Bunloc (1200 m) sau de pe Vf. Postăvaru – Poiana Brașov (1800 m). Zborurile cu parapanta se efectuează în funcție de condițiile meteo. Minorii au voie să zboare numai cu acordul părinților și doar dacă au vârsta de minimum 15 ani. 

Echitație în Poiana Brașov

Zona se bucură de mai multe centre de echitație, care oferă plimbări în natură pe cal (împreună cu un însoțitor), lecții de echitație, gimnastică pe cal, ponei pentru copii și chiar cazare. 

În funcție de experiența dorită, puteți opta fie pentru o plimbare călare prin natură alături de un grup restrâns, alături de personal însoțitor care să țină calul de ham în cazul în care sunteți începători, fie pentru un alt tip de lecție de echitație precum trap și galop, destinate persoanelor avansate. 

Este necesară o rezervare telefonică, mai ales în perioada vacanțelor sau pe parcursul weekendurilor. 

Plimbare cu ATV-ul 

Turiștii din Poiana Brașov se pot bucura și de plimbările cu atv-ul, atât în grupuri mai mari, cât și individual, deoarece există mai multe centre care oferă spre închiriere ATV-uri. Aceștia pot beneficia și de cursuri de îndemânare, trial-uri, concursuri, și au posibilitatea sa descopere zone spectaculoase în cadrul unei astfel de experiențe. 

Plimbare cu barca sau cu hidrobicicleta

Deși pare uimitor la prima vedere, amatorii de plimbări cu barca pot să practice această activitate și în Poiana Brașov, pe Lacul Poiana. Acesta este un lac artificial de o suprafața medie, amenajat pe Platoul Ruia, iar turiștii pot închiria de aici bărci sau hidrobiciclete. 

Experiențe culinare desăvârșite la restaurantele cu specific românesc

Poiana Brașov se numără printre stațiunile montane care se pot lăuda cu o serie de restaurante, în special cu specific românesc, iar meniurile variate și bucatele autohtone atent selecționate pot face deliciul oricărui sejur în acest loc. 

Printre acestea, de menționat sunt Coliba Haiducilor, Șura Dacilor, restaurantul Vânătorul sau restaurantul Stâna Turistică, dar și numeroasele restaurante și bistro-uri din centrul vechi al orașului Brașov. 

Locuri de vizitat în apropiere de Poiana Brașov 

Exceptând frumusețea stațiunii, toate activitățile adiacente și traseele montane disponibile, este bine de știut că în imediata apropiere a Poienii Brașov, turiștii pot vizita obiective turistice importante precum Cetatea Râșnov, Castelul Bran, Peștera Valea Cetății, Satul Prejmer, Biserica Neagră din centrul vechi al Brașovului, dar și locuri destinate familiilor cu copii, precum Parc Aventura Brașov sau Dino Park Râșnov.  

Totodată, Brașovul este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase orașe din România, iar centrul orașului, cu Strada Sforii – considerată a fi cea mai îngustă stradă din Europa, Piața Sfatului, bastioanele Fierarilor și Graft,  Turnul Negru și Turnul Alb, fac din vizitarea acestui oraș o altă experiență de neuitat și mereu încântătoare. 

Cazare cu priveliște superbă și condiții de lux

Spațiul de cazare ales pentru petrecerea unei vacanțe în Poiana Brașov poate sta la baza reușitei unei experiențe în acest loc minunat. 

Mons Apart Brasov – Silver Mountain se numără printre unitățile de cazare din Poiana Brașov care vin în întâmpinarea turiștilor cu numeroase facilități și servicii asigurând starea de confort pe tot parcursul șederii. Apartamentul are două dormitoare, spațiu pentru luat masa, bucătărie complet utilată, mașină de spălat, 3 băi cu duș, wifi gratuit, televizoare cu ecran plat și televiziune prin cablu, dar și o terasă cu priveliște. 

Cu un calificativ excepțional pe booking.com și o notă de 9.8, Mons Apart Brasov – Silver Mountain este spațiul ideal de cazare pentru familiile cu copii sau grupurile de persoane care doresc să petreacă o vacanță de neuitat în Poiana Brașov.